Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verzorgers struikelen over Chinese namen Berlijnse pandatweeling

Verzorgers struikelen over Chinese namen Berlijnse pandatweeling

BERLIJN (ANP/DPA) - Dierenverzorgers in de dierentuin van Berlijn hebben de kleine panda-tweeling de bijnamen Pit en Paule gegeven. De reden is dat zelfs het personeel van de dierentuin soms struikelde over de uitspraak van de Chinese namen Meng Xiang en Meng Yuan, zei de dierentuin. Correct uitgesproken zijn de namen: Möng Tschiang en Möng Juan. De Chinese namen betekenen letterlijk 'een langgekoesterde droom' en 'een vervulde droom'.

Bezoekers van de dierentuin kunnen de vijf maanden oude broers komende donderdag, 30 januari, voor het eerst in hun verblijf zien. Tot nu toe zijn de zwart-witte welpen achter de schermen opgegroeid met hun moeder, Meng Meng. Een Duits-Chinees team ondersteunt hen in hun opvoeding. De kittens, die bij de geboorte minder dan 200 gram wogen, wegen nu meer dan acht kilo per stuk en leren lopen en klimmen.

Om bezoekers lange wachtrijen te besparen, kondigde de Berliner Zoo aan dat er op donderdag aanzienlijk meer kassa's zullen zijn dan op een normale januaridag.

Meer uit Buitenland

Hamas nodigt Elon Musk uit een bezoek te brengen aan Gazastrook

BEIROET (ANP/RTR) - Een Hamaswoordvoerder heeft X-baas Elon Musk uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Gazastrook. Dan zou Musk met eigen ogen "de omvang van de slachting en verwoesting waar de inwoners van Gaza onder gebukt gaan" kunnen zien, aldus de woordvoerder.

54 minuten geleden
Israëlische gijzelaars aan Rode Kruis overgedragen in Gaza

TEL AVIV/DOHA/GAZA (ANP/AFP/RTR) - Israëlische gijzelaars zijn door Hamas in de Gazastrook overgedragen aan het Internationale Rode Kruis, aldus Palestijnse functionarissen. Het Israëlische leger zegt dat het van het Internationale Rode Kruis heeft gehoord dat er dinsdagavond twaalf gijzelaars onderweg naar Israël zijn. Het zouden tien Israëli's en twee buitenlanders zijn.

1 uur geleden
Tickets voor liveshows Eurovisie Songfestival uitverkocht

MALMÖ (ANP) - De kaarten voor de halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö zijn uitverkocht. Dat heeft de organisatie dinsdag laten weten op X.

1 uur geleden
Wereldexpo 2030 wordt in de Saudische hoofdstad Riyad gehouden

PARIJS (ANP/RTR) - De Wereldexpo van 2030 wordt gehouden in de Saudische hoofdstad Riyad. Van de 182 leden van de organisatie Bureau International des Expositions stemden 119 op Saudi-Arabië. De Zuid-Koreaanse stad Busan en de Italiaanse hoofdstad Rome moesten het afleggen.

2 uur geleden
Alle bouwvakkers gered uit ingestorte tunnel in India

UTTARKASHI (ANP/RTR) - Reddingswerkers zijn erin geslaagd de 41 bouwvakkers te redden uit een deels ingestorte tunnel in de Indiase staat Uttarakhand. De groep kwam daar op 12 november vast te zitten.

3 uur geleden
Malawi wil duizenden mensen naar Israël sturen voor boerderijwerk

LILONGWE (ANP/RTR) - De regering van Malawi heeft plannen aangekondigd om duizenden mensen naar Israël te sturen om daar op boerderijen te werken. "We denken in eerste instantie aan ongeveer 5000 mensen, daar mikken we nu op", zegt minister van Informatie Moses Kunkuyu tegen de BBC.

4 uur geleden
Finland sluit laatste grensovergang met Rusland

HELSINKI (ANP/RTR) - Finland sluit in de nacht van woensdag op donderdag ook zijn laatste grensovergang met Rusland voor reizigers. Deze blijft vervolgens twee weken dicht. De regering gaf eerder al opdracht tot de sluiting van de andere grensovergangen na een toestroom van immigranten uit derde landen vanuit Rusland.

5 uur geleden