Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstoringen in toeleveringsketens raken Duitse industrie

Verstoringen in toeleveringsketens raken Duitse industrie

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Verstoringen in internationale toeleveringsketens raken de Duitse industrie. De industriële productie in Duitsland is in juni voor de derde maand op rij gedaald. Tegelijkertijd liepen het aantal geplaatste fabrieksorders en de levertijden van producten verder op.

Vrijdag werd bekend dat de productie in Europa's grootste economie in de maand juni met 1,3 procent kromp ten opzichte van de voorgaande maand, terwijl kenners in doorsnee hadden gerekend op een bescheiden groei. Wat meespeelt is dat bij sommige grondstoffen tekorten spelen omdat de vraag ernaar heel sterk is toegenomen. Denk ook aan het chiptekort waarvan de auto-industrie veel last heeft. Daarnaast kampt de internationale scheepvaart met verstoringen als gevolg van de coronapandemie.

Volgens economen van ING verklaren de tegenvallende productiecijfers waarom de economie van de oosterburen afgelopen kwartaal minder presteerde dan veel deskundigen hadden verwacht. Maar in hun verwachtingen zijn ze niet pessimistisch over de Duitse industrie. Zodra de verstoringen in de toeleveringsketens zijn verholpen, kan de productie bij de oosterburen volgens de deskundigen juist hard toenemen.

De Duitse fabrieksorders zijn in juni verder gestegen, zo kwam donderdag al aan het licht. De toename van de orders was vooral te danken aan de binnenlandse vraag. Daarbij zal het economische herstel naar verwachting verder aantrekken, ondanks de knelpunten die het aanbod van fabrikanten onder druk zetten.

Meer uit Financieel

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

14 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

16 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

16 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

18 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

19 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

1 dag geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

1 dag geleden