Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VI Vandaag trapt af met ruim 1 miljoen kijkers

VI Vandaag trapt af met ruim 1 miljoen kijkers

HILVERSUM (ANP) - De nieuwe talkshow VI Vandaag is maandagavond van start gegaan met 1.064.000 kijkers. Het praatprogramma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp op SBS6 gaat daarmee ruimschoots langs concurrenten op de andere zenders, blijkt uit de kijkcijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

De talkshow van SBS6, waarin het voormalige Veronica Inside-trio sinds deze week elke avond in talkshowsetting het nieuws van de dag zal bespreken, is op de eerste uitzenddag gelijk de best bekeken talkshow van de avond. Naar Op1 op NPO 1 keken maandag 881.000 mensen en op RTL 4 wist Beau van Erven Dorens 798.000 kijkers te trekken met Beau.

De beëdiging van het vierde kabinet Rutte was om 11.00 uur goed voor 670.000 kijkers. De live-registratie op NPO 1 behaalt daarmee de 19e plek in de kijkcijfer top 25.

Het best bekeken programma van de avond was het NOS Journaal van 20.00 uur waar 2.262.000 mensen naar keken. Kennisquiz De Slimste Mens wist op NPO 2 1.923.000 kijkers aan zich te binden, wat goed is voor een tweede plaats in de kijkcijferlijst van maandag. De derde plek gaat naar RTL 4, waar 1.525.000 mensen naar het nieuws van 19.30 uur keken.

Meer uit Binnenland

Kerstboom in Gerbrandytoren IJsselstein brandt voor 25e keer

IJSSELSTEIN (ANP) - Iedereen die de komende dagen in de buurt is van de Utrechtse plaats IJsselstein kan hem vanaf zaterdagavond weer zien: de kerstboom in de Gerbrandytoren, de grote zendmast in IJsselstein. Even na 20.00 uur gingen de lampen aan, "op tijd en alles doet het", zo meldde een woordvoerder van de stichting achter de kerstboom. Het is de 25e keer dat deze kerstboom aan gaat.

2 uur geleden
Consternatie op Koewachter kerstmarkt, drie mannen opgepakt

KOEWACHT (ANP) - De politie heeft vrijdagavond op de kerstmarkt in het Zeeuwse dorp Koewacht drie mannen opgepakt die zich hebben misdragen, zo meldt de politie zaterdag. Het heeft "helaas", aldus de politie, "tot flink wat consternatie tussen de gezellige kraampjes" geleid. Twee opgepakte mannen komen uit België (33 en 28 jaar), de derde komt uit Koewacht zelf (39).

5 uur geleden
Twee doden in Rijnsburg, vermoedelijk door koolmonoxide

RIJNSBURG (ANP) - In Rijnsburg zijn zaterdag twee overleden personen aangetroffen, in en voor een woning aan de Brouwerstraat. Ze zijn vermoedelijk door koolmonoxidevergiftiging om het leven gekomen, meldt de politie.

9 uur geleden
Autoriteiten Dubai: Taghi niet gewond toen hij het land verliet

AMSTERDAM (ANP) - Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi was niet gewond toen hij eind 2019 door de politie in Dubai op het vliegtuig naar Nederland werd gezet. Dat hebben de autoriteiten aldaar aan Nederland laten weten. Dat antwoord is saillant, want bij aankomst in Nederland had Taghi zichtbaar verwondingen aan zijn gezicht, het Openbaar Ministerie heeft later ook erkend dat een arts in Nederland letsel had geconstateerd.

9 uur geleden
Nederland wil internationaal samenwerken tegen fossiele subsidies

DUBAI (ANP) - Na wekenlange blokkades van klimaatactivisten van Extinction Rebellion op de snelweg wil Nederland nu internationaal samenwerken om fossiele subsidies af te bouwen. Dat is omdat een aanzienlijk deel van de voordelen die zijn afgesproken met de fossiele industrie vastzit in internationale afspraken, legt demissionair klimaatminister Rob Jetten uit.

10 uur geleden
Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

18 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

18 uur geleden