Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen snelste in tweede vrije training Formule 1

Verstappen snelste in tweede vrije training Formule 1

SPIELBERG (ANP) - Max Verstappen heeft de snelste tijd gereden tijdens de tweede vrije training van de Grote Prijs van Steiermark. De Nederlander van Red Bull deed slechts 1.03,660 over zijn beste rondje.

Verstappen was met de tweede plaats ook al snel in de eerste vrije training, toen hij alleen langzamer was dan de Mexicaan Sergio Pérez van Racing Point.

De eerste Grote Prijs van Steiermark ooit wordt gereden op de Red Bull Ring, waar afgelopen zondag ook de Grote Prijs van Oostenrijk was. Verstappen viel in die eerste race van het seizoen al in de elfde ronde uit vanwege elektronische problemen aan zijn auto. Hij aast nu op revanche en met zijn Red Bull leek het de eerste twee vrije trainingen wel goed te zitten.

Verstappen zag tijdens de tweede vrije training twee keer een snelle ronde van hem geschrapt worden. Hij zou met zijn auto te ver uit de baan zijn geraakt. De Nederlander wilde vervolgens toch nog graag een snelle tijd neerzetten omdat zaterdag de derde vrije training en kwalificatie wellicht niet doorgaan, vanwege het slechte weer dat wordt voorspeld. Als de kwalificatie ook zondagochtend niet kan plaatsvinden, dan is de uitslag van de tweede vrije training leidend voor de startopstelling van de race van zondagmiddag.

Bottas

Valtteri Bottas klokte de tweede tijd in zijn Mercedes op de tweede vrije training. De Finse winnaar van de eerste race van afgelopen zondag van het uitgestelde seizoen in de Formule 1 moest slechts 0,043 toegeven op Verstappen. Peréz, de snelste in de eerste vrije training, reed de de derde tijd voor Racing Point.

De coureurs van Ferrari stelden teleur in beide trainingen. Sebastian Vettel reed de tiende en zestiende tijd. Charles Leclerc was slechts voor de twaalfde en negende tijd. Lewi Hamilton was ook niet tevreden over zijn Mercedes. De wereldkampioen klokte de vierde en vijfde tijd.

Meer uit Sport

Griekspoor verliest van Italiaanse qualifier op ATP-toernooi Rome

ROME (ANP) - Tallon Griekspoor is uitgeschakeld in de tweede ronde van het masterstoernooi van Rome. De als 23e geplaatste Nederlander verloor in drie sets van de Italiaanse qualifier Francesco Passaro: 4-6 6-3 7-6 (5).

12 minuten geleden
Welten stopt na dit seizoen als tophockeyster

UTRECHT (ANP) - Hockeyster Lidewij Welten stopt aan het eind van dit seizoen. Kampong, de club van de 33-jarige hockeyster, maakte bekend dat Welten in de play-offs van dit seizoen haar laatste wedstrijden speelt.

1 uur geleden
Pogacar wint eerste tijdrit in Giro d'Italia, Arensman vierde

PERUGIA (ANP) - Tadej Pogacar heeft de eerste tijdrit in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De rozetruidrager van UAE Team Emirates was in de tijdrit over 40,6 kilometer tussen Foligno en Perugia zeventien seconden sneller dan de Italiaan Filippo Ganna. De Amerikaan Magnus Sheffield was de nummer drie. Thymen Arensman werd op een minuut van Pogacar vierde.

2 uur geleden
Wielrenster Bredewold wint eerste rit van Ronde van Baskenland

ELGOIBAR (ANP) - Wielrenster Mischa Bredewold heeft de eerste etappe van de Ronde van Baskenland gewonnen. De Europees kampioene was de snelste in een massasprint na een rit over 140 kilometer van Vitoria-Gasteiz naar Elgoibar.

5 uur geleden
Zieke Rybakina kan haar titel in Rome niet verdedigen

ROME (ANP) - Elena Rybakina kan haar titel van het tennistoernooi in Rome niet verdedigen. De nummer 4 van de wereld uit Kazachstan is ziek en heeft zich afgemeld voor haar wedstrijd van vrijdag in de eerste ronde tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu.

6 uur geleden
Tennisser Thiem beëindigt carrière aan eind van seizoen

WENEN (ANP) - Dominic Thiem stopt aan het einde van dit seizoen met tennissen. Dat heeft de 30-jarige Oostenrijker in een video bekendgemaakt op Instagram. Hij kampt al langere tijd met een polsblessure.

7 uur geleden
Doncic en Mitchell op schot voor Mavericks en Cavaliers in NBA

OKLAHOMA (ANP) - Luka Doncic heeft Dallas Mavericks aan een zege op Oklahoma City Thunder geholpen. De Sloveense basketballer had met 29 punten een groot aandeel in een zege (119-110). Beide ploegen staan nu weer op gelijke hoogte in de halve finales van de play-offs van de Western Conference van de NBA (1-1).

12 uur geleden