Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen sceptisch over sprintraces Formule 1

Verstappen sceptisch over sprintraces Formule 1

LONDEN (ANP) - Max Verstappen is niet heel gecharmeerd van het plan om sprintraces te introduceren in de Formule 1. "We moeten niet te veel overhoop gooien. Als meer teams goede auto's hebben die kunnen meedoen om de overwinning, zijn sprintraces in mijn ogen helemaal niet nodig", aldus de Nederlandse coureur van Red Bull op Autosport.com.

De koningsklasse van de autosport wil de raceweekeinden spannender maken en overweegt een sprintrace in te voeren op zaterdag die de kwalificatie vervangt. De gedachte is een race over 100 kilometer waarbij de uitslag meteen de startvolgorde bepaalt voor de race op zondag. De Formule 1-teams staan in grote lijnen achter het plan, dat mogelijk dit jaar wordt uitgeprobeerd bij de Grands Prix van Canada, Italië en Brazilië.

"Het gaat niet om meer races in een weekeinde", zegt Verstappen. "Ik ben persoonlijk groot voorstander van één race van anderhalf uur, maar dan moeten er wel meer auto's zijn die dicht bij elkaar zitten en er echt een mooi gevecht van kunnen maken."

Zijn nieuwe Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez was iets positiever over de sprintraces. "Ik vind het wel riskant, want we moeten oppassen niet het DNA van de Formule 1 kwijt te raken. Maar ik sta er wel voor open."

Meer uit Sport

Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

1 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

1 uur geleden
Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

1 uur geleden
Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

2 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

2 uur geleden
Judoka Van Lieshout pakt zilver in eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Joanne van Lieshout heeft genoegen moeten nemen met zilver bij de EK in Zagreb. De 21-jarig judoka verloor in haar eerste EK-finale bij de senioren in de klasse tot 63 kilogram van Renata Zachova uit Tsjechië op ippon.

2 uur geleden
Titelverdediger Alcaraz naar derde ronde op tennistoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Carlos Alcaraz heeft eenvoudig de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Madrid. De als tweede geplaatste Spanjaard won in twee sets van Aleksandr Sjevtsjenko uit Kazachstan: 6-2 6-1.

3 uur geleden