Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verzekeraar Aegon grootste daler in AEX na cijfers

Verzekeraar Aegon grootste daler in AEX na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag de grootste daler in de Amsterdamse AEX-index, die met winst het weekend inging. De verzekeraar kwam met tegenvallende jaarresultaten. Chemicaliëndistributeur IMCD was juist koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na beter dan verwachte cijfers.

De AEX eindigde met een plus van 0,7 procent op 854,10 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 904,82 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen wonnen tot 0,7 procent. Parijs tekende een winstje van 0,1 procent op.

Aegon werd 5,6 procent lager gezet. Het verzekeringsconcern leed vorig jaar een nettoverlies. Dat kwam door verliezen die Aegon leed op zijn beleggingsportefeuille in de eerste jaarhelft. Verder maakte de verzekeraar bekend topman Lard Friese voor te dragen voor een nieuwe termijn. De Belgische bank KBC verlaagde het advies voor het aandeel. Branchegenoot NN Group verloor 3,6 procent.

Corbion flink in de plus

IMCD nam de leiding in de AEX met een stijging van bijna 8 procent. Het bedrijf zag de omzet en het nettoresultaat vorig jaar afnemen. IMCD had al gewaarschuwd voor uitdagende macro-economische ontwikkelingen en dat het de resultaten van het sterke jaar 2022 niet zou evenaren. Volgens analisten van zakenbank Jefferies viel de jaarwinst van IMCD wel hoger uit dan verwacht.

In de MidKap was Corbion een uitblinker met een koerssprong van 11,6 procent. Het speciaalchemiebedrijf zag de omzet in 2023 licht dalen. De kernactiviteiten lieten daarbij wel groei zien. Ook de operationele winst nam toe. Verder verhoogt Corbion zijn dividend. Grootste daler bij de middelgrote fondsen was maaltijdbezorger Just Eat Takeaway met een min van 3,4 procent.

Euro- en oliekoers

Heijmans zakte 4,5 procent bij de kleinere fondsen op Beursplein 5 na publicatie van de jaarcijfers. De bouwer zag de omzet stijgen tot 2,1 miljard euro. De nettowinst bleef daarbij onveranderd op 60 miljoen euro. Het bedrijf verklaarde daarnaast in het vierde kwartaal de eerste tekenen van herstel in de woningmarkt te hebben gezien.

De euro was 1,0831 dollar waard, tegen 1,0803 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,2 procent meer op 80,75 dollar. Brentolie klom 2,8 procent prijs tot 84,23 dollar per vat.

Meer uit Financieel

ABN AMRO voert winst flink op, ondanks lagere rente-inkomsten

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO heeft in de eerste maanden van dit jaar zijn winst flink opgevoerd. De rente-inkomsten van de bank vielen weliswaar iets lager uit dan een jaar eerder, maar waren wel hoger dan kenners gemiddeld hadden verwacht.

7 minuten geleden
Tesla schrapt nog eens honderden banen in Californië

AUSTIN (ANP/RTR) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan nog eens 601 banen te schrappen in Californië. De nieuwe ontslagronde zal gevolgen hebben voor werknemers in de Tesla-fabrieken in Palo Alto en Fremont, meldt Tesla in een bericht aan de deelstaatregering van Californië.

23 minuten geleden
Musk moet opnieuw getuigen in onderzoek naar overname Twitter

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechtbank heeft bepaald dat Elon Musk opnieuw moet getuigen in het onderzoek van de Amerikaanse beurstoezichthouder (SEC) naar zijn overname van het sociale medium Twitter voor 44 miljard dollar. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten.

7 uur geleden
GameStop schiet omhoog op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beursgraadmeters kozen de weg omhoog dinsdag, in aanloop naar een belangrijk Amerikaanse inflatiecijfer dat woensdag naar buiten komt. Computerspellenverkoper GameStop maakte een opmerkelijke koerssprong van ruim 60 procent. Kleine beleggers leken elkaar opnieuw aan te sporen om weer in het aandeel te stappen.

8 uur geleden
Meta stopt met Workplace, de zakelijke versie van Facebook

MENLO PARK (ANP/BLOOMBERG) - Socialemediabedrijf Meta Platforms stopt met Workplace, de zakelijke versie van Facebook. In de komende twee jaar wordt de dienst geleidelijk uitgefaseerd en blijft operationeel tot eind augustus 2025, zegt een woordvoerder.

8 uur geleden
Onlinebank bunq gaat ook verzekeringen aanbieden

AMSTERDAM (ANP) - Bunq gaat vanaf dinsdag reisverzekeringen aanbieden. Het is de eerste verzekering van de Nederlandse onlinebank. Met de doorlopende reisverzekering, die wereldwijd geldt, kunnen klanten volgens bunq ook schade aan een huurauto en noodgevallen tijdens een zakenreis vergoed krijgen. Voor de verzekering werkt de bank samen met de Belgische verzekeraar Qover.

10 uur geleden
Onlinebank bunq gaat ook verzekeringen aanbieden

AMSTERDAM (ANP) - Bunq gaat vanaf dinsdag reisverzekeringen aanbieden. Het is de eerste verzekering van de Nederlandse onlinebank. Met de doorlopende reisverzekering, die wereldwijd geldt, kunnen klanten volgens bunq ook schade aan een huurauto en noodgevallen tijdens een zakenreis vergoed krijgen. Voor de verzekering werkt de bank samen met de Belgische verzekeraar Qover.

10 uur geleden