Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veteranendag volgend jaar misschien kleiner of op andere plek

Veteranendag volgend jaar misschien kleiner of op andere plek

DEN HAAG (ANP) - Veteranendag wordt volgend jaar misschien wat kleinschaliger dan de afgelopen jaren. Het is ook nog niet zeker of de dag weer in Den Haag wordt gehouden, hoewel de organisatoren daar wel op hopen. Zij nemen over enkele weken een besluit over de invulling van de editie van 2025.

Veteranendag is altijd op de laatste zaterdag van juni. Volgend jaar is dat 28 juni. Eerder die week, van 24 tot en met 26 juni, is Den Haag gastheer van een grote NAVO-top. Tientallen staatshoofden, regeringsleiders en ministers komen dan naar de stad. Voor de beveiliging zijn veel agenten nodig. De politie vraagt gemeenten daarom terughoudend te zijn met andere evenementen in die periode.

Volgens Koos Sol, campagneleider van het Nationaal Comité Veteranendag, is de datum zelf "bijna heilig". Een uitstel van slechts twee weken zou al botsen met vakantieplannen van de deelnemers, zegt hij. "Het is ook belangrijk voor veteranen dat de koning erbij kan zijn. De voorbereidingen voor het defilé beginnen in januari. Daar kun je niet te lang twijfel over laten bestaan."

Ook de locatie is voor de veteranen belangrijk. Sol: "Dit doe je op een symbolische plaats, niet op een braderie in Hengelo." Bij het opzetten van de eerste Veteranendag was wel voorgesteld om de viering door het land te laten reizen, net als Koningsdag. Daar is Sol niet per se tegen. "We moeten wel kijken welke locaties beschikbaar zijn en wat de politie van die gemeente aankan. We houden er rekening mee dat we iets moeten aanpassen in de organisatie."

Meer uit Binnenland

Provincie Utrecht kondigt informatiebijeenkomsten over wolf aan

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht is van plan eind augustus informatiebijeenkomsten te houden over de wolvenpopulatie op de Utrechtse Heuvelrug. Ook onderzoekt de provincie de mogelijkheid een wolvencommissie in te stellen. Dat schrijft gedeputeerde Mirjam Sterk (natuur) in een memo aan Provinciale Staten naar aanleiding van meerdere incidenten met wolven in Utrecht.

12 minuten geleden
Politie onderzoekt tips over mishandeling Somaliër in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie spreekt "dagelijks nog" met getuigen en onderzoekt "verschillende tips" in de zaak rond de dodelijke mishandeling van een Somalische man in Den Haag afgelopen weekend. Over de identiteit van de mannen die als verdachten worden gezocht, wil een woordvoerster vanwege het lopende onderzoek geen uitspraken doen.

1 uur geleden
Busvervoerders die naar Spelen rijden zijn voorbereid op file

DEN HAAG (ANP) - Verschillende busvervoerders in Nederland brengen de komende twee weken mensen naar Parijs waar vrijdag de Olympische Spelen beginnen. Er is vraag naar de busritten, maar van een stormloop zoals tijdens de halve finale van het EK-voetbal is geen sprake, blijkt uit een korte rondgang van het ANP. De busmaatschappijen die naar Parijs rijden, zijn voorbereid op de verwachte drukte rond de Franse hoofdstad.

1 uur geleden
Reddingsbrigade pleit voor meer zwemles onder migrantenkinderen

IJMUIDEN (ANP) - Het is van groot belang dat onder kinderen met een migratieachtergrond meer voorlichting komt over zwemveiligheid en dat meer kinderen zwemles krijgen. Dat zegt de Reddingsbrigade in reactie op de CBS-cijfers over het aantal verdrinkingsdoden in de afgelopen tien jaar. Uit de cijfers komt naar voren dat jonge kinderen van migranten de afgelopen tien jaar vaker verdronken.

2 uur geleden
Politiemedewerkster vast voor voorbereiden moord op ex-partner

ROTTERDAM (ANP) - Een 41-jarige politiemedewerkster is op 5 juni aangehouden op verdenking van het voorbereiden van de moord op haar ex-partner. Het Openbaar Ministerie maakte de aanhouding van de vrouw uit Gorinchem donderdag bekend. Dat kon volgens het OM niet eerder om "onderzoeksbelangen". Haar voorarrest is op 16 juli met zestig dagen verlengd door de rechtbank.

2 uur geleden
Aantal besmettingen met blauwtongvirus stijgt naar bijna 800

DEN HAAG (ANP) - Het blauwtongvirus is in de afgelopen weken op 791 plekken in Nederland vastgesteld. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat is ruim twee keer zo veel als een week geleden. Vorige week vrijdag stond de teller op 318 gevallen en afgelopen maandag op 503.

2 uur geleden
Griffier rechtbank Rotterdam aangehouden om schenden ambtsgeheim

ROTTERDAM (ANP) - De rijksrecherche heeft woensdag een 36-jarige medewerker van de rechtbank Rotterdam aangehouden voor schending van het ambtsgeheim en computervredebreuk. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt. De verdachte werkt als griffier bij het kabinet van de rechter-commissaris.

3 uur geleden