Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Vertrouwen beleggers krijgt tik van coronacrisis'

'Vertrouwen beleggers krijgt tik van coronacrisis'

AMSTERDAM (ANP) - Het vertrouwen van particuliere beleggers heeft een flinke knauw gekregen door de coronacrisis. Maar ondanks alle onzekerheid blijven beleggers per saldo licht positief gestemd over de financiële markten. Dat meldde onlinebroker BinckBank in zijn Beleggersbarometer van april, waarin beleggende klanten hun oordeel over het beursklimaat geven.

De graadmeter zakte naar plus 1,4 van een piek van plus 4,8 in januari op een schaal van min 10 tot plus 10. Vooral ten opzichte van maart was een stevige daling van het vertrouwen te zien. Het vorige maand fors gedaalde maar recent flink herstelde Shell is in april met afstand het favoriete aandeel van beleggers, gevolgd door ING en Ahold Delhaize. Air France-KLM blijft het minst gewild.

BinckBank maakte onlangs nog bekend dat de meeste particuliere beleggers verwachten dat de beurzen later dit jaar een herstel zullen laten zien. Ook zag de onlinebroker de afgelopen tijd een grote instroom van nieuwe klanten die wilden profiteren van de scherp gedaalde beurskoersen door de coronacrisis. Maart was dan ook de drukste handelsmaand voor de beleggingsdienstverlener in tien jaar.

Meer uit Financieel

Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

EINDHOVEN (ANP) - Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

49 minuten geleden
Techaandelen herstellen op Wall Street na recente zware verliezen

NEW YORK (ANP) - De grote Amerikaanse techbedrijven wisten maandag wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De S&P 500-index en techgraadmeter Nasdaq beleefden vorige week nog de slechtste beursweek sinds april dit jaar door de verkoopgolf in de techsector. Beleggers deden hun techaandelen vorige week van de hand door zorgen over de sterk gestegen waarderingen van deze aandelen. Deze week maken de resultaten van Tesla en Google-moederbedrijf Alphabet mogelijk duidelijk of de hoge waarderingen in de techsector gerechtvaardigd zijn.

52 minuten geleden
Verkoop illegale Chinese fatbikes verpest imago, vindt fabrikant

DOETINCHEM (ANP) - De verkoop van illegale, makkelijk op te voeren fatbikes door Chinese fabrikanten verpest het imago van de fietsen. Dat stelt Niels Willems, medeoprichter van fatbikefabrikant Brekr en initiatiefnemer van het Convenant Veilige Fatbikes samen met drie andere Nederlandse fabrikanten. De fatbike wint snel aan populariteit in Nederland, maar onterecht is het beeld ontstaan dat het een onveilige fiets is, aldus Willems, die inschat dat dit jaar al 50.000 fatbikes zijn gekocht in Nederland.

2 uur geleden
ACM spreekt Meta aan op misleiding consumenten met term 'gratis'

DEN HAAG (ANP) - Europese consumententoezichthouders, waaronder de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM), spreken Meta aan op misleiding van consumenten bij de introductie van betaalde accounts. Volgens de waakhonden heeft het Amerikaanse techbedrijf consumenten onder druk gezet bij het bieden van de keuze tussen een betaalde en een zogenaamd 'gratis' versie van Facebook of Instagram.

2 uur geleden
Bijna 6 miljoen reizigers Schiphol in juni, meer dan vorig jaar

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft in juni bijna 6 miljoen passagiers verwerkt, wat 5 procent meer is vergeleken met een jaar eerder. Ook het aantal vluchten van en naar de luchthaven ging omhoog.

3 uur geleden
Kosten van computerstoring 'heel lastig' in kaart te brengen

DEN HAAG (ANP) - De totale kosten van de wereldwijde computerstoring van afgelopen vrijdag zijn volgens onafhankelijk techexpert Bert Hubert "heel lastig" in kaart te brengen. "De uiteindelijke kosten van dit alles zijn enorm uitgespreid."

3 uur geleden
Reisorganisaties in afrondende fase met afhandelen storingschade

LEUSDEN (ANP) - Reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen zijn druk bezig met het op pad helpen van de laatste reizigers die vertraging hebben opgelopen door de wereldwijde computerstoring van afgelopen vrijdag. Dat was van het weekend nog anders, toen sommige reisorganisaties zeker "10 procent van hun klanten moesten omboeken", zegt directeur Frank Radstake van reisbranchevereniging ANVR.

4 uur geleden