Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vicevoorzitter Duitse Bondsdag sterft onverwachts bij tv-opname

Vicevoorzitter Duitse Bondsdag sterft onverwachts bij tv-opname

BERLIJN (ANP/DPA) - De vicevoorzitter van de Duitse Bondsdag, Thomas Oppermann, is onverwachts overleden op 66-jarige leeftijd. Tijdens filmopnamen met omroep ZDF was hij ingestort en naar een ziekenhuis gebracht.

De Duitse minister van Arbeid, Hubertus Heil, zei op Twitter dat het nieuws van de dood van Oppermann hem met groot verdriet vervulde.

De plaatsvervangend leider van de Bondsdag en de partijpoliticus van de Sociaal-Democratische Partij (SPD) had eind augustus aangekondigd dat hij zich niet kandidaat zou stellen voor de volgende parlementsverkiezingen.

"Na 30 jaar als vertegenwoordiger van het regionale parlement van Nedersaksen en in de Duitse Bondsdag, is het nu het juiste moment voor mij om weer iets anders te doen en nieuwe projecten aan te nemen", zei hij destijds.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

AfD richt zich met verkiezingscampagne op anti-EU-beleid

DRESDEN (ANP) - De rechts-populistische Alternative für Deutschland (AfD), de grootste Duitse oppositiepartij, heeft zondag gekozen voor een stevig anti-EU-plan voor de landelijke verkiezingen in september. Op een partijcongres in Dresden stemden 400 van de 600 gedelegeerden in met het plan.

1 uur geleden
Zeven geestelijken in Haïti ontvoerd door gewapende bende

PORT-AU-PRINCE (ANP) - Zeven katholieke geestelijken, onder wie twee personen met de Franse nationaliteit, zijn zondag ontvoerd in Haïti. Dat heeft een woordvoerder van de lokale Bisschoppenconferentie gezegd.

2 uur geleden
'Prins Harry teruggekeerd in Verenigd Koninkrijk'

LONDEN (ANP) - Prins Harry is volgens The Sun terug in het Verenigd Koninkrijk voor de uitvaart van zijn grootvader prins Philip. De zoon van prins Charles arriveerde zondagmiddag zonder zijn vrouw Meghan op het vliegveld Heathrow, zegt een ooggetuige tegen de tabloidkrant.

2 uur geleden
Nomadland grote winnaar Britse filmprijzen BAFTA's

LONDEN (ANP) - Nomadland is de grote winnaar geworden bij de 74e uitreiking van de BAFTA's, de belangrijkste Britse filmprijzen. Het drama won vier prijzen waaronder die van beste film en beste regie (Chloé Zhao). Hoofdrolspeelster Frances McDormand werd uitgeroepen tot beste actrice.

4 uur geleden
VS zetten recordaantal van 4,63 miljoen coronaprikken op één dag

WASHINGTON (ANP) - In de Verenigde Staten zijn zaterdag zo'n 4,63 miljoen doses coronavaccin toegediend. Dat is een nieuw record, meldt Cyrus Shahpar, die in het Witte Huis verantwoordelijk is voor de coronadata. Het vorige record in de VS dateerde van de zaterdag ervoor, toen 4,1 miljoen prikken werden gezet.

7 uur geleden
Elizabeth voelt 'enorme leegte' na dood echtgenoot Philip

LONDEN (ANP) - De Britse koningin Elizabeth voelt een "enorme leegte" na de dood van haar echtgenoot prins Philip, die vrijdag op 99-jarige leeftijd overleed. Haar zoon prins Andrew heeft dat zondag in een televisie-interview laten weten. Andrew, het derde kind van Elizabeth en Philip, zei dat het Verenigd Koninkrijk zo ongeveer de "grootvader van de natie" heeft verloren.

8 uur geleden
AstraZeneca negeert klachten Brussel over leveringen coronavaccin

MILAAN (ANP) - De Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca heeft nog steeds niet gereageerd op klachten uit Brussel over problemen bij de leveringen van coronavaccins. Het concern had tot enkele dagen geleden de tijd om te reageren, maar miste de deadline.

9 uur geleden