Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen tweede achter Leclerc in kwalificatie voor GP Italië

Verstappen tweede achter Leclerc in kwalificatie voor GP Italië

MONZA (ANP) - Max Verstappen heeft in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Italië de tweede tijd geklokt. De wereldkampioen in de Formule 1 moest alleen Ferrari-coureur Charles Leclerc voor zich dulden. De Monegask pakte, tot grote vreugde van alle Italiaanse fans op de tribunes langs het circuit van Monza, de poleposition met 1.20,161.

Verstappen gaf 0,145 seconde toe op Leclerc. De Nederlander, die de laatste vier grands prix won en royaal aan kop gaat in het WK-klassement, moet vijf plaatsen naar achteren op de startopstelling vanwege een gridstraf voor het wisselen van de verbrandingsmotor. Bijna de helft van de twintig coureurs krijgt in Monza een gridstraf. Dat geldt niet voor Leclerc, die dus van pole start. Carlos Sainz, de Ferrari-coureur die in de kwalificatie als derde eindigde, moet helemaal naar achteren op de startopstelling.

Nyck de Vries, die bij Williams de zieke Alex Albon vervangt, haalde het tweede deel van de kwalificatie en klokte daarin de dertiende tijd. Vanwege alle gridstraffen begint de 27-jarige Nederlander zondag vanuit de top 10 aan zijn eerste race in de Formule 1. De Vries troefde in het eerste deel van de kwalificatie zijn tijdelijke teamgenoot Nicholas Latifi af.

Sergio Pérez, de teamgenoot van Verstappen, klokte de vierde tijd. De Mexicaan moet echter tien plaatsen naar achteren op de grid.

Close

"Het was close", zei Verstappen. "We hebben hier gekozen voor iets meer neerwaartse druk. Dat is over één ronde niet het beste, maar kan voor de race van zondag wel heel goed uitpakken. We moeten natuurlijk ook wat naar achteren op de startopstelling. Ik heb genoten van deze kwalificatie, het wordt een interessant gevecht morgen. Ik moeten proberen in het begin van de race uit de problemen te blijven en me dan naar voren zien te werken."

Vorige week won de Nederlander vanaf pole de Dutch GP op Zandvoort. Verstappen heeft in het WK-klassement 109 punten voorsprong op Leclerc en Pérez. "Tot nu toe is dit een geweldig weekend", zei de Ferrari-coureur. "Het gevoel in de auto is fantastisch. Ik hoop op een herhaling van 2019", aldus Leclerc, die drie jaar geleden in de Ferrari zegevierde op Monza.

Meer uit Sport

Tennisster Rus naar kwartfinale van graveltoernooi Lleida

LLEIDA (ANP) - Arantxa Rus heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in het Spaanse Lleida. De als derde geplaatste tennisster versloeg in twee sets Erika Andreeva uit Rusland: 6-4 6-0.

47 minuten geleden
Alpine stelt nieuwe technische baas aan na ondermaatse resultaten

PARIJS (ANP) - Het Formule 1-team Alpine heeft een technisch directeur aangesteld in de hoop snel wat vooruitgang te boeken. De Fransman David Sanchez krijgt de technische leiding over de fabriek van de renstal in het Engelse Enstone.

1 uur geleden
TT van Assen verlengt contract met MotoGP tot en met 2031

ASSEN (ANP) - De TT van Assen heeft het contract met de MotoGP met vijf jaar verlengd. Het circuit in Drenthe is nu tot en met 2031 verzekerd van de koningsklasse van de motorsport dankzij een nieuwe overeenkomst met rechtenhouder Dorna.

2 uur geleden
Handbalkeepster Lieder stopt per direct bij Oranje

OUDERKERK AAN DE AMSTEL (ANP) - Tess Lieder heeft per direct afscheid genomen als handbalinternational. De handbalkeepster werd in 2019 wereldkampioen met de Nederlandse handbalsters.

2 uur geleden
Wielrenner Sagan maakt na hartproblemen rentree in Hongarije

KARCAG (ANP/Belga) - Drievoudig wereldkampioen wielrennen Peter Sagan maakt na zijn hartproblemen een rentree in een wegkoers. De Slowaak start volgende week in de Ronde van Hongarije, meldde zijn team Pierre Baguette Cycling.

3 uur geleden
Schumacher voorziet leegloop Red Bull na vertrek Newey

BERLIJN (ANP/DPA) - Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher verwacht dat meer personeel zal vertrekken bij Red Bull nadat het Formule 1-team heeft aangekondigd dat topontwerper Adrian Newey begin 2025 opstapt. "Ik denk dat dit het begin is van een nieuw tijdperk voor Red Bull. Hij zal niet de laatste zijn die vertrekt", zei de 48-jarige broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher tegen persbureau dpa.

4 uur geleden
Basketballers Boston Celtics naar tweede ronde play-offs

BOSTON (ANP/RTR) - De basketballers van de Boston Celtics hebben de tweede ronde van de play-offs in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bereikt. In eigen huis versloegen ze Miami Heat met 118-84 en beslisten zo de onderlinge strijd in de play-offs van de Eastern Conference met 4-1.

7 uur geleden