Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verzekeraar Aegon sluit alle Nederlandse kantoren

Verzekeraar Aegon sluit alle Nederlandse kantoren

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar Aegon gaat al zijn kantoren in Nederland vanaf woensdag sluiten. Alleen een kleine groep medewerkers met bedrijfskritische rollen kan nog naar kantoor komen. Deze regels golden eerder dit jaar ook al. De maatregelen gelden tot het moment dat het kabinet zal beslissen hoe het verder gaat, aldus een verklaring van Aegon.

Het kabinet kwam maandag met het advies om zo weinig mogelijk te reizen en thuiswerken als de norm te stellen. Werkgevers die er niet aan meewerken riskeren uiteindelijk zelfs tijdelijke sluiting, als het kantoor een besmettingshaard van het coronavirus wordt.

Andere grote Nederlandse banken en verzekeraars als ABN AMRO, ING, Rabobank en NN Group verklaren ook de boodschap van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken goed te begrijpen. Deze financieel dienstverleners scherpen het beleid nog verder aan: werk thuis tenzij het echt niet anders kan.

Boodschap goed begrepen

Bij ABN AMRO werd al op grote schaal thuisgewerkt en dat verloopt volgens een woordvoerder goed. Volgens hem werkt ongeveer 85 procent van het personeel van de bank nu vanuit huis. "We hebben de boodschap van maandag goed begrepen. We willen onze verantwoordelijkheid nemen en doen wat nodig is."

ING geeft aan enorm veel moeite te hebben gedaan om alles goed te laten verlopen rond thuiswerken, gelijk sinds het begin van de coronacrisis. Een zegsvrouw zegt dat het beleid van thuiswerken nog steeds voor het overgrote deel van het personeel geldt en dat zeer kritisch wordt gekeken wie wel naar kantoor kan komen. "We hebben alle faciliteiten om vanuit huis te werken."

Standaardmogelijkheid

Bij Rabobank werd ook al heel veel vanuit huis gewerkt. Alleen in bijzondere gevallen of bij bepaalde functies kan op kantoor worden gewerkt, met voorzorgsmaatregelen tegen corona. Een woordvoerder van de bank zegt dat het personeel is geïnformeerd over de aanscherping van het beleid rond thuiswerken en dat het advies van het kabinet wordt gevolgd.

Een zegsman van NN Group laat weten dat thuiswerk al een standaardmogelijkheid was voor werknemers bij het verzekeringsconcern. "Er werd sowieso al veel vanuit huis gewerkt en dat loopt goed."

Meer uit Financieel

Geen slotverklaring bij IMF-top door conflict in Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington levert geen gemeenschappelijke slotverklaring op. De bijeengekomen landen konden het niet eens worden over de manier waarop ze naar de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne moesten verwijzen.

42 minuten geleden
Vrees voor escalatie in Midden-Oosten duwt beurzen in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met verliezen het weekend ingegaan door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De vrees voor een escalatie van het conflict daar laaide weer op na berichten over een mogelijke aanval van Israël op Iran.

2 uur geleden
Nieuwe claimzaak tegen ABN AMRO om te hoge rentes voor mkb'ers

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Massaschade & Consument wil ABN AMRO voor de rechter dagen. De bank heeft volgens de stichting over een periode van vijftien jaar miljarden euro's te veel aan rente geïncasseerd bij mkb'ers met een doorlopend krediet. De stichting wil dat ondernemers worden gecompenseerd voor de te veel betaalde rente.

3 uur geleden
Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

4 uur geleden
Bestrijdingsmiddel verboden, telers vrezen einde kersenteelt

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vreest dat de kersenteelt uit Nederland verdwijnt, omdat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen vrijstelling geeft voor twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg.

5 uur geleden
Verkoopdaling Gillette-scheermesjes en Ariel-wasmiddel ten einde

CONNECTICUT (ANP) - Procter & Gamble (P&G) heeft de daling van de verkopen van zijn producten zoals Gillette en Ariel weten te stoppen. De was- en verzorgingsmiddelenfabrikant meldt bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers dat met name naar scheer- en wasmiddelproducten meer vraag was, ondanks hogere prijzen. Door een verkoopdaling van babyproducten zoals Pampers-luiers verkocht het Amerikaanse concern de afgelopen drie maanden net zo veel als aan het begin van vorig jaar.

5 uur geleden
Nederland pleit in EU voor strengere liquiditeitseisen banken

DEN HAAG (ANP) - Nederland gaat zich in Europees en internationaal verband hard maken voor strengere liquiditeitseisen voor banken, meldt demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën). Aanleiding is een ambtelijk rapport over de onrust vorig jaar op de financiële markten, toen onder meer de Zwitserse bank Credit Suisse in acute problemen kwam.

5 uur geleden