Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VI trekt meer kijkers dan gemiddeld, maar veel minder dan record

VI trekt meer kijkers dan gemiddeld, maar veel minder dan record

HILVERSUM (ANP) - De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Veronica Inside heeft vrijdagavond 769.000 kijkers getrokken. Dat wijzen de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek uit. Het programma behaalde daarmee net een plek in de top 10 van best bekeken programma's.

Vrijdag keken ongeveer 1 miljoen Nederlanders minder dan naar de omstreden 'racisme-aflevering' waarmee het vorige seizoen werd afgesloten. Maar het aantal ligt wel hoger dan het gemiddelde aantal kijkers dat het vorige seizoen wekelijks inschakelde voor de gesprekken van Wilfred Genee met Johan Derksen en René van der Gijp (575.000). Dit gemiddelde lag overigens een seizoen eerder hoger (592.000).

De twee experts van Veronica Inside waren in juni boos op presentator Genee, toen die na commotie over een vermeend racistische opmerking van Derksen een speciale aflevering plande. Derksen en Van der Gijp noemden dit, ondanks het kijkcijferrecord, de slechtste uitzending ooit en noemden Genee een verrader met wie zij nooit meer wilden samenwerken.

In de zomervakantie kwamen de mannen hiervan terug. In de uitzending van vrijdagavond haalden Derksen en Van der Gijp nogmaals uit naar Genee. Adverteerders die in juni stelden te stoppen met adverteren over de vermeend racistische opmerkingen van Derksen, zoals Albert Heijn, zijn inmiddels weer terug bij het programma.

Meer uit Binnenland

RTL wil 'stevig gesprek' met ITV, inzet niet duidelijk

HILVERSUM (ANP) - RTL wil een "stevig gesprek" voeren met producent ITV, nadat deze een samenvatting van het rapport over de misstanden bij het programma The Voice heeft gepubliceerd. Dat laat een woordvoerder van RTL woensdag weten.

1 uur geleden
Hamer: arbeidsinspectie zou veranderingen ITV moeten controleren

DEN HAAG (ANP) - Mariëtte Hamer, de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, zou willen dat de Nederlandse Arbeidsinspectie extra toezicht gaat houden op producent ITV om te kijken of de beloofde initiatieven na de wantoestanden bij The Voice echt zijn doorgevoerd. Dat laat zij aan het ANP weten in reactie op de verklaring die ITV woensdag naar buiten bracht na veertien maanden onderzoek.

3 uur geleden
Politiebureau ontruimd na afgeven tas met mogelijke handgranaten

DEN HAAG (ANP) - Twee handgranaten die woensdag werden afgegeven bij politiebureau Leidschendam-Voorburg zijn veiliggesteld, meldt de politie Den Haag. Dat is gebeurd door het Team Explosieven Verkenning dat onderzoek deed naar het voorval.

3 uur geleden
Na afronden repliek gaat liquidatieproces Marengo laatste fase in

AMSTERDAM (ANP) - Met de afronding woensdagmiddag van de reactie van het Openbaar Ministerie op de pleidooien van de advocaten in het omvangrijke liquidatieproces Marengo, gaat de strafzaak de laatste fase in. Vanaf 6 april mogen de advocaten van alle verdachten nog een laatste keer (nieuwe) standpunten naar voren brengen en krijgen de verdachten de mogelijkheid tot het laatste woord. De stap daarna is de uitspraak van de rechtbank, die staat gepland in oktober.

4 uur geleden
Extra drinkwaterwinning Twente groot risico voor schade huizen

ZWOLLE (ANP) - Drinkwaterbedrijf Vitens kan geen extra drinkwater gaan winnen in natuurgebied Hammerflier in Den Ham in Twente. Onderzoek heeft uitgewezen dat daardoor een te groot risico ontstaat op constructieve schade aan woningen, schrijft de Overijsselse commissaris van de Koning Andries Heidema in een brief aan Provinciale Staten. Vitens gaat onderzoeken of er technische oplossingen mogelijk zijn. Anders moet er drinkwater vanuit andere plekken in Overijssel naar het zeer droge Twente worden gebracht.

4 uur geleden
Media eisen dat meldingen van hulpdiensten beschikbaar blijven

DEN HAAG (ANP) - De mediasector dreigt naar de rechter te stappen vanwege een plan van minister van Justitie Dilan Yeşilgöz. Zij heeft besloten om per 1 april, komende zaterdag, te stoppen met de persalarmering. Dat systeem informeert journalisten over incidenten, zoals verkeersongevallen, branden en explosies.

4 uur geleden
The Voice-slachtoffers willen dat directie ITV aftreedt

LEIDEN (ANP) - De slachtoffers van The Voice of Holland willen dat het verantwoordelijke Nederlandse managementteam van producent ITV aftreedt na het woensdag verschenen rapport van het externe onderzoek naar de vermeende misstanden. Dat laat slachtofferadvocaat Sébas Diekstra namens zijn cliënten weten aan het ANP. Advocatenkantoor Van Doorne concludeerde dat er meerdere gevallen van "ongepast gedrag" hebben plaatsgevonden bij de talentenjacht, maar dat er niks met de meldingen bij leidinggevenden lijkt te zijn gedaan.

5 uur geleden