Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verzekeraar Aegon aan kop op groen Damrak na resultaten

Verzekeraar Aegon aan kop op groen Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Aegon ging donderdag aan kop in de AEX-index na publicatie van de resultaten. De verzekeraar leed in het tweede kwartaal een verlies van 365 miljoen euro door stijgende herverzekeringspremies in de Verenigde Staten. Volgens topman Lard Friese gaat het echter om een eenmalige last en hij benadrukte dat het bedrijf ondanks de turbulente tijden goed heeft gepresteerd. Ook is Aegon positiever geworden over de ontwikkelingen dit jaar. Het aandeel werd 7,5 procent hoger gezet.

Over de resultaten van concurrent NN Group (min 0,3 procent) waren beleggers wat minder tevreden. De verzekeraar had in de eerste jaarhelft last van de februaristorm die over Nederland raasde. Het nettoresultaat van de verzekeraar viel ondanks de extra schadekosten wel hoger uit, maar dat kwam vooral door de verkoop van het onderdeel NN IP aan Goldman Sachs afgelopen voorjaar.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 727,62 punten. De MidKap klom 0,9 procent tot 977,82 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,5 procent.

In de MidKap voerde postbedrijf PostNL (min 1,9 procent) de schaarse dalers aan na een adviesverlaging door KBC Securities. Bij de kleinere bedrijven zakte ForFarmers dik 4 procent. De diervoederproducent verkocht in de eerste jaarhelft minder mengvoer doordat veel Duitse en ook Nederlandse varkenshouders zijn gestopt. Met betrekking tot de stikstofcrisis in Nederland roept het bedrijf de politiek op ruimte te bieden voor een gesprek, waarin alles bespreekbaar is.

Fastned werd 10 procent meer waard. De uitbater van laadstations zag zijn laadomzet in de eerste jaarhelft bijna verdrievoudigen doordat meer mensen in elektrische auto's rijden. Ebusco won 1 procent. De producent van elektrische bussen boekte flink meer omzet in de eerste jaarhelft en handhaafde de omzetverwachting voor het hele jaar.

In Frankfurt daalde Siemens 0,4 procent. Het Duitse industrieconcern leed afgelopen kwartaal voor het eerst in bijna twaalf jaar verlies en verlaagde de winstverwachting voor het hele jaar. Ook het industriële conglomeraat Thyssenkrupp (plus 0,7 procent) schroefde de winstverwachting terug. Deutsche Telekom verhoogde daarentegen opnieuw de winstverwachting en werd 1 procent hoger gezet. Ook de resultaten van vrachtwagenfabrikant Daimler Truck (plus 1 procent) werden goed ontvangen.

De euro was 1,0287 dollar waard, tegen 1,0331 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 91,70 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent minder op 97,16 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Tesla schrapt bijna 700 banen in Nevada om tegenvallende verkopen

SPARKS (ANP/RTR) - Tesla schrapt bijna zevenhonderd banen in zijn fabriek in de Amerikaanse stad Sparks in de staat Nevada. De autofabrikant maakte onlangs bekend dat wereldwijd meer dan 10 procent van de banen verdwijnt. Het schrappen van de arbeidsplaatsen in Sparks is onderdeel daarvan.

8 uur geleden
Busbedrijven onterecht de dupe van afsluiten A7, vindt branche

DEN HAAG (ANP) - Het is niet terecht dat de snelweg A7 bij Purmerend vanaf maandag tijdelijk helemaal dichtgaat voor touringcars, vindt branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Dat deel van de snelweg wordt afgesloten voor bussen en vrachtwagens, omdat de gewichtsbeperking van 25 ton vaak zou zijn overschreden. Touringcars halen dat gewicht niet, stelt KNV.

9 uur geleden
Slagerijmedewerkers gaan woensdag mogelijk staken, waarschuwt FNV

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van slagerijen in een deel van Nederland leggen woensdag mogelijk hun werk neer, meldt FNV. De vakbond en werkgevers zijn het niet eens over onder meer een loonsverhoging voor een nieuwe cao. Als werknemers van slagerijen woensdag staken is er kans op lege schappen in de supermarkt, verwacht een woordvoerster van brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

12 uur geleden
Schiphol ziet drukke eerste dag meivakantie, geen lange rijen

SCHIPHOL (ANP) - Het is druk op Schiphol tijdens de eerste zaterdag van de meivakantie, meldt een woordvoerster van de luchthaven. De rijen zijn iets langer dan normaal, maar passagiers hoeven volgens haar niet erg lang te wachten.

13 uur geleden
Noodglijbaan valt van Boeing vlak na vertrek uit New York

NEW YORK (ANP/RTR) - Opnieuw is een onderdeel van een Boeing-vliegtuig onderweg losgeraakt. Een glijbaan die dient als nooduitgang viel kort na vertrek uit New York van het toestel tijdens een vlucht van Delta Air Lines.

14 uur geleden
Google-moeder Alphabet flink omhoog op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij sterke kwartaalresultaten. Alphabet ging meer dan 10 procent omhoog en werd daarmee ongeveer 200 miljard dollar meer waard op Wall Street. De beurswaarde steeg tot ruim 2 biljoen dollar. Ook softwareconcern Microsoft (plus 1,8 procent) stond bij de winnaars na bekendmaking van cijfers.

1 dag geleden
Winst Porsche onder druk door kosten lancering nieuwe modellen

STUTTGART (ANP/DPA) - De winst van het Duitse automerk Porsche is in het eerste kwartaal van dit jaar fors gedaald, vooral door de kosten voor de lancering van verschillende nieuwe modellen dit jaar. Porsche brengt nieuwe versies van de Panamera, Taycan, Macan en 911 uit. Maar daar staan wel kosten voor bijvoorbeeld marketing en ontwikkeling tegenover. Verder had het bedrijf last van tegenwind bij de verkoop in onder meer China.

1 dag geleden