Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Vertrouwen Nederlandse beleggers neemt verder toe'

'Vertrouwen Nederlandse beleggers neemt verder toe'

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse particuliere beleggers op de aandelenmarkt hebben deze maand weer meer vertrouwen gekregen. Dat meldt ING in zijn maandelijkse BeleggersBarometer.

Volgens ING steeg de barometer voor december naar een stand van 116 punten tegen 110 punten in november. Daarmee is het vertrouwen nog niet helemaal hersteld van de klappen van de coronacrisis, want in januari werd nog een stand opgetekend van 131 punten. In april kelderde de vertrouwensindex nog naar een dieptepunt van 68 punten. Alles onder een stand van 100 geeft een negatieve stemming weer, alles erboven een positieve.

De bank zegt dat beleggers positiever zijn geworden over de waardeontwikkeling van de eigen beleggingsportefeuille en minder somber zijn over de economische situatie. De bank wijst er wel op dat het onderzoek werd uitgevoerd voordat de nieuwe harde lockdown werd aangekondigd. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat de economische situatie voor de kortere termijn vanwege de strengere coronamaatregelen zwakker wordt ingeschat, aldus ING.

Stijgende beurs

Daarnaast zijn beleggers positiever geworden over de Amsterdamse AEX-index voor de komende tijd. Dat beleggers weer een stuk optimistischer zijn, kan worden verklaard door de stijgende beurs van de afgelopen maanden en het behaalde rendement van gemiddeld 10,3 procent.

Voor 2021 wordt door beleggers weer een beursjaar met veel dynamiek verwacht, aldus ING. Zo verwacht 35 procent een jaar zoals 2020, met veel beweging in de koersen. En 32 procent van de beleggers rekent op een geleidelijk verloop naar hogere koersen. Economische tegenvallers worden in 2021 als grootste bedreiging gezien (42 procent). Een vijfde denkt dat virussen zoals het coronavirus nog steeds een bedreiging vormen.

Meer uit Financieel

Gegevens tienduizenden klanten van grote Duitse bank gelekt

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een dochterbedrijf van een van Duitslands grootste banken, DZ Bank, is getroffen door een cyberaanval. Daardoor zijn persoonlijke gegevens van tienduizenden klanten mogelijk in verkeerde handen gevallen, zei een woordvoerster van de bank.

11 uur geleden
Socialemediaplatform X gaat geld vragen voor livestreams

SAN FRANCISCO (ANP) - Socialemediaplatform X wil dat gebruikers gaan betalen om livebeelden uit te zenden via het berichtenplatform. Binnenkort is de functie voor livestreamen alleen nog maar beschikbaar voor mensen die op zijn minst een premiumabonnement hebben, maakte het techbedrijf bekend. Dat abonnement kost in Nederland 8 euro per maand.

12 uur geleden
Habeck waarschuwt China: steun Rusland heeft economische gevolgen

BEIJING (ANP/DPA) - De Duitse minister voor Economische Zaken Robert Habeck heeft China gewaarschuwd dat de steun van het land aan Rusland economische gevolgen heeft. China stelt zich formeel op als neutrale partij na de Russische inval in Oekraïne, maar haalt de banden met Rusland wel steeds verder aan. Dat heeft de relatie tussen China en Europa onder druk gezet, zei Habeck tijdens zijn bezoek aan Beijing.

16 uur geleden
Madagaskar krijgt geld via nieuw klimaatverbond IMF en Wereldbank

WASHINGTON (ANP) - Madagaskar ontvangt als eerste land ter wereld financiële hulp via een nieuw samenwerkingsverband voor klimaatactie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank. In het kader van dit programma leent het IMF zo'n 321 miljoen dollar uit aan Madagaskar.

17 uur geleden
Kleine uitslagen op beurzen New York, Gilead verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine koersuitslagen de handelsweek uitgegaan. Farmaceut Gilead Sciences stond opnieuw bij de winnaars op Wall Street, na de stevige plus een dag eerder. Vuurwapenmaker Smith & Wesson Brands had juist een slechte dag door een sombere voorspelling voor de omzet in het lopende kwartaal.

1 dag geleden
Apple stelt lancering AI-producten in Europa voorlopig uit

BRUSSEL (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Apple stelt de lancering van bepaalde producten rond kunstmatige intelligentie (AI) in Europa voorlopig uit in verband met onzekerheden over regelgeving van de Europese Unie om de macht van grote techbedrijven binnen de perken te houden. Het gaat daarbij volgens het bedrijf om Apple Intelligence, iPhone Mirroring en SharePlay Screen Sharing die dit jaar nog niet beschikbaar worden voor gebruikers in de EU.

1 dag geleden
Grote staking op komst bij Britse staalfabrieken Tata Steel

PORT TALBOT (ANP/AFP/RTR/BLOOMBERG) - Werknemers van staalbedrijf Tata Steel in het Verenigd Koninkrijk gaan staken uit protest tegen het schrappen van wel 2800 banen en de sluiting van twee hoogovens in de staalfabriek in Port Talbot in Wales. Ongeveer 1500 werknemers zijn volgens vakbond Unite van plan om vanaf 8 juli het werk voor onbepaalde tijd neer te leggen. Volgens Unite is het voor het eerst in meer dan veertig jaar dat er gestaakt wordt door staalarbeiders in het Verenigd Koninkrijk.

1 dag geleden