Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Viaplay wil naast series ook Nederlandse films maken

Viaplay wil naast series ook Nederlandse films maken

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe streamingdienst Viaplay maakte al bekend twee Nederlandse series te gaan maken, maar als het aan het Zweedse bedrijf ligt blijft het daar niet bij. Zo wil het bedrijf hier ook films gaan produceren. "We hebben alleen de perfecte film nog niet gevonden", vertelt Kennard Bos die in Nederland over zogeheten 'scripted content' gaat voor Viaplay.

Contentdirecteur Filippa Wallestam noemt de originele series en films van Viaplay zeer belangrijk voor het succes van de streamingdienst. "We hebben al 150 Viaplay Originals, voornamelijk uit Scandinavië, waarmee we kijkers iets bieden wat ze nergens anders kunnen zien." Ook Nederlandse producties van Viaplay zullen in de andere landen waar de dienst actief is te zien zijn.

"Voor makers is het heel spannend dat ze voor een internationaal platform kunnen werken", zegt Bos. "Het dwingt ons om hard ons best te doen, als je wilt dat je series opvallen." Nederlandse series en films worden evenwel gemaakt voor een Nederlands publiek. "Dat is ook nodig om het internationaal goed te doen. De buitenlandse series die het hier goed doen, houden zich daar ook aan. Dat maakt ze authentiek."

Concurrentie

Wallestam denkt niet dat door de concurrentie van diensten als Videoland en Netflix en de Nederlandse omroepen er nu te veel series gemaakt worden. "We hebben in Scandinavië gezien dat de kwantiteit, maar ook de kwaliteit omhoog ging. De sector heeft ook veel meer ervaring gekregen en is professioneler geworden."

Daarnaast bieden de concurrerende diensten ook kansen voor relatief onbekende regisseurs en acteurs om hun ideeën te verwezenlijken. "We werken graag met gevestigde namen, maar ook met nieuw talent. Sommige van onze best bekeken series, zijn juist gemaakt door nieuwe namen."

Meer uit Financieel

Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

1 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

2 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

3 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

3 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

4 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

5 uur geleden
Bedrijvigheid industrie China voor eerst in 6 maanden gegroeid

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is in september voor het eerst in zes maanden tijd weer gegroeid, wat erop kan duiden dat de economie van China langzaam aan het opkrabbelen is na een periode van zwakte.

6 uur geleden