Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verzekeraar ASR blikvanger op Beursplein 5 na cijfers

Verzekeraar ASR blikvanger op Beursplein 5 na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - ASR is woensdag een van de blikvangers op het Damrak. De verzekeraar gaf voorbeurs inzage in de boeken. Daaruit bleek dat de winst in de eerste helft van het jaar slechts beperkt is teruggelopen, ondanks een kostenpost van tientallen miljoenen als gevolg van de stormen van begin dit jaar. Ook producent van elektromagnetische componenten Kendrion kwam met resultaten.

ASR had naar eigen zeggen een goed halfjaar afgezet tegen een periode van geopolitieke spanningen en economische onzekerheid. "De financiële resultaten zijn over de hele linie sterk en onze kapitaalpositie is aantoonbaar robuust gebleven, ondanks volatiele financiële markten", aldus bestuursvoorzitter Jos Baeten.

Kendrion merkte op zijn beurt een aanhoudende omzetgroei, waarbij ook de marktomstandigheden niet bepaald voordelig waren. Ondanks dat de productie in China voor een periode van zes weken werd verstoord door de strenge coronamaatregelen in dat land, viel de omzet 9 procent hoger uit. De winstmarge kwam volgens de leiding van het bedrijf uit op een gezonde 11,9 procent.

Overnamebod

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis roept woensdag zijn aandeelhouders bij elkaar. De onderneming heeft eerder een overnamebod ontvangen van investeerder HAL die al een groot belang in het bedrijf heeft. Boskalis gaf eerder aan het bod eigenlijk te laag maar niet onredelijk te vinden. Daarom laat Boskalis het aan de aandeelhouders over of ze in zee willen met HAL. Op Boskalis in zijn geheel wordt een prijskaartje geplakt van 4,2 miljard euro.

Verder blijft er aandacht voor de oliesector nadat de stijgende olieprijzen een dag eerder zorgden voor onder andere een stevige koerswinst voor Shell. Het Spaanse Repsol kreeg te horen dat het in Peru voor de rechter moet komen vanwege een olielek zo'n acht maanden terug. Een Peruaanse rechter heeft beslist dat de zaak voor moet komen. Daarbij wordt in totaal 4,5 miljard dollar geëist van het concern.

De stemming op de aandelenbeurzen in New York was dinsdag licht negatief. Ook in Azië stonden eerder op de dag overwegend minnen op de borden.

De euro bleef schommelen rond het laagste niveau in twintig jaar en noteerde voorbeurs op 0,9948 dollar. De euro staat onder druk door de vrees voor een recessie in Europa en de hogere rente in de VS, die de dollar aantrekkelijker maakt. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent minder op 93,60 dollar en Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 99,92 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Cryptobedrijven en Spotify omhoog op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Wall Street is maandag onder druk van winstnemingen lager geëindigd. Beleggers deden het voorzichtig aan in afwachting van een belangrijk banenrapport later deze week. Muziekstreamingdienst Spotify maakte wel een koerssprong van 7,5 procent. Het bedrijf kondigde aan nog eens honderden banen te schrappen om de kosten te drukken.

39 minuten geleden
EU-landen eisen dat Polen eind maakt aan blokkade trucks Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - Nederland en andere EU-landen hebben Polen aangesproken op de grensblokkades voor Oekraïense vrachtwagenchauffeurs. Die moeten "zo snel mogelijk" uit de weg, vinden demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) en "een groot aantal" medestanders.

2 uur geleden
Zwitserse bank Pictet biecht hulp bij belastingontduiking in VS op

NEW YORK (ANP) - De Zwitserse vermogensbeheerder Pictet heeft toegegeven dat het Amerikaanse belastingbetalers heeft geholpen om meer dan 5,6 miljard dollar, bijna 5,2 miljard euro, te verbergen voor de federale belastingdienst in de Verenigde Staten, de IRS. De bank heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse ministerie van Justitie om de kwestie af te sluiten, schrijft persbureau Reuters.

3 uur geleden
Chipbedrijven omlaag na lange winstreeks, AEX doet stapje terug

AMSTERDAM (ANP) - De beursgraadmeters in Amsterdam zijn maandag lager geëindigd, mede door een negatieve start van de aandelenhandel op Wall Street. Vooral chipaandelen, die de laatste maanden flink omhooggingen, werden lager gezet. Zo verloor ASMI 6,4 procent en Besi 3,4 procent. Toch hebben beleggers niets te klagen, de aandelenkoers van ASMI is sinds de start van het jaar nog altijd bijna verdubbeld. Het aandeel Besi is ruim twee keer zoveel waard geworden.

4 uur geleden
OPEC-chef: in de grond houden van olie leidt tot 'energiechaos'

DUBAI (ANP/RTR) - Mensen die beweren dat het in de grond houden van olie goed is voor de energietransitie zitten ernaast, stelt secretaris-generaal Haitham Al Ghais van de OPEC. Dit zal eerder leiden tot "energiechaos", zei hij maandag tijdens een paneldiscussie op de klimaattop in Dubai.

6 uur geleden
Spotify schiet omhoog op Wall Street na banenverlies

NEW YORK (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify stond maandag in de belangstelling van beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Spotify kondigde aan nog eens honderden banen te schrappen om de kosten te drukken. Het aandeel ging in de vroege handel op Wall Street bijna 11 procent omhoog.

7 uur geleden
Bezorgers: nagenoeg alle cadeaus op tijd binnen voor pakjesavond

DEN HAAG (ANP) - Zo goed als alle cadeautjes zijn dit jaar op tijd binnen voor pakjesavond. Pakketbezorgers PostNL en DHL zijn tevreden hoe de bezorging de afgelopen weken is gegaan. Marktleider PostNL lukte het in 4 procent van de gevallen niet om de bestelde producten binnen een dag te bezorgen, bij DHL gold dat voor een kleine 2 procent. Zo goed als alle pakjes kwamen een dag later alsnog bij de koper.

7 uur geleden