Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen pakt met superronde pole in Grote Prijs van Australië

Verstappen pakt met superronde pole in Grote Prijs van Australië

MELBOURNE (ANP) - Max Verstappen heeft zich de beste startpositie verschaft voor de Grote Prijs van Australië. De regerend wereldkampioen was in zijn Red Bull veruit de snelste in de kwalificatierace op het circuit van Melbourne en veroverde poleposition.

Zijn teamgenoot Sergio Pérez verging het heel wat minder. De Mexicaan, winnaar van de vorige race in Saudi-Arabië, stuurde zijn Red Bull in de eerste van de drie kwalificatiesessies (Q1) de grindbak in en kon niet meer verder. Het betekent dat hij zondag achteraan start in de race.

Mercedes maakte een verrassende opleving. George Russell klokte de tweede tijd en start zondag naast Verstappen vanaf de voorste rij. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton noteerde de derde tijd.

Superronde

Nyck de Vries kwam voor het eerst dit seizoen door de eerste schifting en mocht aantreden in Q2. Daarin kon de Fries van AlphaTauri zich niet verbeteren, waardoor hij de vijftiende startpositie bemachtigde.

Verstappen maakte in zijn eerste geklokte ronde in de derde en beslissende sessie een klein foutje. Liefst vijf coureurs doken onder zijn tijd. De Limburger herstelde het onmiddellijk in zijn tweede run en zette de beste tijd neer, om die vervolgens in zijn derde poging met een superronde aan te scherpen tot 1.16,723.

Hoogste trede

Die tijd was onbereikbaar voor zijn concurrenten. Russell gaf 0,236 seconde toe op de Nederlander en Hamilton 0,372 seconde. Fernando Alonso, die opviel met snelle rondjes in de trainingen in zijn Aston Martin, reed in de kwalificatie de vierde tijd.

"Die laatste ronde was erg goed. Ik ben heel blij dat ik zondag op pole sta. Ik ben al eens als derde gefinisht hier, maar ik wil nu op de hoogste trede", zei Verstappen direct na afloop. "Het zal nog best lastig worden, want het is op deze baan vooral moeilijk om de grip op de banden goed te krijgen."

Overstekende vogel

De kwalificatiesessie verliep zonder incidenten, maar toch was er een angstig momentje voor Verstappen. Hij wist tijdens Q2 maar net een overstekende vogel te omzeilen. "Het ging gelukkig goed. Dit kan gebeuren op een stratencircuit."

De Grote Prijs van Australië is de derde race van het seizoen. Tweevoudig wereldkampioen Verstappen heeft na de eerste twee races de leiding in het kampioenschap met 1 punt voorsprong op teamgenoot Pérez. De Nederlander won de openingsrace in Bahrein en eindigde in Saudi-Arabië als tweede. Vorig jaar viel Verstappen in Melbourne uit met technische problemen.

Meer uit Sport

Alaphilippe en Asgreen kopmannen Quick-Step in Ronde van Vlaanderen

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Julian Alaphilippe en Kasper Asgreen zijn zondag de kopmannen van Soudal Quick-Step in de Ronde van Vlaanderen. De Deen Asgreen won de Belgische wielerklassieker drie jaar geleden.

16 minuten geleden
Badmintonsters Jille en Seinen kunnen deelname aan Spelen vergeten

ROERMOND (ANP) - Debora Jille en Cheryl Seinen ontbreken komende zomer op de Olympische Spelen in Parijs. De Nederlandse badmintonsters kunnen de komende periode niet meer genoeg punten behalen om te stijgen naar de top 16 van de wereldranglijst.

51 minuten geleden
Pedersen lijkt na val te kunnen starten in Ronde van Vlaanderen

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Mads Pedersen doet zondag normaal gesproken mee aan de Ronde van Vlaanderen. De Deense wielrenner heeft geen ernstige verwondingen overgehouden aan zijn val van woensdag in Dwars door Vlaanderen.

1 uur geleden
Belgische wielrenner De Lie heeft ziekte van Lyme

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Arnaud De Lie heeft de ziekte van Lyme. Dat heeft zijn ploeg Lotto Dstny bekendgemaakt. De 22-jarige Belg zit aan de antibiotica en komt de komende tijd waarschijnlijk niet in actie.

4 uur geleden
Operatie voor Belgische wielrenner Stuyven na sleutelbeenbreuk

HERENTALS (ANP) - Wielrenner Jasper Stuyven heeft aan de zware valpartij in Dwars door Vlaanderen een sleutelbeenbreuk overgehouden. De Belg, die uitkomt voor Lidl-Trek, is inmiddels geopereerd in het ziekenhuis in Herentals, meldt hij op Instagram.

5 uur geleden
LeBron James keert met 'triple-double' terug bij winnende Lakers

LOS ANGELES (ANP/AFP) - Basketballer LeBron James heeft een succesvolle rentree gemaakt bij de Los Angeles Lakers. De 39-jarige sterspeler leidde zijn team met een 'triple-double' langs Memphis Grizzlies: 136-124.

6 uur geleden
Tennisster Aleksandrova trekt goede lijn door met zege op Pegula

MIAMI (ANP/RTR) - Tennisster Ekaterina Aleksandrova heeft haar zege op Iga Swiatek, de nummer 1 van de wereld, een passend vervolg gegeven. De Russische won in de kwartfinales in Miami van de als vijfde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula. Het werd 3-6 6-4 6-4.

7 uur geleden