Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen verovert pole voor sprintrace GP Miami

Verstappen verovert pole voor sprintrace GP Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft de pole veroverd voor de sprintrace van de Grote Prijs van Miami in de Formule 1. De regerend wereldkampioen was op het Miami International Autodrome in de Red Bull met 1.27,641 sneller dan Charles Leclerc in de Ferrari en zijn teamgenoot Sergio Pérez.

Leclerc, die in de eerste en enige vrije training eerder vrijdag al vroeg was uitgevallen, was 0,108 seconden langzamer dan Verstappen. Pérez gaf 0,235 seconde toe op zijn Nederlandse teamgenoot. Daniel Ricciardo zette de vierde tijd neer en start zaterdag naast Pérez.

De Mercedessen van George Russell en Lewis Hamilton kwamen niet verder dan de elfde en twaalfde plaats en slaagden er niet in de derde kwalificatiesessie te halen.

De sprintrace van de GP van Miami is zaterdag van 18.00 tot 19.00 uur (Nederlandse tijd). Daarna begint om 22.00 uur de kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag. Het is de derde keer dat er een Formule 1-race plaatsvindt in Miami. Voor het eerst wordt er een sprintrace gehouden op het circuit in Florida.

Verstappen had niet erg genoten van zijn eerste pole in de sprintraces dit seizoen. "Om eerlijk te zijn voelde het behoorlijk verschrikkelijk", omschreef Verstappen in het interview na afloop het gevoel van de kwalificatie. "Zeker de laatste kwalificatiesessie was het extreem lastig om de banden goed te krijgen. Al in de tweede sessie voelde het niet goed en in de derde verbeterde het niet, maar ergens zijn we toch als eerste geëindigd."

Volgens de wereldkampioen had hij weinig plezier gehad in de kwalificatie. "Om welke reden dan ook. Want in de training voelde het best goed. Na de training dacht ik ook echt voor de pole te kunnen strijden, maar in de kwalificatie leek het daar helemaal niet op. Ik weet niet wat in de derde sessie met die andere auto's is gebeurd."

Meer uit Sport

Chileen Jarry verslaat Paul en treft Zverev in eindstrijd in Rome

ROME (ANP) - De Chileense tennisser Nicolás Jarry heeft zich ten koste van de Amerikaan Tommy Paul geplaatst voor de finale van het graveltoernooi van Rome. De nummer 24 van de wereld was in drie sets te sterk voor de mondiale nummer 16: 6-3 6-7 (3) en 6-3.

4 uur geleden
Dopingschorsing van zes jaar voor langeafstandsloper Kwemoi

MONACO (ANP/RTR) - De Keniaanse langeafstandsloper Rodgers Kwemoi is voor zes jaar geschorst na achttien gevallen van bloeddoping. Dat meldt de onafhankelijke dopingautoriteit in de atletiek AIU.

7 uur geleden
Nederlandse triatleten op gemengde estafette naar de Spelen

HUATULCO (ANP) - De Nederlandse triatleten hebben tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Mexicaanse Huatulco een olympisch ticket bemachtigd op de gemengde estafette. Mitch Kolkman, Barbara de Koning, Richard Murray en Rachel Klamer eindigden als tweede en dat was net voldoende voor plaatsing.

8 uur geleden
Djokovic accepteert wildcard voor ATP 250-toernooi in Genéve

GENÈVE (ANP) - Novak Djokovic heeft de laatste wildcard geaccepteerd voor het ATP 250-graveltoernooi in het Zwitserse Genève dat vanaf 19 mei wordt gespeeld. Een week later begint Roland Garros, waar de Servische nummer 1 van de wereld zijn titel verdedigt.

9 uur geleden
Verstappen zevende in tweede vrije training op Imola

IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft ook bij de tweede vrije training van de Grote Prijs van Emilia-Romagna geen topnotering gehaald. De drievoudig Formule 1-wereldkampioen van Red Bull zette op het circuit van Imola de zevende tijd neer. Hij was eerder op de dag vijfde in de eerste vrije training.

9 uur geleden
Sprinter Milan voor de derde keer de beste in Giro d'Italia

CENTO (ANP) - Wielrenner Jonathan Milan heeft zijn derde etappezege in de Ronde van Italië geboekt. De Italiaanse sprinter van Lidl-Trek was in de dertiende etappe van Riccione naar Cento na 179 kilometer overduidelijk de beste in de massasprint. Hij bleef Stanislaw Aniolkowski uit Polen en de Duitser Phil Bauhaus voor. Tim van Dijke van Visma - Lease a Bike eindigde als vierde.

10 uur geleden
Vollering beste bij aankomst bergop in Ronde van Burgos

ALTO DE ROSALES (ANP) - Demi Vollering heeft de tweede etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. De 27-jarige Nederlands kampioene van SD Worx-Protime was in de etappe van Briviesca naar Alto de Rosales de beste na 123 kilometer. Vollering wist op de aankomst bergop de Franse Évita Muzic en landgenote Karlijn Swinkels voor te blijven.

11 uur geleden