Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vertrokken PSV-directeur Gerbrands ereburger van Eindhoven

Vertrokken PSV-directeur Gerbrands ereburger van Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Toon Gerbrands is woensdag door burgemeester John Jorritsma benoemd tot ereburger van Eindhoven. Dat gebeurde na de laatste officiële werkdag van Gerbrands bij PSV, waar hij acht jaar lang algemeen directeur was. Marcel Brands volgt hem op.

Gerbrands krijgt het ereburgerschap niet alleen voor zijn werkzaamheden bij PSV, maar ook voor de dingen die hij deed voor de Eindhovense samenleving. De oud-volleybalcoach was mede-initiatiefnemer en medebestuurder van de PSV Foundation, een stichting die aan voetbal gerelateerde maatschappelijke activiteiten ontplooit. Sinds 2017 adviseert Gerbrands de stichting 'De Stilte Verbroken', die misbruik en seksuele intimidatie binnen de sport bestrijdt. Ook was hij betrokken bij het Jeugdsportfonds Sport & Cultuur Eindhoven, een fonds dat kinderen uit gezinnen met weinig geld in staat stelt te voetballen of bijvoorbeeld muziekles te volgen.

"Je hebt mensen uit zeer verschillende geledingen aan de club en onze stad verbonden, van kinderen en jongeren met een slechte uitgangspositie tot en met ondernemers en 'captains of industry'", zei Jorritsma tijdens zijn toespraak.

Gerbrands is de 63e ereburger van Eindhoven. Het ereteken van de stad Eindhoven is de hoogste onderscheiding die de Brabantse gemeente kent. De gemeenteraad kent deze onderscheiding toe als dank voor uitzonderlijke verdiensten voor de Eindhovense gemeenschap.

Vorige week werd Gerbrands door PSV al benoemd tot erelid van de club.

Meer uit Voetbal

Aké van Manchester City: dit is wat we wilden

ISTANBUL (ANP) - Nathan Aké sprak na de overwinning van Manchester City op Inter (1-0) in de finale van de Champions League van een perfect seizoen. "We wonnen al de Premier League en de FA Cup, maar dit is wat we wilden: de Champions League", zei de Nederlandse verdediger in een eerste reactie.

2 uur geleden
Zege Manchester City gunstig voor Feyenoord

ISTANBUL (ANP) - De overwinning van Manchester City in de finale van de Champions League tegen Inter (1-0) heeft ook een positief gevolg voor Feyenoord. De kampioen van Nederland komt nu bij de loting van de groepsfase van het toernooi van volgend seizoen in de zogenoemde pot 1. Dat houdt in dat het de op papier sterkste tegenstanders in de eerste fase ontloopt.

3 uur geleden
Manchester City-aanvoerder Gündogan ziet eindelijk droom uitkomen

ISTANBUL (ANP) - Voor Manchester City-aanvoerder Ilkay Gündogan kwam zaterdagavond met het winnen van de finale van de Champions League een droom uit. "Hier heb ik zo lang op gewacht", zei de Duitser, na de overwinning op Inter (1-0) in Istanbul. Twee keer eerder verloor hij in de finale van het belangrijkste Europese clubtoernooi, waarvan eenmaal met Manchester City.

3 uur geleden
Manchester City verslaat Inter en wint eindelijk Champions League

ISTANBUL (ANP) - Met een van de mindere wedstrijden van het seizoen heeft Manchester City het grootste succes ooit bereikt. De Engelse kampioen van trainer Pep Guardiola won voor de eerste keer de Champions League, waarmee de jarenlang gekoesterde droom eindelijk in vervulling ging. In het Atatürk Olympiyat stadion van Istanbul werd Internazionale verslagen, 1-0.

3 uur geleden
Belg Tielemans verruilt Leicester City voor Aston Villa

BIRMINGHAM (ANP) - De Belgische middenvelder Youri Tielemans verruilt Leicester City voor Aston Villa. De 26-jarige Tielemans had een aflopend contract.

6 uur geleden
Aké basisspeler Manchester City in finale Champions League

ISTANBUL (ANP) - Nathan Aké is basisspeler bij Manchester City in de finale van de Champions League, zaterdagavond tegen Internazionale. Trainer Pep Guardiola heeft enigszins verrassend gekozen voor de Nederlandse verdediger, die de laatste weken werd gehinderd door blessures. Normaal gesproken is hij een vaste waarde bij de Engelse kampioen.

7 uur geleden
Kroatië mist verdediger Gvardiol tegen het Nederlands elftal

ZAGREB (ANP) - Joško Gvardiol kan niet uitkomen voor Kroatië in de Nations League. De centrale verdediger van RB Leipzig is onvoldoende hersteld van een buikblessure.

7 uur geleden