Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Vertrouwen Nederlandse beleggers neemt verder toe'

'Vertrouwen Nederlandse beleggers neemt verder toe'

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse particuliere beleggers op de aandelenmarkt hebben deze maand weer meer vertrouwen gekregen. Dat meldt ING in zijn maandelijkse BeleggersBarometer.

Volgens ING steeg de barometer voor december naar een stand van 116 punten tegen 110 punten in november. Daarmee is het vertrouwen nog niet helemaal hersteld van de klappen van de coronacrisis, want in januari werd nog een stand opgetekend van 131 punten. In april kelderde de vertrouwensindex nog naar een dieptepunt van 68 punten. Alles onder een stand van 100 geeft een negatieve stemming weer, alles erboven een positieve.

De bank zegt dat beleggers positiever zijn geworden over de waardeontwikkeling van de eigen beleggingsportefeuille en minder somber zijn over de economische situatie. De bank wijst er wel op dat het onderzoek werd uitgevoerd voordat de nieuwe harde lockdown werd aangekondigd. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat de economische situatie voor de kortere termijn vanwege de strengere coronamaatregelen zwakker wordt ingeschat, aldus ING.

Stijgende beurs

Daarnaast zijn beleggers positiever geworden over de Amsterdamse AEX-index voor de komende tijd. Dat beleggers weer een stuk optimistischer zijn, kan worden verklaard door de stijgende beurs van de afgelopen maanden en het behaalde rendement van gemiddeld 10,3 procent.

Voor 2021 wordt door beleggers weer een beursjaar met veel dynamiek verwacht, aldus ING. Zo verwacht 35 procent een jaar zoals 2020, met veel beweging in de koersen. En 32 procent van de beleggers rekent op een geleidelijk verloop naar hogere koersen. Economische tegenvallers worden in 2021 als grootste bedreiging gezien (42 procent). Een vijfde denkt dat virussen zoals het coronavirus nog steeds een bedreiging vormen.

Meer uit Financieel

ING en Aegon onderaan in AEX op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - ING en Aegon behoorden woensdag tot de grootste dalers in de AEX-index op het Damrak, die een nipte winst liet zien. Na het sterke koersherstel in de financiële sector deden beleggers het rustig aan en wordt vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank zal de rente in de Verenigde Staten waarschijnlijk verder opschroeven in de strijd tegen de inflatie. Wel wordt verwacht dat de Fed de rente wat minder agressief zal verhogen dan eerder werd voorzien om de kalmte in de bankensector te bewaren.

38 minuten geleden
Facebook-oprichter Zuckerberg aangeklaagd voor negeren uitbuiting

MENLO PARK (ANP/BLOOMBERG/BELGA) - Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, die ook de topman is van moederbedrijf Meta Platforms, is door aandeelhouders aangeklaagd. Onder meer pensioen- en investeringsfondsen claimen dat Facebook en Instagram al jaren een oogje dichtknijpen bij praktijken van mensenhandel en uitbuiting via die sociale netwerken.

1 uur geleden
Britse inflatie tegen verwachting economen in gestegen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse inflatie is vorige maand onverwachts gestegen tot 10,4 procent, meldt het Britse statistiekbureau ONS. In januari was dat nog 10,1 procent. Economen gingen juist uit van een daling tot onder de 10 procent.

1 uur geleden
Beleggers op Damrak wachten op rentebesluit Federal Reserve

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse beurs kijken woensdag vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank zal de rente in de Verenigde Staten waarschijnlijk verder opschroeven in de strijd tegen de hardnekkige inflatie. Wel wordt verwacht dat de Fed de rente wat minder agressief zal verhogen dan eerder werd voorzien om de kalmte in de bankensector te bewaren. Het rentebesluit wordt pas na sluiting van de Europese beurshandel bekendgemaakt.

1 uur geleden
Bundesbank-president: 'koppig' doorgaan met renteverhogingen

FRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) is nog niet klaar met het verhogen van de rentetarieven, zegt Joachim Nagel, president van de Duitse centrale bank, de Bundesbank. De rentebepalers in de eurozone moeten "koppig" zijn en de financieringskosten blijven verhogen om de inflatie aan te pakken, zei Nagel in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times.

2 uur geleden
Arbodiensten: ziekteverzuim toegenomen, met name door griepgolf

SON (ANP) - Het ziekteverzuim in Nederland is in februari opnieuw toegenomen, melden arbodiensten ArboNed en HumanTotalCare. De meeste mensen bleven thuis vanwege griep, waarbij de diensten aangeven dat de stijging "normaal is voor een griepgolf". Het gaat hier om kortdurend verzuim; de groep medewerkers die langdurig uitvalt, voornamelijk door stressgerelateerde klachten, blijft volgens de arbodiensten groeien.

2 uur geleden
Banken en techbedrijven helpen Nikkei aan stevige winst

TOKIO (ANP) - In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, maakte de aandelenbeurs woensdag een inhaalslag. Vooral de Japanse banken toonden herstel doordat de zorgen over de financiële stabiliteit in de wereldwijde bankensector zijn afgenomen. Ook de techbedrijven wonnen terrein in navolging van de stevige koerswinsten bij Amerikaanse techbedrijven. De andere belangrijke aandelenmarkten in Azië gingen eveneens verder omhoog.

2 uur geleden