Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vettel na rampweekeinde: erger dan dit kan het niet worden

Vettel na rampweekeinde: erger dan dit kan het niet worden

MELBOURNE (ANP) - Sebastian Vettel heeft weinig plezier beleefd aan zijn terugkeer in de Formule 1. De viervoudig wereldkampioen, die de eerste twee grands prix van het seizoen miste vanwege een coronabesmetting, verloor tijdens de Grote Prijs van Australië in de 24e ronde de controle over zijn Aston Martin en reed de muur in.

"Erger dan dit kan het niet worden", zei Vettel, die na zijn crash voor onderzoek bij de dokter langs moest. "Mijn gebrek aan ervaring met deze auto heeft me zeker niet geholpen. Ik pushte iets te hard en daardoor raakte ik op de kerbstones in bocht vier de macht over het stuur kwijt. Ik wilde te snel te veel.'

De 34-jarige Duitser viel vrijdag tijdens de eerste vrije training stil met zijn Aston Martin vanwege een motorisch probleem. Vettel reed op een scooter over het circuit terug naar de pits. Aangezien hij daarmee de regels overtrad, moest hij een boete van 5000 euro betalen. Vanwege een motorwissel miste de Duitser de tweede training en in de derde training reed hij zijn auto de muur in. De monteurs van Aston Martin konden de auto net op tijd herstellen voor de kwalificatie, maar daarin kwam de Duitser niet door het eerste deel. "Dit was niet ons weekeinde", zei Vettel met gevoel voor understatement.

Meer uit Sport

Servisch Olympisch Comité bevestigt deelname Djokovic aan Spelen

BELGRADO (ANP/AFP) - Novak Djokovic doet deze zomer mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft het Servisch Olympisch Comité bekendgemaakt. De nummer 3 van de wereld doet voor de vijfde keer mee aan de Spelen, maar won nog nooit een gouden medaille.

1 uur geleden
Titelverdediger Alcaraz ten koste van Cerundolo door op Queen's

LONDEN (ANP) - Roland Garros-winnaar Carlos Alcaraz heeft op het grastoernooi van Queen's de laatste zestien bereikt door te winnen van Francisco Cerundolo. De Spaanse nummer 2 van de wereld zegevierde in Londen met 6-1 7-5.

2 uur geleden
Etappewinst en eindzege voor Vollering in Ronde van Zwitserland

CHAMPAGNE (ANP) - Wielrenster Demi Vollering heeft ook de slotetappe van de Ronde van Zwitserland op haar naam geschreven. De 27-jarige wielrenster van SD Worx - Protime, die al twee etappes in Zwitserland had gewonnen, verzekerde zich ook van de eindzege in de rittenkoers.

3 uur geleden
Griekspoor laat Sinner zweten in Halle maar verliest in drie sets

HALLE (ANP) - Tallon Griekspoor heeft in de eerste ronde van het grastoernooi van Halle niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen de nummer 1 van de wereld Jannik Sinner. Griekspoor kon zich in Duitsland lang meten met de Italiaanse topper, maar moest na drie sets toch het hoofd buigen: 7-6 (8) 3-6 2-6.

4 uur geleden
De Minaur kan zege in Rosmalen geen vervolg geven op Queen's

LONDEN (ANP) - De Australische tennisser Alex de Minaur, afgelopen zondag winnaar in Rosmalen, is al in de eerste ronde van het grastoernooi van Queen's uitgeschakeld. De nummer 2 van de plaatsingslijst verloor in Londen met 6-1 4-6 2-6 van de Italiaan Lorenzo Musetti.

5 uur geleden
Verstappen wil 'maximaal presteren' op vertrouwd Spaans terrein

BARCELONA (ANP) - Max Verstappen is blij dat de Formule 1 aan een reeks races begint op vertrouwde Europese circuits. De drievoudig wereldkampioen bewaart in het bijzonder goede herinneringen aan de Grote Prijs van Spanje, komende zondag het begin van drie weken achtereen racen. De coureur van Red Bull won in 2016 op het Circuit de Catalunya zijn eerste race in de Formule 1 en hij staat met die overwinning nog altijd te boek als jongste racewinnaar (18) ooit in de Formule 1.

5 uur geleden
Tour de France start in 2026 in Barcelona

BARCELONA (ANP/AFP) - De Tour de France start in 2026 in Barcelona. Dat meldt de organisatie van de grootste wielerronde. Het betreft de 113e editie en de start staat gepland voor zaterdag 4 juli. De Spaanse stad is in het verleden al vaker start- of aankomstplaats van een etappe geweest. De laatste keer was in de Tour van 2009.

9 uur geleden