Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen: zege was kwestie van een lange adem

Verstappen: zege was kwestie van een lange adem

DJEDDA (ANP) - "Die was lekker", schreeuwde Max Verstappen over de radio na zijn magistrale zege in de Grote Prijs van Saudi-Arabië. De wereldkampioen van Red Bull troefde Charles Leclerc van Ferrari af in een enerverend gevecht op het smalle stratencircuit van Djedda. De twee duelleerden tot aan de meet. "We hebben hard gevochten en het was een kwestie van een lange adem. Het was niet makkelijk, maar uiteindelijk lukte het", zei de Nederlander na zijn 21e overwinning in een Formule 1-race.

Verstappen zag dat Leclerc tegen het einde van de race meer en meer problemen met zijn banden kreeg, hoewel hij zelf ook merkte dat het rubber sneller sleet dan hem lief was. "Toen kreeg ik eindelijk de kans om aan te vallen, maar het was op het rechte stuk heel lastig om in te schatten waar ik er langs kon. Het bleef ook heel spannend, want toen ik hem had ingehaald, kon hij toch dicht achter mij rijden. Ik ben heel blij met de zege, mijn seizoen kan nu echt beginnen", aldus de Nederlander, die in de openingsrace van een week geleden in Bahrein drie ronden voor het einde uitviel en geen punten scoorde.

Verstappen gaf toe dat hij een beetje geluk had met de safetycar, die na 17 van de 50 ronden de baan op kwam vanwege een crash van Nicholas Latifi (Williams). "Ik schoof daardoor op van de derde naar de tweede plek. Daarna had ik echt de goede snelheid en kon ik proberen aan te haken bij Leclerc", lichtte Verstappen toe bij Viaplay.

Hij kreeg pas echt de kans om aan te vallen, toen er door uitvalbeurten van Fernando Alonso en Daniel Ricciardo even sprake was van een zogenoemde virtuele safetycar en Verstappen dicht genoeg kon naderen om zijn DRS te gebruiken. Zo kon hij op het lange rechte stuk extra gas geven. Verstappen en Leclerc gingen vervolgens een fascinerend wiel-aan-wiel-gevecht aan waarbij ze elkaar beurtelings inhaalden. "Leclerc ging heel snel door de bochten en ik was heel snel op het rechte stuk. Het was niet makkelijk om er voorbij te komen, want Charles speelde slimme trucjes in de laatste bocht."

Meer uit Sport

Atlete Charlton in wereldrecord naar goud op 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Devynne Charlton heeft bij de WK indooratletiek in Glasgow in een wereldrecord het goud veroverd op de 60 meter horden. De 28-jarige atlete uit de Bahama's won in een tijd van 7,65 waarmee ze 0,02 seconden sneller was dan het wereldrecord dat ze vorige maand in New York had gelopen.

6 uur geleden
Vermoeide Bol en Klaver 'controleren perfecte race naar goud'

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft haar verzameling medailles weer op orde. Voor de zoveelste keer veroverde ze dubbel goud op een internationaal toernooi. Evenals vorig jaar op de WK in Boedapest en de EK indoor in Istanbul won ze op de WK indoor in Glasgow zowel individueel als op de estafette goud.

6 uur geleden
BBC: F1-team Red Bull ontkent onrust na kritiek Jos Verstappen

SAKHIR (ANP/RTR) - Formule 1-racestal Red Bull heeft tegen de Britse zender BBC ontkend dat er onrust is binnen het team na forse kritiek van Jos Verstappen over de situatie rondom de van ongepast gedrag vrijgesproken teambaas Christian Horner. Volgens de vader van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen "kan het niet doorgaan zoals het nu gaat en zal dat tot een ontploffing leiden", zei hij tegen onder meer De Telegraaf.

8 uur geleden
Vloon achtste op polsstokhoogspringen bij WK indoor

GLASGOW (ANP) - Menno Vloon heeft zich niet kunnen mengen in de strijd om de medailles bij het polsstokhoogspringen op de WK indooratletiek in Glasgow. De 29-jarige Zaankanter eindigde in de finale als achtste met een hoogte van 5,65 meter.

8 uur geleden
Bol en Klaver loodsen estafettevrouwen naar WK-goud op 4x400 meter

GLASGOW (ANP) - Femke Bol en Lieke Klaver hebben in Glasgow de Nederlandse estafetteploeg op de 4x400 meter naar de wereldtitel indoor geloodst. Het is de eerste keer in de historie van de Nederlandse atletiek dat een estafetteteam goud wint op een WK indoor.

9 uur geleden
Brons estafettemannen op 4x400 meter bij WK indoor in Glasgow

GLASGOW (ANP) - De sprinters van de 4x400 meter estafette hebben op de WK indooratletiek in Glasgow evenals twee jaar geleden een bronzen medaille behaald. België, met kersvers wereldkampioen Alexander Doom als slotloper, prolongeerde de titel in een tijd van 3.02,54. Het team van de Verenigde Staten won het zilver in 3.02,60.

9 uur geleden
Visser trapt tegen hekje en mist WK-finale 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Nadine Visser is bij de WK indooratletiek in Glasgow niet doorgedrongen tot de finale van de 60 meter horden. De Noord-Hollandse raakte de eerste horde en daardoor zo uit balans dat ze slechts als achtste en laatste eindigde in haar heat van de halve finales in een tijd van 8,42.

9 uur geleden