Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen verwacht door concurrentie zware GP van Monaco

Verstappen verwacht door concurrentie zware GP van Monaco

MONACO (ANP) - Max Verstappen verwacht "een van de zwaarste weekenden van het seizoen" in Monaco, waar zondag de Grote Prijs wordt verreden. De Red Bull-coureur gaat uit van veel tegenstand op het moeilijke stratencircuit.

"Ik denk niet dat het voor ons het beste circuit is", zei de Nederlander donderdag in aanloop naar de race. "Dat komt omdat de auto normaal gesproken moeite heeft met hobbels en kerbs."

De regerend wereldkampioen denkt daarnaast dat Ferrari en McLaren sterk zijn op het circuit in het vorstendom. "Ferrari is de afgelopen jaren al erg sterk geweest hier, terwijl McLaren de laatste twee races goede prestaties heeft geleverd. Het gat tussen de teams is een stuk kleiner geworden."

Verstappen won twee keer in Monaco. Dat was in 2021 en 2023. Momenteel is hij leider in het WK-klassement, met 48 punten voorsprong op Charles Leclerc van Ferrari.

Meer uit Sport

Italiaan Aleotti wint Ronde van Slovenië, slotetappe voor Healy

NOVO MESTO (ANP) - Wielrenner Giovanni Aleotti heeft de Ronde van Slovenië op zijn naam geschreven. De Italiaan van Bora-hansgrohe verdedigde met succes zijn leiderstrui in de laatste etappe van Sentjernej naar Novo Mesto. De slotetappe werd gewonnen door de Ier Ben Healy van EF Education - EasyPost.

33 minuten geleden
De Minaur maakt favorietenrol waar op grastoernooi Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - De Australische tennisser Alex de Minaur heeft op het grastoernooi van Rosmalen zijn favorietenrol waargemaakt. De nummer 1 van de plaatsingslijst won in de finale met 6-2 6-4 van de Amerikaan Sebastian Korda, de nummer 26 van de wereld. De finale duurde een uur en 35 minuten.

1 uur geleden
Pieterse tweede in WB-wedstrijd mountainbike in Val di Sole

VAL DI SOLE (ANP) - Puck Pieterse is bij de wereldbeker mountainbike in Val di Sole als tweede geëindigd achter wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot. De 22-jarige Europees kampioene moest na de wedstrijd van 1 uur en 21 minuten 50 seconden toegeven op de Française. Candice Lill uit Zuid-Afrika werd derde op 1.13 minuut.

2 uur geleden
Tennisser Murray geselecteerd voor vijfde Olympische Spelen

LONDEN (ANP) - Andy Murray doet deze zomer voor de vijfde keer mee aan de Olympische Spelen. De Schotse tennisser is opgenomen in de Britse selectie voor Parijs.

2 uur geleden
Vollering ook de beste in klimtijdrit Ronde van Zwitserland

VILLARS-SUR-OLLON (ANP) - Demi Vollering heeft ook de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De 27-jarige wielrenster van SD Worx - Protime was de beste in de klimtijdrit van Aigle naar Villars-sur-Ollon over 15,7 kilometer. Ze troefde de Italiaanse Elisa Longo Borghini en Kim Cadzow uit Nieuw-Zeeland af.

2 uur geleden
Samsonova bereikt op finaledag nog eindstrijd in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - De finale van het Libéma Open in Rosmalen gaat zondagmiddag bij de vrouwen tussen tennissters Ljoedmila Samsonova uit Rusland en de Canadese Bianca Andreescu. Dit werd pas op de finaledag zelf bekend.

4 uur geleden
Zwemmer Niewold voldoet aan olympische limiet op NK

AMERSFOORT (ANP) - Zwemmer Sean Niewold heeft bij de Nederlandse kampioenschappen in Amersfoort op de 100 meter vrije slag aan de olympische limiet voldaan. De 22-jarige Niewold tikte in de series aan in een tijd van 48,14 seconden. De limiet op dit onderdeel is 48,34.

4 uur geleden