Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen ziet achterstand op Ferrari slinken

Verstappen ziet achterstand op Ferrari slinken

MELBOURNE (ANP) - Max Verstappen heeft na de eerste vrije trainingen voor de Grote Prijs van Australië het gevoel dat de achterstand van Red Bull op Ferrari kleiner is geworden. De wereldkampioen zette in de eerste training de vierde tijd neer, in de tweede sessie moest hij alleen Charles Leclerc voor zich dulden. Het verschil met de WK-leider bedroeg 0,245 seconde.

"We zitten nog steeds een beetje achter Ferrari, maar ik denk dat we dit weekeinde misschien wel iets dichterbij kunnen komen", zei Verstappen. "Het was een vrij positieve dag, de grip was goed en het circuit is minder hobbelig geworden. Het rijdt nu wat soepeler. Door de veranderingen aan de baan kan je de bochten ook wat meer aanvallen. In de eerste training en aan het begin van de tweede training miste ik wat balans in de auto, maar nadat we voor de laatste run wat dingen hadden aangepast, voelde het een stuk beter. We gaan de goede kant op, zaterdag proberen we daarop door te bouwen."

Verstappen viel uit in de openingsrace in Bahrein, maar revancheerde zich twee weken geleden met winst van de GP van Saudi-Arabië. Hij staat nu in het WK-klassement op de derde plek achter de Ferrari-coureurs Leclerc en Carlos Sainz.

Meer uit Sport

Norris uitzinnig na 'eindelijk' eerste GP-zege in Formule 1

MIAMI (ANP) - Lando Norris was "uitzinnig van geluk" met zijn eerste GP-zege in de Formule 1. "Het werd tijd hè", zei de 24-jarige Brit van McLaren in het interview op de baan na zijn overwinning op het Miami International Autodrome. "Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het me gelukt."

1 minuut geleden
Norris troeft in Miami Verstappen af en boekt eerste GP-zege

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft de zege in de Grote Prijs van Miami in de Formule 1 aan de Brit Lando Norris moeten laten. De 24-jarige McLaren-coureur heeft na acht tweede en zeven derde plaatsen zijn eerste GP-zege geboekt. Verstappen eindigde in de Red Bull als tweede en Charles Leclerc werd derde in de Ferrari.

1 uur geleden
Tennisser Roeblev wint masterstoernooi van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Andrej Roeblev heeft het masterstoernooi van Madrid gewonnen. De als zevende geplaatste Rus versloeg in de finale van het Spaanse graveltoernooi Félix Auger-Aliassime uit Canada in drie sets: 4-6 7-5 7-5.

3 uur geleden
Uijtdebroeks redt slechte dag voor wielerploeg Visma

SANTUARIO DI OROPA (ANP) - Een dag vol tegenslag in de Giro d'Italia eindigde voor wielerploeg Visma - Lease a Bike toch nog met een huldiging. De Belg Cian Uijtdebroeks mocht de witte trui ophalen na zijn zevende plaats in de tweede etappe. De van Bora-hansgrohe overgekomen klimmer leidt het jongerenklassement.

6 uur geleden
Turnsters sluiten EK af met zevende plek in teamfinale

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben de EK in het Italiaanse Rimini afgesloten met een zevende plek in de teamfinale. Elze Geurts, Vera van Pol, Lieke Wevers, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen tot 149,563 punten.

7 uur geleden
Vollering geeft eindzege Vuelta extra glans met tweede ritzege

VALDESQUÍ (ANP) - Demi Vollering heeft de Vuelta Femenina, de Ronde van Spanje voor vrouwen, in stijl gewonnen. De renster van wielerploeg SD Worx-Protime zegevierde in de achtste en laatste etappe. Die eindigde met een klim naar Valdesquí. Het was haar tweede ritzege.

10 uur geleden
Golfer Luiten eindigt als dertiende in China

SHENZHEN (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft een natte editie van de China Open met de gedeelde dertiende plaats afgesloten. Hij finishte in 206 slagen, na een laatste ronde van zeventig slagen.

14 uur geleden