Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verzekeraar ASR bij dalers in hogere AEX na update strategie

Verzekeraar ASR bij dalers in hogere AEX na update strategie

AMSTERDAM (ANP) - ASR stond donderdag bij de grootste dalers in de AEX-index op het Damrak. De verzekeraar kwam voorafgaand aan zijn beleggersdag met een update van de strategie en financiële doelen voor de komende jaren, die niet in de smaak lijken te vallen bij beleggers. ASR, dat zijn positie op de Nederlandse markt flink heeft versterkt met de overname van de Nederlandse activiteiten van Aegon, wil doorgroeien op eigen kracht en via strategische overnames van kleine tot middelgrote verzekeraars.

Ook wil ASR tot en met 2026 voor 525 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. De verzekeraar streeft verder naar een rendement op het eigen vermogen van boven de 12 procent en een kapitaalaanwas van 1,35 miljard euro in 2026. Topman Jos Baeten benadrukte dat ASR sinds de beursgang in 2016 consequent de doelstellingen heeft behaald en overtroffen. Het aandeel werd desondanks ruim 1 procent lager gezet.

De AEX-index noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent hoger op 926,46 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 859,49 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen tot 0,3 procent. Londen verloor 0,2 procent.

Winstalarm

Naast ASR stond techinvesteerder Prosus in de staartgroep van de AEX met een min van 1,7 procent. Betaalbedrijf Adyen steeg 1,4 procent, dankzij een koopadvies van zakenbank Bryan Garnier. De chipbedrijven ASMI, Besi en ASML hadden weinig last van de tegenvallende vooruitzichten van de Amerikaanse branchegenoot Micron Technology en stegen tot 1,1 procent.

In de MidKap won Alfen 0,6 procent. De maker van laadpalen zag woensdag bijna de helft van zijn beurswaarde verdampen na een winstalarm. Analisten van Deutsche Bank hebben het koersdoel voor het aandeel fors verlaagd.

Slecht weer

BAM klom 2 procent. De bouwer werd door investeringsbank AlphaValue/Baader op de kooplijst gezet. Ebusco (plus 5,6 procent) toonde herstel. De fabrikant van elektrische bussen raakte in de afgelopen twee dagen 30 procent aan waarde kwijt door een omzetalarm.

Hennes & Mauritz (H&M) zakte 14 procent in Stockholm. De Zweedse kledingketen boekte afgelopen kwartaal minder winst dan verwacht en zag de verkopen dalen door de slechte weersomstandigheden, waardoor consumenten thuis bleven. Ook voor deze maand waarschuwde het bedrijf voor een omzetdaling.

De euro was 1,0692 dollar waard, tegen 1,0685 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent goedkoper en kostte 80,72 dollar. Brentolie daalde 0,1 procent in prijs tot 85,13 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

21 uur geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

22 uur geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

22 uur geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden