Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen tevreden over nieuwe opzet sprintweekends Formule 1

Verstappen tevreden over nieuwe opzet sprintweekends Formule 1

SHANGHAI (ANP/AFP) - Max Verstappen is tevreden met de nieuwe opzet van de raceweekeinden met een sprintrace. "Er zit nu meer logica in en dat hadden we nodig", zei de drievoudig wereldkampioen tegen aanwezige media bij de Grote Prijs van China in Shanghai.

De zaterdag opent dit seizoen met de sprintrace, gevolgd door de kwalificatie voor de race van zondag. Voorheen was de sprintrace het sluitstuk van de zaterdag en werd de kwalificatie voor de race al op vrijdag gehouden. "Dit is beter, want het geeft de teams meer mogelijkheden om aan de auto te werken na de sprintkwalificatie. Het is dan minder een gok", aldus Verstappen.

De coureur van Red Bull herhaalde het belang van de eerste vrije training op vrijdag. Het is de enige oefensessie op het circuit, waar de Formule 1 sinds 2019 niet meer heeft gereden. Door corona verdween Shanghai vier jaar van de kalender. "Er is veel onbekend, dus de eerste training zal heel belangrijk zijn. Hopelijk kom ik snel in een goed ritme en vinden we de juiste afstelling. Ik maak me geen zorgen en denk dat het wel goed komt", aldus de leider in het kampioenschap.

Verstappen won drie van de vier races die dit jaar zijn verreden. Een overwinning in China ontbreekt nog op zijn erelijst. Na China zijn er nog vijf grands prix met een sprintrace (100 kilometer) waarin de winnaar 8 punten voor het kampioenschap verdient.

Meer uit Sport

Tennisser Nadal uitgeschakeld op masterstoernooi in Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal is er niet in geslaagd om de kwartfinales van het masterstoernooi in Madrid te bereiken. De 37-jarige Spanjaard verloor met 5-7 4-6 van de Tsjech Jiri Lehecka, de nummer 31 van de wereld.

18 minuten geleden
Girmay kopman Intermarché in Giro, debuut Van Sintmaartensdijk

VENARIA REALE (ANP) - Biniam Girmay is de kopman van Intermarché-Wanty in de komende Ronde van Italië. De 24-jarige Eritreeër rijdt zijn tweede Giro. In 2022 nam hij voor het eerst deel en won toen de tiende rit naar Jesi.

4 uur geleden
Alcaraz en Sinner bereiken in drie sets kwartfinales Madrid

MADRID (ANP) - Een finale tussen tennissers Jannik Sinner en Carlos Alcaraz blijft bij het masterstoernooi van Madrid nog altijd mogelijk. De nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst hadden het in de achtste finales allebei lastig, maar wonnen wel.

5 uur geleden
Wielrenster Vos oppermachtig in massasprint Vuelta

TERUEL (ANP) - Wielrenster Marianne Vos heeft de derde etappe van de Vuelta voor vrouwen gewonnen. De 36-jarige Nederlandse van Visma - Lease a Bike was na een rit over 131 kilometer oppermachtig in de massasprint. Landgenote Charlotte Kool eindigde op afstand als tweede.

6 uur geleden
Favoriete Swiatek opnieuw naar laatste vier in Madrid

MADRID (ANP) - Iga Swiatek staat opnieuw in de halve eindstrijd van het graveltoernooi van Madrid. De als eerste geplaatste Poolse moest tegen de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia de eerste set afstaan, maar won wel: 4-6 6-0 6-2.

8 uur geleden
Formule 1 nog zeker vijf jaar bij Viaplay

LONDEN (ANP) - De races in de Formule 1 zijn in Nederland ook de komende vijf jaar te zien via Viaplay. De organisatie achter de belangrijkste klasse in de autosport en de Zweedse streamingdienst hebben de verlenging, die ook geldt voor Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en IJsland, bevestigd.

10 uur geleden
Favoriet Pogacar kent ploeggenoten voor Giro

VENARIA REALE (ANP) - Tadej Pogacar kent zijn ploeggenoten bij UAE Team Emirates voor de aanstaande Giro d'Italia. Naast helpers voor in de bergen telt het team één sprinter, de Colombiaan Juan Sebastián Molano. De Portugees Rui Oliveira moet hem in de laatste kilometers van de sprintetappes bijstaan.

10 uur geleden