Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vetter is leiding kwijt in zevenkamp, Oosterwegel maakt opmars

Vetter is leiding kwijt in zevenkamp, Oosterwegel maakt opmars

TOKIO (ANP) - Anouk Vetter is na zes onderdelen de leiding kwijt in de olympische zevenkamp in Tokio. De Belgische Nafissatou Thiam is haar gepasseerd na het speerwerpen. De olympisch kampioene van Rio 210 won het onderdeel met een worp van 54,68 meter, terwijl de Nederlandse tot 51,20 meter kwam. In de tussenstand heeft Thiam nu 64 punten voorsprong op Vetter, die wel stevig de tweede plaats in handen heeft.

De 800 meter is donderdag om 14.20 uur Nederlandse tijd het zevende en laatste onderdeel. Vetter gaat dan op jacht naar een medaille. De 28-jarige Arnhemse veroverde in 2016 de Europese titel op de zevenkamp en behaalde op de WK van 2017 brons met 6636 punten, nog altijd het Nederlands record.

Emma Oosterwegel is evenals Vetter bezig aan een hele sterke zevenkamp. De 23-jarige meerkampster uit Diepenveen noteerde bij het speerwerpen de tweede afstand met 54,60 en is naar de vierde plaats geklommen in de tussenstand. Oosterwegel heeft daarmee dus ook nog kans op een medaille. Ze heeft 1 punt minder dan de Amerikaanse Kendell Williams, die op de derde plek staat.

Meer uit Sport

Handbalster Polman: bijzonder dat ik na al die shit in Parijs sta

PARIJS (ANP) - Estavana Polman kreeg de complimenten van bondscoach Per Johansson na de toch wat moeizame zege van de Nederlandse handbalsters op Angola (34-31) bij de Olympische Spelen in Parijs. Ze was in de Arena Paris Sud een van de uitblinkers met acht doelpunten. "Dat is fijn. Ik speelde ook een lekkere wedstrijd", zei de 31-jarige opbouwspeelster. "Die doelpunten waren nodig, maar het is niet belangrijk dat ik ze maak. Belangrijker is de zege. Maar ze er makkelijk ingooien, geeft wel een lekker gevoel."

1 uur geleden
Haase als reserve toegelaten tot enkelspeltoernooi Spelen

PARIJS (ANP) - Tennisser Robin Haase mag als reserve meedoen aan het enkelspeltoernooi van de Olympische Spelen in Parijs. De 37-jarige Haase is momenteel de nummer 1196 van de wereld in het enkelspel.

1 uur geleden
Boogschutsters ten onder aan spanning bij 'heksenketel' op Spelen

PARIJS (ANP) - Zenuwen zaten de Nederlandse handboogschutsters dwars in hun kwalificatie voor de olympische knock-outfase in Parijs. Quinty Roeffen (18) en Laura van der Winkel (22) kwamen bij hun debuut op de Spelen niet verder dan de 55e en 59e plaats van de 64, maar ook nummer 35 Gaby Schloesser gaf aan veel last te hebben gehad van de spanning. Het resultaat was de laatste plek in de kwalificatie voor de teamwedstrijd.

2 uur geleden
Griekspoor opent tegen Norrie, daarna wacht mogelijk Alcaraz

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor staat in de eerste ronde van het olympische tennistoernooi tegenover Cameron Norrie. Als de beste Nederlander van dit moment van de Brit wint, treft hij in de tweede ronde Wimbledonwinnaar Carlos Alcaraz uit Spanje of Hady Habib uit Libanon. Dat is door loting bepaald.

2 uur geleden
Handbalsters openen olympisch toernooi met zege op Angola: 34-31

PARIJS (ANP) - De handbalsters zijn het olympisch toernooi in Parijs begonnen met een zege op Angola. De ploeg van bondscoach Per Johansson won een doelpuntrijke wedstrijd met 34-31. Angela Malestein en Estavana Polman waren de topschutters bij Nederland met ieder acht doelpunten. Dione Housheer scoorde zeven keer.

3 uur geleden
Nadal en Djokovic kunnen elkaar al in tweede ronde treffen

PARIJS (ANP) - Rafael Nadal en Novak Djokovic kunnen elkaar bij de Olympische Spelen al snel treffen. Als beide tennissers hun eerste partij winnen, staan de twee veelvoudig grandslamwinnaars al in de tweede ronde van het enkelspel tegenover elkaar, maakte de loting duidelijk.

3 uur geleden
Handboogschutsters openen Spelen met laatste plek in kwalificatie

PARIJS (ANP) - Handboogschutsters Gaby Schloesser, Laura van der Winkel en Quinty Roeffen hebben de Olympische Spelen van Parijs voor Nederland op gang geschoten. Een dag voor de openingsceremonie kwam het drietal op de bijbaan op de Esplanade des Invalides niet verder dan de twaalfde en laatste plaats in de kwalificatie, waardoor zij zondag in de knock-outfase tegen het als vijfde geplaatste Frankrijk moeten. De beste vier stromen later in.

3 uur geleden