Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen snelste in eerste training Grote Prijs van Abu Dhabi

Verstappen snelste in eerste training Grote Prijs van Abu Dhabi

YAS MARINA (ANP) - Max Verstappen is goed begonnen aan het slotweekeinde in de Formule 1. De coureur van Red Bull reed tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Abu Dhabi de snelste ronde in zijn Red Bull. Hij klokte 1.37,378 op circuit Yas Marina en was daarmee 34 duizendsten sneller dan de Fin Valtteri Bottas in zijn Mercedes. De Fransman Esteban Ocon reed de derde tijd in zijn Renault. Hij gaf al meer dan een seconde toe op Verstappen.

Wereldkampioen Lewis Hamilton maakte zijn rentree bij Mercedes na een periode van tien dagen verplichte isolatie. Hij was positief getest op het coronavirus en moest de Grote Prijs van Sakhir overslaan. De Brit, die dit jaar al in Turkije zijn zevende wereldtitel veiligstelde, noteerde de vijfde tijd in de training.

De Duitser Mick Schumacher maakte zijn eerste Formule 1-meters in de bolide van Haas F1. De zoon van Formule 1-legende Michael Schumacher is volgend jaar vaste rijder in het Amerikaanse team. Hij moest zijn draai nog vinden, getuige zijn achttiende tijd in de training, bijna 4 seconden langzamer dan Verstappen.

Verstappen is met Bottas nog in strijd verwikkeld om de tweede plaats in het kampioenschap. De Fin staat 16 punten voor op de Nederlander.

Sergio Pérez zette in de eerste training de zevende tijd neer. De Mexicaan, die vorige week in de Grote Prijs van Sakhir in zijn tiende jaar als Formule 1-coureur zijn eerste overwinning vierde, moet zondag in zijn laatste race als coureur van Racing Point achteraan starten. Hij moet meer dan vijftien plaatsen naar achteren in de startopstelling omdat hij onderdelen van zijn motor moet vervangen.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

4 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

5 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

5 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden