Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vertrouwen tussen formerende partijen groeit, zegt Omtzigt

Vertrouwen tussen formerende partijen groeit, zegt Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - Het onderlinge vertrouwen tussen de partijen die onderhandelen over een kabinet groeit, is de observatie van Pieter Omtzigt. De partijleider van NSC vindt dat zijn partij en PVV, VVD en BBB woensdag tijdens het debat over de formatie netjes met elkaar omgingen. De onderhandelaars gaan de komende tijd meer werken aan de onderlinge verhoudingen, zegt hij na een "prima sessie over werkafspraken" met de leiders van de andere formerende partijen en de nieuwe informateurs.

De band tussen de partijleiders is de afgelopen maanden lang niet altijd goed geweest. Aan het einde van de onderhandelingsronde onder leiding van toenmalig informateur Ronald Plasterk liep Omtzigt vroegtijdig weg, omdat hij vond dat financiële stukken te laat waren aangeleverd. Later lekte via De Telegraaf uit dat aanwezigen bij de gesprekken klaagden over de emotionele houding van Omtzigt, die gepaard zou zijn gegaan met stemverheffing, weglopen en huilbuien.

De partijleider van NSC vindt het belangrijk om vroeg in de onderhandelingen over een akkoord op hoofdlijnen te praten over de financiën. "Ik denk dat het belangrijk is dat er op een gegeven moment overeenstemming is over het financiële kader, want dit raakt alles."

Meer uit Politiek

Kabinet wil dat Wopke Hoekstra Eurocommissaris blijft

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil dat CDA'er Wopke Hoekstra Eurocommissaris blijft. Dat bevestigen bronnen na berichtgeving door RTL Nieuws.

26 minuten geleden
Van Weel uit in Boedapest onvrede over solo-optreden Orbán

BOEDAPEST (ANP) - Minister David van Weel (Justitie en Veiligheid) heeft maandag zijn Hongaarse ambtgenoot Bence Tuzson aangesproken op de solomissie van de Hongaarse premier Viktor Orbán naar onder meer Rusland en China. Van Weel heeft hem gezegd dat Orbán dit zonder mandaat van de Europese Unie heeft gedaan en dat dit in Nederland tot veel ophef heeft geleid. "Die boodschap kwam zeker aan. Die neemt hij ook serieus", zei Van Weel tegen het ANP.

2 uur geleden
Schoof kiest Doetinchem voor eerste werkbezoek als premier

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof zal woensdag zijn eerste werkbezoek als premier houden. Hij bezoekt Doetinchem en laat zich daar bijpraten over de veiligheid in de buurt.

5 uur geleden
Premier Schoof dankt Biden voor inzet voor een veilig Europa

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Dick Schoof heeft "groot respect" voor de Amerikaanse president Joe Biden, laat hij via een woordvoerder weten. "Ik ben dankbaar voor de goede samenwerking en zijn niet aflatende inzet voor een veilig Europa."

23 uur geleden
Van der Burg: besluit Biden maakt voor Democraten niet meer uit

HILVERSUM (ANP) - VVD-Kamerlid Eric van der Burg meent dat het besluit van de Amerikaanse president Joe Biden om zich terug te trekken uit de race om het presidentschap voor de Democraten geen verschil meer zal maken. "Het zat eraan te komen. De vraag was niet of, maar alleen maar wanneer. Ik vrees voor de Democraten dat het niet uitmaakt of het nu gebeurt of volgende week, maar dat Trump een zodanig sterke positie heeft dat het vechten tegen de bierkaai is."

1 dag geleden
Van Weel tegen wens van Kamermeerderheid in Boedapest

BOEDAPEST/DEN HAAG (ANP) - Tegen de wens van een Kamermeerderheid, inclusief zijn eigen VVD, is minister David van Weel (Justitie en Veiligheid) aangekomen in Boedapest voor een informeel overleg met zijn EU-ambtgenoten. Hij is niet van plan terug te keren, zegt hij tegen het ANP. "Ik ben hier in het belang van Nederland."

1 dag geleden
GroenLinks en PvdA voor gezamenlijke fractie Amsterdam per 2026

AMSTERDAM (ANP) - GroenLinks (GL) en de Partij van de Arbeid (PvdA) in Amsterdam willen na de gemeenteraadsverkiezingen van 2026 gezamenlijk verder in één fractie in de raad. De leden van beide partijen hebben via een digitale peiling "met een grote meerderheid hun enthousiasme uitgesproken voor verregaande samenwerking", aldus de Amsterdamse PvdA. Het definitieve besluit volgt in september via een referendum.

3 dagen geleden