Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen prijst kostenbeheersing bij Formule 1-team Red Bull

Verstappen prijst kostenbeheersing bij Formule 1-team Red Bull

BARCELONA (ANP) - Red Bull gaat efficiënt om met het budget dat het team mag uitgeven voor het ontwikkelen van de auto. Dat zegt Max Verstappen in aanloop naar de Grote Prijs van Spanje dit weekeinde. "We zijn een van de beste teams in kostenbeheersing en dat is belangrijk omdat er een budgetplafond is. Echt, er zit nog genoeg in de tank om de auto te kunnen verbeteren", zei de wereldkampioen op het circuit in Barcelona.

De teams in de Formule 1 hebben dit jaar maximaal 140 miljoen dollar te besteden aan verbeteringen voor hun racewagens. Red Bull voerde sinds de eerste race al heel wat aanpassingen door en heeft daardoor het verschil in snelheid met Ferrari goedgemaakt. De Italiaanse auto was beduidend sneller in de eerste drie races van het seizoen, maar Red Bull had de laatste twee races de overhand. "We zijn gewoon goed in het corrigeren van foutjes. Maar het kan altijd beter. De betrouwbaarheid vergroten is nog altijd ons grootste aandachtspunt", aldus Verstappen.

De Nederlander verwacht dat hij in de Grote Prijs van Spanje weer van voren zit. "Normaal gesproken doen we het goed hier. We hebben een snelle auto die ook goed presteert in de warmte. Maar natuurlijk we moeten wel afwachten met welke 'upgrades' andere teams komen. We zullen zien, ik ben er vrij ontspannen onder. Het is een lang seizoen waarin het sowieso steeds om de ontwikkeling van de auto zal gaan."

Ferrari komt voor de race op Circuit de Catalunya met een stevig vernieuwd aerodynamisch pakket, die de auto weer dichter bij Red Bull moet brengen. Teambaas Mattia Binotto vertelde dat het de eerste 'upgrade' van dit seizoen is. "Ik hoop dat Red Bull op een gegeven moment moet stoppen met ontwikkelen vanwege het budgetplafond, want wij hebben niet het geld om voor iedere afzonderlijke race aanpassingen aan te brengen", zei hij op motorsport.com.

Verstappen won de laatste twee races en heeft in de WK-stand nog 19 punten achterstand op WK-leider Charles Leclerc van Ferrari. De race in Spanje is de zesde van het jaar.

Meer uit Sport

Franse minister belooft schone Seine voor zwemwedstrijden Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, belooft dat er schoon water door de Seine in Parijs stroomt voor de olympische wedstrijden openwaterzwemmen en het zwemmen bij de triatlon.

57 minuten geleden
Wielrenner Van Poppel grijpt naast zege na declassering in Turkije

ANTALYA (ANP) - Wielrenner Danny van Poppel heeft naast de zege gegrepen in de derde etappe in de Ronde van Turkije. De 30-jarige Nederlander van Bora-hansgrohe was na 147,4 kilometer tussen Fethiye en Marmaris de beste in de sprint, maar werd teruggezet omdat hij de Italiaan Giovanni Lonardi had gehinderd. De Italiaan Enrico Zanoncello werd tweede, voor de Duitser Max Kanter.

1 uur geleden
Wielerploeg dsm-firmenich PostNL met sprintster Kool naar Vuelta

DEVENTER (ANP) - Wielerploeg dsm-firmenich PostNL gaat met sprintster Charlotte Kool op jacht naar ritsucces in de Vuelta Femenina. Met de Franse renster Juliette Labous richt de ploeg zich op het klassement in de Spaanse rittenkoers.

2 uur geleden
Tennisster Rus knokt zich in Madrid naar tweede ronde

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Madrid. De 33-jarige Zuid-Hollandse was in twee sets de sterk voor Brenda Fruhvirtova uit Tsjechië: 7-5 6-3.

4 uur geleden
Atlete Brinkman wil zondag in Hamburg marathonlimiet Spelen lopen

NIJMEGEN (ANP) - Atlete Nienke Brinkman wil zondag in de marathon van Hamburg alsnog aan de limiet voor de Olympische Spelen van Parijs voldoen. Als een laatste test woensdag goed gaat, gaat de winnares van Europees brons op de marathon van 2022 van start in de Duitse stad met als doel om onder de limiet van 2.26.50 te lopen.

6 uur geleden
Thailand praat met Formule 1 over straatrace in Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - Thailand wil een Formule 1-race organiseren in de straten van Bangkok. Premier Srettha Thavisin heeft daarover gesproken met Formule 1-baas Stefano Domenicali.

9 uur geleden
Basketballers Knicks winnen na sterk slot ook tweede duel

NEW YORK (ANP) - De basketballers van de New York Knicks hebben ook de tweede wedstrijd tegen Philadelphia 76ers in de play-offs van de Eastern Conference van de NBA gewonnen. Dat was vooral te danken aan een sterk slot. In de laatste 27,4 seconden maakten de Knicks 8 punten, waardoor ze met een zege van 104-101 van het veld stapten.

9 uur geleden