Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen start als tweede in Monaco, pole voor Leclerc na crash

Verstappen start als tweede in Monaco, pole voor Leclerc na crash

MONACO (ANP) - Max Verstappen heeft zich tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco niet weten te verzekeren van poleposition. De coureur van Red Bull start zondag als tweede.

De Monegask Charles Leclerc van Ferrari was in de kwalificatie van zijn thuisrace het snelst, maar moet afwachten omdat hij in het laatste deel van de kwalificatie zijn bolide in de vangrail reed. De rode vlag maakte direct een einde aan de kwalificatie. Het is voor de 23-jarige Leclerc zijn eerste pole sinds de GP van Mexico in 2019.

Mogelijk neemt Verstappen de pole nog over van Leclerc, die wegens herstelwerkzaamheden mogelijk een gridstraf krijgt. Zijn beschadigde bolide moest worden weggetakeld.

Comfortabel

De 23-jarige Verstappen is er nog nooit in geslaagd de GP van Monaco te winnen. Hij wist in 2021 één van de vier races te winnen. Bij de andere drie GP's was Lewis Hamilton de beste.

"Het is jammer van de rode vlag, want ik voelde me erg comfortabel", aldus Verstappen, die dit seizoen alleen bij de openingsrace in Bahrein vanaf pole startte. "Het ging allemaal erg goed en we bouwden op naar het einde, maar de rode vlag heeft ons de kansen ontnomen."

Hamilton

Hamilton, de leider in de WK-stand, stelde teleur en noteerde in de kwalificatie de zevende tijd. Zijn snelste ronde was 0,749 langzamer dan die van Leclerc. Verstappen was 0,230 langzamer dan de Monegask.

Achter Verstappen start Valtteri Bottas van Mercedes als derde, Ferrari-coureur Carlos Sainz staat naast hem op de tweede startrij. Sergio Pérez, de ploeggenoot van Verstappen, klokte in de kwalificatie de negende tijd.

De race begint zondag om 15.00 uur.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

5 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden