Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verzekeraars schatten schade storm Corrie op ruim 10 miljoen

Verzekeraars schatten schade storm Corrie op ruim 10 miljoen

DEN HAAG (ANP) - Storm Corrie heeft in Nederland voor ruim 10 miljoen euro aan schade veroorzaakt. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van een eerste schatting. Dat de schade relatief meevalt komt volgens de verzekeraars doordat de storm vooral heftig was in de kustgebieden, waar men goed is voorbereid op storm.

Het Verbond van Verzekeraars benadrukt dat nog niet duidelijk is hoe groot de schade precies zal uitvallen, omdat dit afhangt van de ingediende schadeclaims bij verzekeraars. Er is geen rekening gehouden met specifieke schades, zoals bij het losgeslagen schip Julietta D.

Het anker van Julietta D hield het niet meer, waarna het schip in een ankervak bij IJmuiden in aanvaring kwam met een ander schip. Na de aanvaring maakte de Julietta D water. Het door de storm op drift geraakte vrachtschip raakte daarna een platform in aanbouw, in een gebied waar netbeheerder TenneT twee transformatorplatformen bouwt voor de aansluiting van windpark Hollandse Kust Zuid.

Ongemakken

De harde wind veroorzaakte ook schade aan woningen, zoals in Katwijk waar een stuk van het dak van een woning is gewaaid. Het losgeraakte dakdeel sloeg tientallen meters verderop tegen de gevel van een andere woning aan, die daardoor ernstig beschadigd raakte. In de Veiligheidsregio Haaglanden zijn meerdere bomen op auto's beland, onder meer in de Scheveningse Neptunusstraat.

Op verschillende plaatsen in het land waren wegen tijdelijk afgesloten door ongemakken veroorzaakt door de storm. Zo was de A5 bij Schiphol enige tijd dicht vanwege een gekantelde vrachtwagen die vermoedelijk door de harde wind omver was geblazen. Op de A16 bij Zwijndrecht in de richting Rotterdam verloor een vrachtwagen een container.

Goed geanticipeerd

"De storm die maandag over ons land raasde, bleek minder zwaar, maar Nederland heeft ook goed geanticipeerd mede dankzij de voorlichting en waarschuwingen door overheidsinstellingen zoals het KNMI en verzekeraars," zegt directeur van het verbond Richard Weurding in een toelichting. Hij waarschuwt dat het dinsdag ook nog hard waait. Dat kan volgens Weurding leiden tot vervolgschade doordat dakpannen door windstoten zijn losgetrild en doordat bomen omvallen die al iets zijn ontworteld.

De storm is vernoemd naar Corrie van Dijk. Zij was in 1964 de eerste vrouwelijke meteoroloog die in dienst kwam bij het KNMI.

Meer uit Binnenland

Stille tocht voor door stalker gedode vrouw in Roermond

ROERMOND (ANP) - In Roermond wordt dinsdagavond een stille tocht gehouden voor de vrouw die afgelopen woensdagavond in haar woning werd doodgeschoten door een man die haar stalkte. De tocht wordt georganiseerd door de familie van de gedode vrouw.

1 uur geleden
Veiligheidsberaad: beslissingen over asielbeleid dringend nodig

NIJMEGEN (ANP) - De Haagse politiek moet zo snel mogelijk beslissingen nemen over de voortgang van het asielbeleid in Nederland. Het gaat dan onder meer over het uitzetbeleid van vreemdelingen die niet in Nederland mogen blijven en over het versterken van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Dergelijke besluiten zijn nodig om te voorkomen dat de opvang van vluchtelingen nog verder vastloopt dan nu al het geval is.

2 uur geleden
Nieuwe omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen

OLDEBROEK/TWELLO (ANP) - Niet overal wordt gehoor gegeven aan de oproep aan boeren om omgekeerde Nederlandse vlaggen weg te halen. In het Gelderse Oldebroek heeft de gemeente zulke protestvlaggen verwijderd, maar vervolgens zijn er nieuwe omgekeerde vlaggen opgehangen aan bijvoorbeeld lantaarnpalen. Een eindje verderop, in Voorst, is een ultimatum van de gemeente genegeerd en zijn juist meer omgekeerde vlaggen opgehangen.

5 uur geleden
Natuurorganisaties niet bereid te onderhandelen met Remkes

DEN HAAG (ANP) - Natuur- en milieuorganisaties zijn best bereid om volgende week te praten met Johan Remkes, die voor het kabinet bemiddelt over het stikstokbeleid, maar ze benadrukken dat ze niet willen onderhandelen over het terugdringen van de stikstofuitstoot. Greenpeace is klaar om naar de rechter te stappen.

5 uur geleden
Staghouwer noemt aanhouden vogelgriep zorgelijk

DEN HAAG (ANP) - Landbouwminister Henk Staghouwer noemt het "zorgelijk" dat het vogelgriepvirus nog steeds om zich heen grijpt. Hij schrijft in een brief aan de Tweede Kamer "dat de situatie niet verbetert en dat de sterfte bij wilde vogels onverminderd doorgaat".

6 uur geleden
Verdachte afvaldumpingen A7 blijft langer in cel

MARUM (ANP) - De 32-jarige man die vorige week werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij nachtelijke afvaldumpingen op de A7, blijft twee weken langer vastzitten. Dit heeft de rechter-commissaris besloten, meldt het Openbaar Ministerie maandag.

8 uur geleden
NKBV ziet meer bergongelukken vanwege onervaren wandelaars

WOERDEN (ANP) - De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) ziet deze zomer meer ongelukken onder wandelaars in de Europese bergen dan de jaren ervoor. NKBV-directeur Robin Baks merkt dat een nieuwe groep wandelaars steeds vaker onervaren de berg op klimt, wat leidt tot ongelukken.

9 uur geleden