Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verzekeraar ASR hekkensluiter in hogere AEX

Verzekeraar ASR hekkensluiter in hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel van verzekeraar ASR stond woensdag onder druk op het Damrak na publicatie van de jaarcijfers. De Europese beurzen toonden daarentegen herstel na de verliesbeurt een dag eerder die werd veroorzaakt door een omzetalarm van iPhone-maker Apple. Verder vielen de resultaten van laadpalenfabrikant Alfen in de smaak bij beleggers. Bodemonderzoeker Fugro, die ook met cijfers kwam, werd lager gezet.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,5 procent hoger op 628,83 punten. De MidKap won 0,4 procent tot 966,49 punten. Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,8 procent.

ASR was hekkensluiter in de AEX met een min van 1,3 procent. De resultaten van de verzekeraar lieten volgens analisten van Citi een gemengd beeld zien. De aankondiging van een aandeleninkoopprogramma van 75 miljoen euro werd daarbij als positief bestempeld. Biotechnoloog Galapagos, die donderdag met cijfers komt, ging op kop met een plus van 2,6 procent.

Fugro

In de MidKap stond Fugro (min 5,2 procent) onderaan. Volgens analisten van KBC Securities lagen de jaarcijfers van de bodemonderzoeker grotendeels in lijn met de verwachtingen. Alfen klom 2,5 procent bij de kleinere bedrijven. De laadpalenmaker zag de jaaromzet met 41 procent stijgen tot 143,2 miljoen euro. Voor dit jaar wordt een omzet voorzien van tussen de 180 miljoen en 200 miljoen euro.

Op de lokale markt zakte centenaandeel Esperite 22,5 procent na een hervatting van de handel. De handel in de stamcelbank werd op 7 februari stilgelegd in afwachting van een persbericht. Het bedrijf bevestigde dat de Zwitserse autoriteiten een onderzoek zijn gestart naar CryoSave na klachten over het verlies van bloedmonsters.

Deutsche Telekom

Deutsche Telekom steeg ruim 3 procent in Frankfurt. Het Duitse telecombedrijf boekte in 2019 zijn beste resultaten ooit. De Duitse sportkledingfabrikanten Adidas en Puma wonnen 2,3 en 8,3 procent ondanks waarschuwingen voor de negatieve impact van het nieuwe coronavirus op de verkopen in China.

De euro was 1,0799 dollar waard tegen 1,0813 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent meer op 52,78 dollar. Brentolie werd 1,4 procent duurder op 58,57 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Export Nederlandse spullen naar Verenigd Koninkrijk hoger

DEN HAAG (ANP) - De export van spullen van Nederlandse makelij naar het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar fors gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. Ook de export van diensten groeide. Wel daalde de uitvoer van eerder ingevoerde producten (wederuitvoer).

2 uur geleden
Economie groeit in alle regio's, Haarlemmermeer voorop

DEN HAAG (ANP) - De economie is in het eerste kwartaal van 2022 in alle regio’s gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. De regio’s Haarlemmermeer, Zeeuws-Vlaanderen en Amsterdam hebben de hoogste groeipercentages, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Onlinevergaderdienst Zoom sterk omhoog op Wall Street na cijfers

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Onlinevergaderdienst Zoom Video Communications ging maandag in de handel nabeurs in New York sterk omhoog na de bekendmaking van meevallende kwartaalcijfers en vooruitzichten. In de handel na het officiële slot op Wall Street steeg de beurskoers van Zoom met wel 18 procent.

3 uur geleden
Flinke plussen op Wall Street, cloudbedrijf VMware uitblinker

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke plussen gesloten. Opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden over een mogelijke afschaffing van de importtarieven op Chinese goederen, die onder Donald Trump werden ingevoerd, zorgden voor optimisme. Met de stap zou Biden de inflatie willen drukken. Verder was cloudbedrijf VMware een sterke stijger door overnamegeruchten. Ook de bankensector op Wall Street zat in de lift.

3 uur geleden
Bronnen: Airbnb stopt met verhuur woningen in China

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Woningverhuurplatform Airbnb gaat stoppen met het aanbieden van huurwoningen in China en gaat zich voortaan richten op Chinese toeristen die elders in de wereld een woning willen huren. Dat zeggen bronnen bij het Amerikaanse bedrijf tegen zakenzender CNBC.

4 uur geleden
VS kunnen nationale dieselreserves aanspreken tegen inflatie

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse regering overweegt de nationale dieselreserves aan te spreken om zo de hoge brandstofprijzen tegen te gaan. Dat zei het Witte Huis. Vanwege de oorlog in Oekraïne is olie en ook diesel steeds duurder geworden waardoor de inflatie in de Verenigde Staten wordt aangejaagd.

5 uur geleden
Bundesbank: langdurige schade voor Russische economie

FRANKFURT (ANP/DPA) - De economie van Rusland zal langdurige schade oplopen vanwege de oorlog in Oekraïne en de harde westerse sancties tegen het land. Dat meldde de Duitse centrale bank. Volgens de Bundesbank zal Rusland een aanzienlijk deel van zijn welvaart op de lange termijn kwijtraken.

7 uur geleden