Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen sceptisch over sprintraces Formule 1

Verstappen sceptisch over sprintraces Formule 1

LONDEN (ANP) - Max Verstappen is niet heel gecharmeerd van het plan om sprintraces te introduceren in de Formule 1. "We moeten niet te veel overhoop gooien. Als meer teams goede auto's hebben die kunnen meedoen om de overwinning, zijn sprintraces in mijn ogen helemaal niet nodig", aldus de Nederlandse coureur van Red Bull op Autosport.com.

De koningsklasse van de autosport wil de raceweekeinden spannender maken en overweegt een sprintrace in te voeren op zaterdag die de kwalificatie vervangt. De gedachte is een race over 100 kilometer waarbij de uitslag meteen de startvolgorde bepaalt voor de race op zondag. De Formule 1-teams staan in grote lijnen achter het plan, dat mogelijk dit jaar wordt uitgeprobeerd bij de Grands Prix van Canada, Italië en Brazilië.

"Het gaat niet om meer races in een weekeinde", zegt Verstappen. "Ik ben persoonlijk groot voorstander van één race van anderhalf uur, maar dan moeten er wel meer auto's zijn die dicht bij elkaar zitten en er echt een mooi gevecht van kunnen maken."

Zijn nieuwe Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez was iets positiever over de sprintraces. "Ik vind het wel riskant, want we moeten oppassen niet het DNA van de Formule 1 kwijt te raken. Maar ik sta er wel voor open."

Meer uit Sport

Atlete Hassan maakt uitstapje naar WK veldlopen

GLASGOW (ANP) - Sifan Hassan maakt een uitstapje naar een oude liefde, het veldlopen. De Nederlandse topatlete doet op 30 maart mee aan de wereldkampioenschappen cross country in Belgrado. Technisch directeur Vincent Kortbeek van de Atletiekunie bevestigde bij de WK indoor in Glasgow haar deelname.

33 minuten geleden
Kooij sprint naar ritwinst in Parijs-Nice

LES MUREAUX (ANP) - Olav Kooij heeft de eerste etappe van de Franse rittenkoers Parijs-Nice gewonnen. De jonge wielrenner van Visma - Lease a Bike was na 157 kilometer met start en finish in Les Mureaux de snelste in de sprint. Het verschil met de Deen Mads Pedersen was amper waarneembaar. De Nieuw-Zeelander Laurence Pithie werd derde, de Nederlander Nils Eekhoff vierde.

4 uur geleden
Hassan mist vorm in Tokio en ontdekt: iedere marathon is anders

TOKIO (ANP) - Iedere marathon is anders. Dat is Sifan Hassan te weten gekomen na de marathon van Tokio. De Nederlandse atlete kon niet mee met de kopgroep en eindigde op twee minuten achterstand als vierde. "Meer dan dit zat er niet in. Ik was niet in mijn beste vorm. De drie loopsters die voor mij eindigden, waren beter in vorm", zei ze via een beeldverbinding met de Japanse hoofdstad.

5 uur geleden
Schaatsster Schouten sterkste bij marathonafscheid in Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - Schaatsster Irene Schouten heeft de slotwedstrijd van de Marathon Cup gewonnen. Schouten was na tachtig rondjes op de ijsbaan van Leeuwarden de snelste in de massasprint. Ze bleef Esther Kiel en Elsemieke van Maaren voor. Voor Schouten gold de marathon in Leeuwarden als haar afscheidswedstrijd.

6 uur geleden
Blessure houdt Tjin A-Lim uit halve finales 60 meter horden op WK

GLASGOW (ANP) - Maayke Tjin A-Lim heeft zich afgemeld voor de halve finales van de 60 meter horden bij de WK indoor in Glasgow. De 26-jarige atlete uit Hoorn heeft een lichte blessure opgelopen na de series, meldde de Atletiekunie.

7 uur geleden
Bol loodst estafettevrouwen naar finale 4x400 meter op WK indoor

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft de estafetteploeg op de 4x400 meter bij de WK indoor in Glasgow naar de finale geloodst. Een versnelling op de laatste 200 meter was ruim voldoende om de eerste serie te winnen in een tijd van 3.27,70. De finale is zondagavond.

7 uur geleden
Estafettemannen overtuigend naar finale 4x400 meter op WK indoor

GLASGOW (ANP) - De Nederlandse sprinters van de 4x400 meter estafette hebben zich op de WK indooratletiek in Glasgow geplaatst voor de finale op zondagavond. Taymir Burnet, Isaya Klein Ikkink, Tony van Diepen en Ramsey Angela liepen in de tweede serie naar de eerste plaats in een tijd van 3.06,47. Het Portugese kwartet eindigde als tweede in 3.06,57.

8 uur geleden