Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vertrek uit Franse consumentenmarkt kost honderden banen bij ING

Vertrek uit Franse consumentenmarkt kost honderden banen bij ING

AMSTERDAM (ANP) - ING trekt zich terug uit de Franse consumentenmarkt. Volgens de bank ziet het er namelijk niet naar uit dat het financiële concern in het land binnen een redelijk tijdsbestek nog kan uitgroeien tot een wat grotere speler. Daarom vindt het ING het beter om afstand de doen van de activiteiten. Daardoor verliezen circa 460 medewerkers in Frankrijk hun baan.

ING is sinds 2000 als onlinebank actief op de Franse consumentenmarkt en heeft er ongeveer 1 miljoen klanten met betaalrekeningen, hypotheken, consumentenleningen en beleggingsproducten. Bij ING Frankrijk werken in totaal zo'n 700 medewerkers. Maar slechts twee derde daarvan houdt zich bezig met de consumententak. ING blijft met zijn zakelijke activiteiten, het verlenen van diensten aan onder meer grotere bedrijven, wel actief in Frankrijk.

Hoe het vertrek van de Franse consumentenmarkt precies wordt geregeld, is nog niet duidelijk. De bank praat nog met partijen die mogelijk onderdelen van de consumentenbank in Frankrijk kunnen overnemen. Voor het personeel waarvan afscheid wordt genomen, heeft ING een sociaal plan afgesproken met Franse vakbonden.

Eerder dit jaar besloot ING al om de Tsjechische en Oostenrijkse consumentenmarkt vaarwel te zeggen. De laatste tijd worden bij meerdere financiële partijen spaaractiviteiten opgeheven in verband met het ongunstige renteklimaat voor de banken. Zo werd bekend dat verzekeraar Aegon gaat niet verder gaat met zijn activiteiten op het gebied van sparen. Rabobank besloot te stoppen met zijn onlinespaarbank in België en Duitsland en ABN AMRO kondigde vorig jaar al aan de stekker te trekken uit onlinedochter Moneyou.

Meer uit Financieel

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte. Volgens topman Armin Papperger zou de beurswaarde van Rheinmetall kunnen stijgen van 10,5 miljard euro naar 17 miljard euro.

13 uur geleden
Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

1 dag geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

1 dag geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

1 dag geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

1 dag geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

1 dag geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

1 dag geleden