Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen zegt klaar te zijn voor race op Hungaroring

Verstappen zegt klaar te zijn voor race op Hungaroring

BOEDAPEST (ANP) - Max Verstappen is klaar om te racen en blij komend weekeinde achter het stuur te kruipen van zijn Red Bull-bolide voor de Grote Prijs van Hongarije. De crash op Silverstone, waar hij met 300 kilometer per uur de baan afvloog na te zijn aangereden door concurrent Lewis Hamilton, heeft de Nederlandse coureur naar eigen zeggen fysiek goed verwerkt.

"Ik ben een beetje gekneusd natuurlijk, maar dat is normaal na zo'n enorme klap. Maar ik train en voel me goed". Verstappen vertelde dat hij langdurig in de simulator heeft geoefend om te testen hoe zijn lichaam zou reageren op urenlang zitten in dezelfde houding achter een scherm. "Ik voelde me echt prima en dat maakt me positief richting het weekend. Ik ben absoluut klaar om ervoor te gaan".

Op het incident met Hamilton, die de Britse GP won ondanks tien seconden tijdstraf, wilde hij niet diep ingaan. "Veel heb ik niet te zeggen over alle ophef in de media. Om eerlijk te zijn ben ik niet geïnteresseerd daar bij betrokken te raken. Ik weet wat er is gebeurd op Silverstone, want ik zat in de auto. Natuurlijk heb ik zo mijn ideeën over hoe mijn race afliep, maar nu concentreer ik me slechts om ervoor te dat we zo goed mogelijk voor de dag komen op het circuit en aan de leiding blijven in het kampioenschap".

Verstappen laat de behandeling van de zaak rond de crash - donderdagmiddag houdt de FIA daarover een videoconferentie - graag over aan de teamofficials van Red Bull. "Mijn taak is dezelfde als altijd - het allerbeste van mezelf geven en zondag proberen te winnen."

Meer uit Sport

Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

2 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

3 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

5 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

6 uur geleden
Shorttrackers zonder Knegt naar wereldbeker in Montreal

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse shorttrackers reizen zonder routinier Sjinkie Knegt naar de eerste wereldbekerwedstrijd die van 20 tot en met 22 oktober wordt verreden in het Canadese Montreal. De 34-jarige Fries is niet geselecteerd door de selectiecommissie van schaatsbond KNSB. Bij de shorttracksters hebben de 16-jarige Angel Daleman en de 19-jarige Diede van Oorschot een plek in het team gekregen.

6 uur geleden
Wielrenster Wiebes eerste Europees kampioene gravel

OUD-HEVERLEE (ANP) - Lorena Wiebes is Europees kampioene gravelrijden. De Nederlandse wielrenster kwam als tweede over de finish in het Belgische Oud-Heverlee, maar omdat de winnares Tiffany Cromwell Australische is, krijgt zij geen prijs. Wiebes is de eerste Europees kampioene ooit.

7 uur geleden
Turner Schmidt kan geluk niet op na behalen olympisch ticket

ANTWERPEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt (27) is dolblij dat de Nederlandse ploeg erin geslaagd is om een olympisch teamticket af te dwingen. Schmidt, die twee keer de Spelen miste, hoopt dat hij er in Parijs ook daadwerkelijk bij kan zijn.

9 uur geleden