Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen voelt zich kalm in wereldtitelstrijd met Hamilton

Verstappen voelt zich kalm in wereldtitelstrijd met Hamilton

DJEDDA (ANP) - Met nog twee races te gaan is de spanning in de Formule 1 hoog opgelopen. WK-leider Max Verstappen lijkt echter van enige nervositeit geen last te hebben. "Ik voel me kalm", verzekert de kopman van Red Bull in de aanloop naar de Grand Prix van Saudi-Arabië, zondag op het gloednieuwe stratencircuit in Djedda.

"Ik weet van mezelf dat ik altijd zal proberen om het zo goed mogelijk te doen", vervolgt Verstappen, die in de WK-stand een voorsprong van 8 punten heeft op zijn Britse rivaal Lewis Hamilton (Mercedes). "We zien vanzelf waar we gaan eindigen. Er is nog niets beslist en we zijn allemaal klaar voor deze uitdaging. Er moet nog veel worden geracet. Het wordt een spannende afsluiting van het seizoen waarin we alles gaan geven. Dat is zeker."

Verstappen is benieuwd naar zijn eerste ervaringen op het rappe circuit in Djedda. "Ik heb de baan op de simulator gereden en het lijkt een heel snelle baan, dus er is geen ruimte voor fouten. Natuurlijk is er altijd nog een beetje giswerk, aangezien we daar nog niet op het circuit hebben gereden. Het wordt interessant en ik kijk uit naar de uitdaging. Het was leuk om dit jaar weer naar andere circuits te gaan."

Tweede

Verstappen eindigde ruim een week geleden als tweede achter Hamilton bij de Grote Prijs van Qatar. Vanaf de zevende startplaats wist de 24-jarige Nederlander toch nog het podium te halen en daardoor de schade in de WK-stand nog enigszins te beperken.

"Het was niet slecht en het was niet al te goed", blikt Verstappen terug. "Ik was positief verrast door de inhaalmogelijkheden daar, de start was goed en dat was ook nodig natuurlijk na mijn penalty. We misten nog wel behoorlijk wat snelheid in vergelijking met Mercedes, dus we zullen zien hoe we komend weekeinde doorkomen. Het circuit in Qatar was absoluut een van mijn favorieten, het was erg leuk om te rijden."

Als Verstappen zondag in Saudi-Arabië de race wint én de snelste ronde rijdt, goed voor 26 punten, is hij wereldkampioen als Hamilton niet verder komt dan de zesde plaats (8 punten). Wanneer de Brit buiten de punten eindigt, heeft Verstappen aan de tweede plek genoeg om de titel te pakken. De kans is echter groot dat de wereldtitelstrijd pas wordt beslist in de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi, op 12 december.

Meer uit Sport

Belgische wielrenner De Lie heeft ziekte van Lyme

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Arnaud De Lie heeft de ziekte van Lyme. Dat heeft zijn ploeg Lotto Dstny bekendgemaakt. De 22-jarige Belg zit aan de antibiotica en komt de komende tijd waarschijnlijk niet in actie.

16 minuten geleden
Operatie voor Belgische wielrenner Stuyven na sleutelbeenbreuk

HERENTALS (ANP) - Wielrenner Jasper Stuyven heeft aan de zware valpartij in Dwars door Vlaanderen een sleutelbeenbreuk overgehouden. De Belg, die uitkomt voor Lidl-Trek, is inmiddels geopereerd in het ziekenhuis in Herentals, meldt hij op Instagram.

1 uur geleden
LeBron James keert met 'triple-double' terug bij winnende Lakers

LOS ANGELES (ANP/AFP) - Basketballer LeBron James heeft een succesvolle rentree gemaakt bij de Los Angeles Lakers. De 39-jarige sterspeler leidde zijn team met een 'triple-double' langs Memphis Grizzlies: 136-124.

2 uur geleden
Tennisster Aleksandrova trekt goede lijn door met zege op Pegula

MIAMI (ANP/RTR) - Tennisster Ekaterina Aleksandrova heeft haar zege op Iga Swiatek, de nummer 1 van de wereld, een passend vervolg gegeven. De Russische won in de kwartfinales in Miami van de als vijfde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula. Het werd 3-6 6-4 6-4.

2 uur geleden
Medvedev en Sinner treffen elkaar na Australian Open ook in Miami

MIAMI (ANP) - Jannik Sinner en Daniil Medvedev staan twee maanden na de finale van de Australian Open opnieuw tegenover elkaar. De tennissers bereikten in Miami de halve eindstrijd. Sinner was met 6-4 6-2 te sterk voor de Tsjech Tomas Machac en Medvedev versloeg de Chileen Nicolás Jarry met 6-2 7-6 (7).

2 uur geleden
Voetbalsters Ajax verdienen ruim 700.000 euro in Champions League

LONDEN (ANP) - Ajax heeft ruim 700.000 euro verdiend aan de bijzondere prestaties van de voetbalsters dit seizoen in de Champions League. De kwartfinale tegen Chelsea bleek na een 3-0-nederlaag in Amsterdam en het 1-1-gelijkspel in Londen het eindstation, waardoor er niet nog eens 180.000 euro aan inkomsten bij kwam.

6 uur geleden
Tennisser Sinner meldt zich als eerste in halve finales Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Jannik Sinner heeft zich als eerste speler geplaatst voor de halve finale van het masterstoernooi van Miami. De Italiaanse nummer 3 van de wereld versloeg de Tsjech Tomas Machac met 6-4 6-2.

12 uur geleden