Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vertonghen en Mertens stoppen nog niet bij uitgeschakelde Belgen

Vertonghen en Mertens stoppen nog niet bij uitgeschakelde Belgen

DOHA (ANP) - Jan Vertonghen vindt het nog te vroeg voor een afscheid bij de nationale voetbalploeg van België. "Ik moet alles op een rijtje zetten maar ik voel me nog supergoed", zei de 35-jarige verdediger na het gelijkspel tegen Kroatië (0-0) en uitschakeling op het WK in Qatar. "Ook al denkt niet iedereen daar zo over."

Vertonghen doelde op de kritiek die hij, Toby Alderweireld en andere verdedigers in de aanloop naar de mondiale eindronde kregen. Zelfs ploeggenoten als Eden Hazard en Kevin De Bruyne lieten doorschemeren dat de Belgische defensie oud en traag is.

Vertonghen zou volgens verschillende media na het verloren groepsduel met Marokko bijna op de vuist zijn gegaan met De Bruyne. De verdediger benadrukte dat België tegen Kroatië wel als team heeft gespeeld. "En je hoeft ook geen 26 vrienden te zijn om te winnen", zei hij voor de Belgische televisie. Uiteindelijk lieten niet de Belgische verdedigers het afweten op het WK in Qatar. De Rode Duivels bleven in twee van de drie groepsduels zonder tegentreffer maar scoorden slechts eenmaal.

Unieke lichting

Vertonghen maakt al lang deel uit van een unieke lichting Belgische voetballers die ruim 3,5 jaar de wereldranglijst van FIFA aanvoerde. De oud-verdediger van Ajax eindigde met België als derde op het vorige WK in Rusland en strandde in de kwartfinales van het WK van 2014 en EK's van 2016 en 2020.

Van die gouden generatie voetballers zijn Marouane Fellaini, Mousa Dembélé, Vincent Kompany en Thomas Vermaelen al gestopt. Alex Witsel is 33 en Eden Hazard 31 jaar. Dries Mertens, net als Vertonghen 35 jaar, wilde vlak na de uitschakeling op het WK nog niet van een afscheid weten. "Er zit toekomst in deze ploeg, als het kan met mij", zei hij. De 33-jarige Toby Alderweireld vertelde na te gaan denken over zijn toekomst bij de nationale ploeg, met het EK van over twee jaar in Duitsland aan de horizon.

Signaal

Roberto Martínez stapte vlak na het gelijkspel met de Kroaten na zes jaar op als bondscoach. De Spanjaard zei die beslissing al voor het WK te hebben genomen. Zijn advocaat liet bij Sporza weten dat het vertrek alles te maken heeft met de weifelende houding van de Belgische voetbalbond. "Eerst kondigde de bond aan dat ze wilden verlengen en dan doen ze het niet. Dan stuur je een signaal dat er iets mis is."

De opvolger van Martínez ontkomt er niet aan de Belgische ploeg te verjongen. Hij zal een ploeg willen bouwen rond de 31-jarige De Bruyne, 30-jarige Thibaut Courtois en 29-jarige Romelu Lukaku, de schlemiel van het duel met Kroatië. De spits miste een aantal grote kansen en sloeg na het het duel uit frustratie het plexiglas van een dug-out aan diggelen.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden