Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen vindt salarisplafond in Formule 1 'helemaal verkeerd'

Verstappen vindt salarisplafond in Formule 1 'helemaal verkeerd'

BAKOE (ANP) - Max Verstappen ziet helemaal niets in een mogelijk salarisplafond in de Formule 1, waar sinds kort weer over wordt gesproken. Volgens de regerend wereldkampioen zou dat een verkeerde maatregel zijn om de uitgaven van de teams in te perken.

"Het is nog steeds een beetje vaag, ik denk dat niemand weet waar dit precies heen gaat", zei Verstappen toen hij voorafgaand aan de eerste training voor de Grote Prijs van Azerbeidzjan werd gevraagd naar een mogelijke salarislimiet. "Ik vind het helemaal verkeerd. De Formule 1 wordt steeds populairder, iedereen verdient daardoor steeds meer geld, ook de teams en de FOM", zo doelde Verstappen op de commerciële eigenaar van de raceklasse.

"Dus waarom zouden de coureurs dan gelimiteerd moeten worden, de mensen die voor de show zorgen en hun levens riskeren? Want dat doen we. Voor mij is dit dus compleet verkeerd", aldus Verstappen.

Sponsoren

De 24-jarige Nederlander verlengde begin dit jaar zijn contract bij Red Bull tot en met 2028. Naar verluidt verdient Verstappen tussen de 40 en 50 miljoen euro per jaar. Hij zou daarmee de best verdienende Nederlandse sporter aller tijden zijn.

Verstappen maakt zich niet alleen druk op zijn eigen inkomen, maar denkt ook dat jonge coureurs aan het begin van hun carrière minder makkelijk sponsoren en investeerders aan zich kunnen binden als er een salarisplafond komt in de Formule 1. "De sponsoren ontvangen een percentage van het inkomen. Maar met een limiet krijgen ze hun investering nooit terug. Daarmee raak je de juniorencategorieën dus ook. En ik denk niet dat je dat moet willen."

Onduidelijk is hoe hoog de mogelijke salarislimiet zou moeten worden. Volgens de doorgaans goed ingevoerde website Autosport.com wordt gesproken over een bedrag van 30 miljoen dollar (omgerekend 28 miljoen euro) per team. Daarmee moeten beide coureurs dan worden betaald.

Meer uit Sport

Zwemster Steenbergen tweede op 200 vrij in Qualification Meet

ROTTERDAM (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen is bij de Rotterdam Qualification Meet als tweede geëindigd op de 200 meter vrije slag. De winnares van het brons op de 100 meter vrij bij de WK zwemmen afgelopen zomer in Fukuoka (Japan) tikte in de finale aan in 1.56,19. De Tsjechische Barbora Seemanova won in 1.55,59.

6 uur geleden
Bondscoach handbalsters: grote zege op Argentinië perfecte start

FREDERIKSHAVN (ANP) - Bondscoach Per Johansson van de Nederlandse handbalsters noemde de riante zege van 41-26 op Argentinië de perfecte start van het wereldkampioenschap. "In vele opzichten. Ik heb veel speelsters kunnen inzetten, veel speelsters zien scoren, veel spelposities gezien en veel doelpunten. We zaten in een goede flow. Het was een ideaal begin", zei de Zweed na afloop van het duel in het Deense Frederikshavn bij Viaplay.

7 uur geleden
Handbalsters openen WK met ruime zege op Argentinië: 41-26

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters zijn het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen begonnen met een ruime zege op Argentinië. Oranje won in het Deens Frederikshavn met 41-26. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Per Johansson al met 20-14.

8 uur geleden
Keepster Duijndam op tribune, Broch op de bank bij handbalsters

FREDERIKSHAVN (ANP) - Keepster Rinka Duijndam zit de eerste groepswedstrijd van de Nederlands handbalsters op het WK op de tribune. Bondscoach Per Johansson geeft in het duel donderdagavond met Argentinië de voorkeur aan Tess Lieder en Yara ten Holte.

9 uur geleden
KNSB: marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB verwacht dat als de vorst aanhoudt een marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond mogelijk is. Natuurijscoördinator Geert-Jan Muskens acht de kans echter groter op zondag. "Als er heel goede vorst is, ook overdag, dan zou de marathon zaterdagavond kunnen", zegt Muskens. Hij schat die kans op 25 procent. "De kans op een marathon op zondagochtend is 50 procent."

14 uur geleden
Organisatie Tour onthult meer etappeplaatsen voor 2025

LILLE (ANP) - De eerste drie etappes van de Ronde van Frankrijk in 2025 zijn bekend. In tegenstelling tot de vorige vijf Tours krijgen in dat jaar de sprinters weer eens de kans de eerste gele trui te pakken, zei Tourdirecteur Christian Prudhomme bij de presentatie.

14 uur geleden
Mondiale badmintonbond schort lidmaatschap Rusland op

LAUSANNE (ANP/RTR) - De internationale badmintonbond (BWF) heeft het lidmaatschap van de nationale badmintonfederatie van Rusland (NBFR) opgeschort. Daartoe is besloten nadat bleek dat de Russische bond de lidmaatschapsvoorwaarden had overtreden, zo meldt de BWF op de website.

14 uur geleden