Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen tot eind 2023 bij Red Bull in Formule 1

Verstappen tot eind 2023 bij Red Bull in Formule 1

MILTON KEYNES (ANP) - Max Verstappen racet de komende jaren ook voor Aston Martin Red Bull Racing in de Formule 1. De Nederlander heeft zijn contract bij de Oostenrijkse renstal met drie jaar verlengd tot en met 2023.

De 22-jarige Verstappen rijdt sinds 2016 voor het team van Red Bull in de koningsklasse. In zijn debuutrace voor het team reed hij meteen naar zijn allereerste grandprixzege. Hij was toen met 18 jaar en 228 dagen ook nog eens de jongste winnaar ooit in de Formule 1. Dat was in de Grote Prijs van Spanje. Sindsdien won hij nog zeven races.

Afgelopen jaar boekte Verstappen drie overwinningen (Duitsland, Oostenrijk en Brazilië) en eindigde hij als derde in de titelstrijd. Het was het eerste jaar dat Red Bull met de de motoren van Honda reed. Verstappen is vastbesloten om komend jaar een gooi te doen naar de wereldtitel.

Samenwerking

Verstappen liet weten dat hij vol overtuiging heeft bijgetekend bij Red Bull, dat hem in 2015 al liet debuteren in de Formule 1 voor het opleidingsteam Toro Rosso. "Red Bull geloofde in mij en gaf me de kans in de Formule 1, daar ben ik het team altijd dankbaar voor geweest. In de loop der jaren ben ik alleen maar meer verweven geraakt met het team. Het is genieten om met zo’n geweldige groep mensen samen te werken. Met Honda hebben we de laatste twaalf maanden zoveel progressie geboekt, dat ik gemotiveerder dan ooit ben. Ik wil winnen met Red Bull en vechten voor de wereldtitel."

Teambaas Christian Horner van Red Bull noemde de contractverlenging zelfs "fantastisch" nieuws. In ieder geval komt er nu een einde aan de geruchten dat Verstappen na 2020 zou overstappen naar een van de andere topteams, Ferrari of Mercedes. "Met de grote regelwijzigingen in de Formule 1 in 2021 op komst, is continuïteit doorslaggevend. Max heeft zijn waarde bewezen voor het team en hij gelooft echt in de samenwerking tussen Red Bull en onze motorleverancier Honda", aldus de Brit.

Meer uit Sport

Atlete Sedney meed olympisch jaar na grensoverschrijdend gedrag

ARNHEM (ANP) - Atlete Zoë Sedney zegt meerdere keren te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag. In een post op haar Instagram-account schrijft ze dat "wat gebeurde voor het seizoen 2024 en hoe de autoriteiten ermee omgingen de druppel was". De situatie leidde ertoe dat de 22-jarige sprintster het olympische seizoen liet schieten. "Het is ook de reden dat ik eerder een operatie heb ondergaan."

12 uur geleden
Veldrijder Van der Haar wint opnieuw Nacht van Woerden

WOERDEN (ANP) - Veldrijder Lars van der Haar heeft zijn zegereeks in de Nacht van Woerden voortgezet. De Nederlander van Baloise Trek Lions was voor de achtste keer de beste in de avondlijke cross. Zijn serie begon in 2015. In 2020 en 2021 ging de Woerdense veldrit niet door.

12 uur geleden
Tennisser Thiem neemt afscheid met nederlaag in Wenen

WENEN (ANP) - De Oostenrijkse tennisser Dominic Thiem heeft voor eigen publiek in Wenen zijn laatste wedstrijd als professional gespeeld. De 31-jarige oud-winnaar van de US Open werd op zijn laatste toernooi in de eerste ronde uitgeschakeld door de Italiaan Luciano Darderi: 6-7 (6) 2-6.

14 uur geleden
Handballers Oranje raken opnieuw doelman kwijt door blessure

ARNHEM (ANP) - Na Bart Ravensbergen is opnieuw een doelman uit de nationale handbalselectie ernstig geblesseerd geraakt. Arjan Versteijnen heeft zondag in een competitieduel van zijn Duitse club EHV Aue de kruisbanden van zijn rechterknie gescheurd en wacht een lange herstelperiode. Versteijnen behoorde tot de selectie van bondscoach Staffan Olsson voor de komende EK-kwalificatieduels met Oekraïne en Kosovo.

17 uur geleden
Van de Zandschulp naar tweede ronde in Basel na opgave Boeblik

BASEL (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van Basel. De nummer 67 van de wereldranglijst zag zijn tegenstander Aleksandr Boeblik uit Kazachstan opgeven bij 3-6 6-4 4-0 in het voordeel van de Nederlander.

17 uur geleden
Skiër Hirscher kan zondag in Sölden debuut maken als Nederlander

SÖLDEN (ANP) - Skiër Marcel Hirscher maakt zondag mogelijk zijn debuut als Nederlander in Sölden. De 35-jarige Oostenrijker, die een Nederlandse moeder heeft, is aangemeld voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en beslist de komende dagen of hij daadwerkelijk in actie komt. Dat bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) dinsdag.

17 uur geleden
De Bruyne nog niet fit voor duel Manchester City met Sparta Praag

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City moet het woensdag tegen Sparta Praag in de Champions League waarschijnlijk doen zonder Kevin De Bruyne. De 33-jarige Belg is nog niet volledig hersteld van de spierblessure die hij opliep in het duel met Internazionale enkele weken geleden.

19 uur geleden