Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VI trekt meer kijkers dan gemiddeld, maar veel minder dan record

VI trekt meer kijkers dan gemiddeld, maar veel minder dan record

HILVERSUM (ANP) - De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Veronica Inside heeft vrijdagavond 769.000 kijkers getrokken. Dat wijzen de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek uit. Het programma behaalde daarmee net een plek in de top 10 van best bekeken programma's.

Vrijdag keken ongeveer 1 miljoen Nederlanders minder dan naar de omstreden 'racisme-aflevering' waarmee het vorige seizoen werd afgesloten. Maar het aantal ligt wel hoger dan het gemiddelde aantal kijkers dat het vorige seizoen wekelijks inschakelde voor de gesprekken van Wilfred Genee met Johan Derksen en René van der Gijp (575.000). Dit gemiddelde lag overigens een seizoen eerder hoger (592.000).

De twee experts van Veronica Inside waren in juni boos op presentator Genee, toen die na commotie over een vermeend racistische opmerking van Derksen een speciale aflevering plande. Derksen en Van der Gijp noemden dit, ondanks het kijkcijferrecord, de slechtste uitzending ooit en noemden Genee een verrader met wie zij nooit meer wilden samenwerken.

In de zomervakantie kwamen de mannen hiervan terug. In de uitzending van vrijdagavond haalden Derksen en Van der Gijp nogmaals uit naar Genee. Adverteerders die in juni stelden te stoppen met adverteren over de vermeend racistische opmerkingen van Derksen, zoals Albert Heijn, zijn inmiddels weer terug bij het programma.

Meer uit Binnenland

Amsterdam neemt afscheid van Wallen-ondernemer Jan Otten

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt woensdag en donderdag afscheid genomen van Wallen-ondernemer Jan Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. Een deel van het afscheid is openbaar. Otten was eigenaar van het Amsterdamse sekstheater Casa Rosso en ook van de Bananenbar, de Hospitalbar, Sexy Loo, het Erotisch Museum en de Sex Palace Peepshow in de hoofdstad.

2 minuten geleden
Deels Nederlandse klimaatsatelliet EarthCare gelanceerd

VANDENBERG (ANP) - De deels Nederlandse satelliet EarthCARE is in de nacht van dinsdag op woensdag gelanceerd vanaf de ruimtebasis Vandenberg in de Amerikaanse staat Californië. De sonde moet de komende jaren vanuit de ruimte de verandering van het klimaat in de gaten houden.

2 uur geleden
Klaver roept Schoof op tot vrijwillige hoorzitting in Kamer

HILVERSUM (ANP) - Tweede Kamerlid Jesse Klaver van GroenLinks-PvdA roept kandidaat-premier Dick Schoof op vrijwillig mee te doen aan een hoorzitting in de Tweede Kamer. Hij deed dat bij Op1. Ministerskandidaten zullen zich verplicht moeten verantwoorden tijdens een hoorzitting voordat ze worden geïnstalleerd. Dat gebeurt dit keer voor het eerst, zo had de Kamer vorig jaar bepaald.

2 uur geleden
Aanhoudingen bij pro-Palestijnse demonstratie in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdagavond meerdere mensen aangehouden bij een betoging in Den Haag. Honderden pro-Palestijnse demonstranten hadden zich verzameld bij het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer. De burgemeester heeft de demonstratie inmiddels beëindigd, aldus een woordvoerder van de politie.

6 uur geleden
Fiscus vijf jaar onder toezicht van Autoriteit Persoonsgegevens

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst komt vijf jaar onder toezicht van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) te staan, meldt demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) aan de Tweede Kamer. De fiscus komt onder een vergrootglas te liggen om "tot een duurzame verbetering van de bescherming van persoonsgegevens van burgers en bedrijven te komen".

8 uur geleden
Den Haag: maatregelen om onrust tijdens EK te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Tijdens het komende EK voetbal zijn er extra veiligheidsmaatregelen in Den Haag. Zo komt er extra cameratoezicht en worden verkeersregelaars ingezet. De gemeente wil daarmee voorkomen dat er ongeregeldheden uitbreken.

9 uur geleden
Schoof vindt regeerakkoord goede basis, uitvoering belangrijk

DEN HAAG (ANP) - Kandidaat-premier Dick Schoof heeft geen voorbehoud gemaakt bij de uitvoering van het coalitieakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. In een eerste toelichting zei Schoof "dat het regeerakkoord staat". Hij zei ook dat hij niet de premier van de PVV wordt en ook niet aan een leiband van Geert Wilders zal lopen, maar dat hij premier wordt namens de vier partijen die hem hebben gevraagd en een ruime meerderheid hebben in de Tweede Kamer.

9 uur geleden