Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vertrouwen Duitse beleggers krijgt flinke knauw

Vertrouwen Duitse beleggers krijgt flinke knauw

MANNHEIM (ANP) - Het vertrouwen van beleggers in de Duitse economie heeft een flinke knauw gekregen. Dat komt waarschijnlijk door zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen. Ondanks dat meer dan de helft van de Duitse bevolking volledig is gevaccineerd, dreigen hierdoor weer aanscherpingen van de coronamaatregelen. Mogelijk maken beleggers zich ook zorgen over de Duitse industrie.

In mei werd nog het hoogste vertrouwensniveau in 21 jaar bereikt, maar daarna ging het snel bergafwaarts met het sentiment bij de oosterburen. Volgens het onderzoeksinstituut ZEW, dat de cijfers bijhoudt, is het vertrouwen met een score van 40,4 nu weer terug op het niveau van eind vorig jaar. In juli was nog sprake van een een niveau van 63,3 en in mei ging het om 84,4. Kenners rekenden in doorsnee op een stand van 55,0 voor augustus.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en premiers van de deelstaten vergaderen dinsdag over het coronabeleid. Duitse media berichten dat de vraag centraal zal staan welke maatregelen nodig zijn om een vierde golf van het coronavirus af te wenden, nu het aantal besmettingen weer sneller stijgt. Er wordt naar verwachting besproken hoe de vaccinatiecampagne kan worden opgevoerd. In de aanloop naar het topoverleg gingen in de Duitse politiek ook stemmen op om te stoppen met het gratis aanbieden van sneltesten aan mensen die ook de mogelijkheid hebben om zich te laten inenten.

Intussen heeft de Duitse industrie veel last van verstoringen in internationale toeleveringsketens. Vorige week werd bekend dat de industriële productie in Duitsland in juni voor de derde maand op rij was gedaald. Tegelijkertijd liepen het aantal geplaatste fabrieksorders en de levertijden van producten verder op. Wat hier meespeelt is dat bij sommige grondstoffen tekorten zijn omdat de vraag ernaar heel sterk is toegenomen. De Duitse auto-industrie heeft daarbij veel last van het wereldwijde chiptekort.

Meer uit Financieel

Staking interieurbouwers en meubelmakers definitief van de baan

UTRECHT (ANP) - De landelijke staking van meubelmakers en interieurbouwers is definitief van de baan, meldt FNV. Na maanden cao-onderhandelingen hebben de vakbondsleden van FNV ingestemd met een verbeterd eindbod van de werkgevers.

28 minuten geleden
Tesla zakt op Wall Street na oplaaien ruzie tussen Musk en Trump

NEW YORK (ANP) - Tesla ging dinsdag 7,3 procent omlaag op de aandelenbeurzen in New York. De ruzie tussen Tesla-topman Elon Musk en president Donald Trump lijkt opnieuw op te laaien. Musk en Trump maakten vorige maand al openlijk ruzie, waarbij de techmiljardair afgaf op Trumps nieuwe begrotingswet die het overheidstekort flink doet oplopen.

56 minuten geleden
Verfconcern AkzoNobel houdt 'altijd wat' productie in Nederland

MUMBAI/AMSTERDAM (ANP) - Verfconcern AkzoNobel blijft altijd een deel van zijn verf of coatings in Nederland produceren, maar kijkt tegelijkertijd kritisch naar de kosten en flexibiliteit in het thuisland. Dat zegt topman Greg Poux-Guillaume. Dit en vorig jaar kondigde het bedrijf de sluiting van fabrieken in Wapenveld en Groot-Ammers aan.

1 uur geleden
EY: Nederland verder uit beeld bij buitenlandse investeerders

AMSTERDAM (ANP) - Nederland is verder gezakt op de ranglijst van aantrekkelijkste landen voor buitenlandse investeringen in Europa, meldt accountants- en adviesorganisatie EY op basis van een jaarlijks onderzoek. "Waar ons land tot 2017 steevast tot de top 5 behoorde, is Nederland nu gezakt naar de tiende plaats, achter landen als België, Spanje en Polen."

1 uur geleden
FNV breidt stakingen bij distributiecentra Albert Heijn uit

ZWOLLE (ANP) - Meer uitzendkrachten leggen het werk neer bij distributiecentra van Albert Heijn. De stakingen breiden zich uit naar een distributiecentrum in Zwolle en bij AH Online in Oosterhout, meldt vakbond FNV. Daarmee wordt nu op vier plekken gestaakt.

1 uur geleden
Supermarkten roepen politiek op wat te doen aan dure boodschappen

LEIDSCHENDAM (ANP) - Supermarkten roepen de politiek op om iets te doen tegen de dure boodschappen. Uit onderzoek van de Consumentenbond kwam dinsdag naar voren dat consumenten over de grens vaak voordeliger uit zijn dan in Nederland. De supermarkten merken op dat prijsverschillen mede worden veroorzaakt door hogere belastingen en andere regels in Nederland.

1 uur geleden
AFM wil extra bescherming consument om opkomst achteraf betalen

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt dat consumenten extra bescherming nodig hebben door de opkomst van afbetaalapps waarbij je achteraf kunt betalen, ook wel bekend als 'buy now, pay later'. Deze worden steeds populairder, maar leiden ook tot veel betalingsproblemen.

2 uur geleden