Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verzoek tot stopzetten rechtszaak tegen prins Andrew afgewezen

Verzoek tot stopzetten rechtszaak tegen prins Andrew afgewezen

NEW YORK (ANP) - Een Amerikaanse rechter heeft een verzoek van de Britse prins Andrew en zijn advocaten om een rechtszaak tegen hem stop te zetten afgewezen, meldt de Britse krant The Guardian. De rechtszaak is aangespannen door Virginia Giuffre. Zij beweert dat prins Andrew haar seksueel heeft misbruikt. Volgens de advocaten van Andrew woont Giuffre echter feitelijk niet in de Verenigde Staten, maar in Australië. Daardoor zou haar aanklacht niet rechtsgeldig zijn.

De rechter heeft prins Andrew's advocaten vrijdag in een schriftelijke verklaring laten weten dat zij volgens de planning documenten moeten overhandigen. Hij stelt dat de advocaten zich nog niet formeel hebben verweerd tegen de rechtszaak op grond van Giuffre's woonplaats. Hierdoor weigert de rechter hier vooralsnog een oordeel over te vellen.

De Britse prins zou Giuffre in 2001 hebben misbruikt. Zij was toen minderjarig. Ze zou geronseld zijn door de veroordeelde en inmiddels overleden zakenman Jeffrey Epstein, die destijds bevriend was met de prins. Het misbruik zou zich onder meer hebben afgespeeld in een huis van Ghislaine Maxwell, de vriendin van Epstein. Maxwell werd woensdag schuldig bevonden aan het ronselen van minderjarige meisjes.

Prins Andrew ontkent de beschuldigingen tegen hem. Maandag staat een hoorzitting in de zaak gepland. Die dag wordt naar verwachting ook een vertrouwelijke deal tussen Epstein en Giuffre openbaar gemaakt. De vrouw heeft Epstein jaren geleden voor de rechter gedaagd. Dat leidde in 2009 tot een schikking. De advocaten van prins Andrew kregen in oktober toestemming om de deal in te zien.

Meer uit Buitenland

Waarnemers: Turkse president genoot onrechtmatige voordelen

ANKARA (ANP/DPA) - De Turkse presidentsverkiezingen verliepen met "onrechtmatige voordelen" voor de herkozen president Erdogan, stellen Europese verkiezingswaarnemers. Vooringenomenheid in de media en beperkingen van de vrijheid van meningsuiting hebben geleid tot ongelijke voorwaarden waarvan Erdogan profiteerde, concludeert de waarnemersmissie van de Europese organisaties OVSE en de Raad van Europa. De omstandigheden boden "in veel opzichten niet de voorwaarden voor het houden van democratische verkiezingen".

58 minuten geleden
Felgroen gekleurde water in Venetië is niet gevaarlijk

VENETIË (ANP/DPA) - Het groene water in het beroemde Canal Grande in Venetië is niet gevaarlijk, zo meldt de regionale president Luca Zaia op Twitter. Het water bij de Rialtobrug kleurde zondag plotseling door onbekende reden fluorescerend groen, waarop werd besloten over te gaan op onderzoek.

3 uur geleden
Spaanse premier vervroegt verkiezingen na regionale verliezen

MADRID (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft op televisie aangekondigd het parlement te ontbinden na de nederlaag van zijn sociaaldemocraten (PSOE) bij de lokale en regionale verkiezingen van zondag. Hij wil op 23 juli vervroegde landelijke verkiezingen houden.

5 uur geleden
Kyiv voor de tweede keer in korte tijd aangevallen

KYIV (ANP/RTR/AFP) - Kyiv is maandagochtend het doelwit geworden van een nieuwe aanval, nadat de Oekraïense hoofdstad ook al 's nachts werd aangevallen. Het militaire bestuur meldt op basis van voorlopige informatie dat alle raketten zijn neergehaald. Die zouden hun doelen niet hebben bereikt.

6 uur geleden
President Oeganda stemt in met omstreden antihomowetgeving

KAMPALA (ANP/RTR) - De Oegandese president Yoweri Museveni heeft een gewijzigde versie van de omstreden antihomowetgeving goedgekeurd, meldt de voorzitter van het parlement. De wet is wereldwijd een van de strengste tegen de lhbti'ers en is bekritiseerd door onder meer westerse regeringen, internationale bedrijven en mensenrechtenorganisaties.

6 uur geleden
Doden na kapseizen toeristenboot in Italië

LISANZA (ANP/AFP/DPA) - Vier mensen zijn omgekomen na het kapseizen van een boot vol toeristen op het Lago Maggiore in Noord-Italië, melden Italiaanse media. De andere opvarenden konden na het incident zelf naar de wal zwemmen of zijn gered. De doden zijn een Israëliër, een Russin en twee Italianen.

8 uur geleden
Japanse minister beveelt vernietiging van Noord-Koreaanse raket

TOKIO (ANP) - De Japanse minister van Defensie heeft zijn leger de opdracht gegeven elke Noord-Koreaanse raket die Japans grondgebied binnenkomt of afkoerst op het land te vernietigen. Hij reageerde daarmee op een aankondiging van Pyongyang maandag dat Noord-Korea in de komende twee weken een "satelliet" zal lanceren.

11 uur geleden