Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen tweede in tweede vrije training voor GP van Australië

Verstappen tweede in tweede vrije training voor GP van Australië

MELBOURNE (ANP) - Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Australië in de Formule 1 de tweede tijd neergezet. De wereldkampioen moest alleen WK-leider Charles Leclerc in de Ferrari voor zich dulden. De Monegask zette met 1.18,978 de beste tijd neer op het Albert Park Circuit.

Eerder op de dag had Verstappen in de eerste training de vierde tijd geklokt. Carlos Sainz, de Spaanse teamgenoot van Leclerc, was toen de snelste.

De Nederlandse kopman van Red Bull Racing worstelde in de tweede training weliswaar met de balans van zijn auto en klaagde daar regelmatig over over de boordradio, maar was wel aanzienlijk sneller dan in de eerste sessie. Hij gaf 0,245 seconde toe op Leclerc.

Vettel niet in actie

Sainz eindigde als derde op bijna vier tienden van zijn teamgenoot. Fernando Alonso zette in de Alpine de vierde tijd neer, Verstappens teamgenoot Sergio Pérez eindigde op de vijfde plaats. De Mercedessen kwamen er opnieuw niet aan te pas. George Russell werd elfde op ruim 1,2 seconde, zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gaf ruim 1,5 seconde toe op Leclerc en eindigde als dertiende.

Sebastian Vettel kwam tijdens de tweede training helemaal niet in actie. De viervoudig wereldkampioen, die de eerste twee grands prix miste vanwege een coronabesmetting, viel aan het einde van de eerste sessie stil met zijn Aston Martin. De Duitser bluste zelf de brand die in de auto was ontstaan. Aston Martin besloot uit voorzorg de motor te wisselen en daardoor moest Vettel in de tweede training in de pitbox blijven.

Voor de 34-jarige Duitser dreigt ook nog een straf. Hij moet zich bij de stewards melden, omdat hij op een scooter een rondje over het circuit reed nadat zijn auto was stilgevallen op het rechte stuk. De wedstrijdleiding legde de sessie toen tijdelijk stil met de rode vlag.

Meer uit Sport

Norris troeft in Miami Verstappen af en boekt eerste GP-zege

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft de zege in de Grote Prijs van Miami in de Formule 1 aan de Brit Lando Norris moeten laten. De 24-jarige McLaren-coureur heeft na acht tweede en zeven derde plaatsen zijn eerste GP-zege geboekt. Verstappen eindigde in de Red Bull als tweede en Charles Leclerc werd derde in de Ferrari.

11 minuten geleden
Tennisser Roeblev wint masterstoernooi van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Andrej Roeblev heeft het masterstoernooi van Madrid gewonnen. De als zevende geplaatste Rus versloeg in de finale van het Spaanse graveltoernooi Félix Auger-Aliassime uit Canada in drie sets: 4-6 7-5 7-5.

2 uur geleden
Uijtdebroeks redt slechte dag voor wielerploeg Visma

SANTUARIO DI OROPA (ANP) - Een dag vol tegenslag in de Giro d'Italia eindigde voor wielerploeg Visma - Lease a Bike toch nog met een huldiging. De Belg Cian Uijtdebroeks mocht de witte trui ophalen na zijn zevende plaats in de tweede etappe. De van Bora-hansgrohe overgekomen klimmer leidt het jongerenklassement.

5 uur geleden
Turnsters sluiten EK af met zevende plek in teamfinale

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben de EK in het Italiaanse Rimini afgesloten met een zevende plek in de teamfinale. Elze Geurts, Vera van Pol, Lieke Wevers, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen tot 149,563 punten.

6 uur geleden
Vollering geeft eindzege Vuelta extra glans met tweede ritzege

VALDESQUÍ (ANP) - Demi Vollering heeft de Vuelta Femenina, de Ronde van Spanje voor vrouwen, in stijl gewonnen. De renster van wielerploeg SD Worx-Protime zegevierde in de achtste en laatste etappe. Die eindigde met een klim naar Valdesquí. Het was haar tweede ritzege.

10 uur geleden
Golfer Luiten eindigt als dertiende in China

SHENZHEN (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft een natte editie van de China Open met de gedeelde dertiende plaats afgesloten. Hij finishte in 206 slagen, na een laatste ronde van zeventig slagen.

13 uur geleden
Bol en Klaver met gemengde estafetteploeg naar Spelen

NASSAU (ANP) - De Nederlandse gemengde estafetteploeg voor de 4x400 meter heeft zich voor de Olympische Spelen geplaatst. Isayah Boers, Lieke Klaver, Isaya Klein Ikkink en Femke Bol liepen tijdens de World Relays op de Bahama's de snelste tijd (3.12,16) in hun serie en plaatsten zich zo voor de finale.

14 uur geleden