Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vestia in beroep om ontbinden huurcontracten Tweebosbuurt

Vestia in beroep om ontbinden huurcontracten Tweebosbuurt

ROTTERDAM (ANP) - Woningcorporatie Vestia gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de kantonrechter die bepaalde dat Vestia zeventien huurders niet mag wegsturen uit hun huis in de Tweebosbuurt in Rotterdam. Vestia wil dat ze verhuizen, omdat ze in die wijk in totaal 535 sociale huurwoningen wil slopen om daar nieuwe woningen te kunnen bouwen. De meeste huurders zijn al vertrokken.

Vestia stapte naar de rechter om de zeventien weigeraars weg te krijgen maar de rechter wees die vordering op 10 januari af, tot verrassing van Vestia. Enkele maanden eerder had een andere kantonrechter in andere soortgelijke zaken juist de woningbouwcorporatie gelijk gegeven en mocht ze wel huurcontracten ontbinden. De corporatie is het niet eens met het meest recente vonnis en vindt dat het onduidelijkheid veroorzaakt.

Ruim vierhonderd huurders zijn al verhuisd naar andere woningen in Rotterdam, met hulp van Vestia. De komende weken gaat de corporatie persoonlijke gesprekken voeren met de overgebleven bewoners om tot een oplossing te komen. De zeventien huurders die gelijk kregen van de rechter, krijgen daarbij een onafhankelijke procesbegeleider als zij dat willen, meldt directeur Wonen Robert Straver.

Herstructureren

Het plan was om op 1 april met de sloop te beginnen, maar Vestia gaf aan dat dit zou worden uitgesteld in verband met de verwarrende juridische situatie. Ze wijst er maandag op dat het hard nodig is om de wijk te herstructureren, omdat de woningen zijn verouderd en er veel sociaaleconomische problemen spelen. De gemeente Rotterdam heeft de plannen in 2018 al goedgekeurd.

De wooncorporatie hoopt dat het gerechtshof in Den Haag zo spoedig mogelijk het beroep behandelt.

Meer uit Binnenland

Vier man aangehouden voor dreigende situatie in trein

UTRECHT (ANP) - De politie heeft zondagmiddag bij het Utrechtse station Vaartsche Rijn vier mensen uit een trein gehaald. Ze hadden een dreigende situatie gecreëerd in de trein en verschillende reizigers voelden zich volgens een politiewoordvoerder zo angstig dat ze melding deden bij de politie. De trein werd daarop stilgezet.

5 uur geleden
A12-blokkade na ruim 5 uur beëindigd, ruim 400 aanhoudingen

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag meer dan vierhonderd actievoerders aangehouden vanwege het blokkeren van de A12 in Den Haag. Klimaatactivisten van Extinction Rebellion en de Duitse beweging Letzte Generation liepen rond het middaguur de snelweg op ter hoogte van het Malieveld. Rond 17.30 uur meldde de gemeente Den Haag dat de blokkade is beëindigd. Vanwege schade aan het wegdek kan het stuk weg nog niet worden vrijgegeven: eerst moet het worden schoongemaakt en hersteld.

6 uur geleden
XR stopt blokkade A12 om 'onveilige situatie met tegendemonstranten'

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion heeft demonstranten die zondagmiddag de A12 blokkeren gevraagd de actie voortijdig te beëindigen. Volgens de activisten was het niet meer veilig door de aanwezigheid van een groep die was afgekomen op een oproep om tegen de blokkade te demonstreren. "We hebben een dringende oproep gedaan om zelf te vertrekken", zei een woordvoerder van XR.

10 uur geleden
Brand in woning Gouda met dode en gewonden onder controle

GOUDA (ANP) - De brand in een woning aan de Westerkade in Gouda, waarbij iemand overleed en drie mensen gewond raakten, is onder controle, meldt Veiligheidsregio Hollands Midden. Er wordt nog nageblust, waarna het pand wordt overgedragen aan de politie voor onderzoek, aldus de veiligheidsregio.

11 uur geleden
Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - Ruim 380 kilo cocaïne is zaterdag dankzij twee vondsten onderschept in de haven van Vlissingen, meldt het Openbaar Ministerie. De drugs met een straatwaarde van 28,5 miljoen euro zaten in tassen die vastgemaakt waren aan twee boeien en in een loods met bananen.

11 uur geleden
Explosie bij Utrechtse horecazaak

UTRECHT (ANP) - Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht. Het pand raakte beschadigd. Er is niemand gewond geraakt en nog niemand opgepakt.

11 uur geleden
Tientallen mensen geven gehoor aan tegendemonstratie A12-blokkade

DEN HAAG (ANP) - Tientallen mensen zijn zondag afgekomen op de dagelijkse blokkade van de A12 door Extinction Rebellion na een oproep op sociale media voor een tegendemonstratie. De groep bestaat vooral uit mannen en wordt door de politie gescheiden gehouden van de klimaatdemonstranten, die rond het middaguur de A12 betraden.

11 uur geleden