Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vettel mist vanwege corona ook Formule 1-race in Saudi-Arabië

Vettel mist vanwege corona ook Formule 1-race in Saudi-Arabië

DJEDDA (ANP) - De Duitse coureur Sebastian Vettel mist vanwege een coronabesmetting ook de tweede race van het seizoen, de Grote Prijs van Saudi-Arabië. Zijn landgenoot Nico Hülkenberg vervangt Vettel net als vorige week in Bahrein bij Aston Martin. "We verwachten dat Sebastian fit is voor GP van Australië", aldus de renstal.

Viervoudig wereldkampioen Vettel (34) testte vorige week voorafgaand aan de openingsrace in Bahrein positief op het coronavirus. Aston Martin riep toen reservecoureur Hülkenberg op als vervanger. De Duitser kwam op het circuit van Sakhir niet verder dan de zeventiende en laatste plaats.

Aston Martin sprak donderdag de hoop uit dat Vettel negatief zou testen en dan van Bahrein naar Saudi-Arabië kon vliegen, maar vrijdagochtend meldde de renstal dat dit niet lukt. "Nico Hülkenberg doet de trainingen, kwalificatie en race samen met Lance Stroll", aldus Aston Martin. Vrijdag staan twee vrije trainingen op het circuit van Djedda op het programma. Vettel hoopt op 10 april in Australië aan zijn seizoen te kunnen beginnen.

Meer uit Sport

Verstappen zesde in derde vrije training GP Emilia-Romagna

IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft zich in de derde training voor de Grote Prijs van Emilia-Romagna in de Formule 1 niet kunnen verbeteren ten opzichte van de eerste dag. In de derde vrije training, twee keer onderbroken door een rode vlag terwijl de tijd doorliep, was de beste tijd voor Oscar Piastri. De Australiër kwam in zijn McLaren op het circuit van Imola tot een tijd van 1.15,529. Verstappen gaf op mediumbanden 0,873 seconde toe waardoor de leider in de WK-stand in zijn Red Bull als zesde werd gerangschikt.

1 uur geleden
Sprinter Bauhaus niet meer van start in Giro d'Italia

CASTIGLIONE DELLA STIVIERE (ANP) - De Duitse wielrenner Phil Bauhaus gaat zaterdag niet meer van start in de veertiende etappe van de Giro d'Italia. Zijn ploeg Bahrain Victorious meldt voor de 29-jarige sprinter weinig kansen meer te zien in de zware laatste week van de Italiaanse rittenkoers. Bauhaus eindigde tot nu toe vier keer in de top 10, telkens op dagen dat er niet veel geklommen hoefde te worden.

4 uur geleden
Chileen Jarry verslaat Paul en treft Zverev in eindstrijd in Rome

ROME (ANP) - De Chileense tennisser Nicolás Jarry heeft zich ten koste van de Amerikaan Tommy Paul geplaatst voor de finale van het graveltoernooi van Rome. De nummer 24 van de wereld was in drie sets te sterk voor de mondiale nummer 16: 6-3 6-7 (3) en 6-3.

15 uur geleden
Dopingschorsing van zes jaar voor langeafstandsloper Kwemoi

MONACO (ANP/RTR) - De Keniaanse langeafstandsloper Rodgers Kwemoi is voor zes jaar geschorst na achttien gevallen van bloeddoping. Dat meldt de onafhankelijke dopingautoriteit in de atletiek AIU.

17 uur geleden
Nederlandse triatleten op gemengde estafette naar de Spelen

HUATULCO (ANP) - De Nederlandse triatleten hebben tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Mexicaanse Huatulco een olympisch ticket bemachtigd op de gemengde estafette. Mitch Kolkman, Barbara de Koning, Richard Murray en Rachel Klamer eindigden als tweede en dat was net voldoende voor plaatsing.

19 uur geleden
Djokovic accepteert wildcard voor ATP 250-toernooi in Genéve

GENÈVE (ANP) - Novak Djokovic heeft de laatste wildcard geaccepteerd voor het ATP 250-graveltoernooi in het Zwitserse Genève dat vanaf 19 mei wordt gespeeld. Een week later begint Roland Garros, waar de Servische nummer 1 van de wereld zijn titel verdedigt.

19 uur geleden
Verstappen zevende in tweede vrije training op Imola

IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft ook bij de tweede vrije training van de Grote Prijs van Emilia-Romagna geen topnotering gehaald. De drievoudig Formule 1-wereldkampioen van Red Bull zette op het circuit van Imola de zevende tijd neer. Hij was eerder op de dag vijfde in de eerste vrije training.

20 uur geleden