Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen na eerste rondjes in nieuwe Red Bull: heerlijk gevoel

Verstappen na eerste rondjes in nieuwe Red Bull: heerlijk gevoel

SILVERSTONE (ANP) - Max Verstappen heeft woensdag zijn eerste rondjes mogen rijden in de raceauto die Red Bull heeft gebouwd voor het komende seizoen in de Formule 1. Hij kroop achter het stuur van de RB16B op circuit Silverstone in Engeland. "Het is altijd lekker om weer in een Formule 1-auto te rijden. De eerste keer dat je de pitstraat uitrijdt geeft zo'n geweldig gevoel", zei de Nederlander.

De regels van de Formule 1 verbieden testwerk in de nieuwste wedstrijdbolide en staan alleen wat promotierondjes toe. De coureurs mogen voor het eerst serieus rijden in de auto voor dit seizoen tijdens de officiële testraces in Bahrein van 12 tot en met 14 maart.

Testen in een minstens twee jaar oude auto mag wel, dus stapte Verstappen eerst in de bolide van Red Bull uit 2019. "Ik heb eerst in de RB15 gereden. Het was om er even in te komen na de winterpauze", zei Verstappen, die vorig jaar de laatste race in Abu Dhabi op 13 december won. "Daarna ben ik in de nieuwe auto gesprongen, de RB16B. Op dit soort dagen gaat het er vooral om jezelf vertrouwd te maken met de auto en de motor en ervoor te zorgen dat alles soepel draait. Ik wil zo goed mogelijk voorbereid zijn op de testraces in Bahrein."

Meer uit Voetbal

Van 't Schip geeft tegen Excelsior voorkeur aan Tahirovic

AMSTERDAM (ANP) - Benjamin Tahirovic heeft in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Excelsior een basisplaats. De 21-jarige middenvelder krijgt de voorkeur boven Branco van den Boomen, die in het vorige competitieduel met FC Twente (2-1 winst) nog vanaf het begin meedeed.

22 minuten geleden
Vitesse wil in Gelredome blijven, maar kan huur niet betalen

ARNHEM (ANP) - Vitesse wil volgend seizoen graag in de Gelredome blijven voetballen, maar ziet daar met de huidige huur van 3 miljoen euro geen mogelijkheid voor. Het ideale scenario is volgens algemeen directeur Edwin Reijntjes dat zowel het stadion als de gedegradeerde club in dezelfde handen komt. "Dan kan je nog eens geld verdienen met deze club", oppert Reijntjes op een persconferentie.

1 uur geleden
Sahraoui van Heerenveen niet fit genoeg voor basisplek tegen PSV

HEERENVEEN (ANP) - Aanvaller Osame Sahraoui van sc Heerenveen begint donderdag in het thuisduel met koploper PSV op de bank. De 22-jarige Noor is niet fit genoeg voor een basisplaats.

1 uur geleden
Noodlijdend Vitesse neemt afscheid van zeker helft van personeel

ARNHEM (ANP) - Vitesse gaat de komende maanden afscheid nemen van zeker de helft van zijn personeel. Dat is een van de gevolgen van de zeldzame degradatie van de club en de financiële malaise, maakte algemeen directeur Edwin Reijntjes bekend op een persconferentie. Daarnaast kan medewerkers worden gevraagd loon in te leveren om te mogen blijven werken.

2 uur geleden
Vitesse wil Van den Brom als coach: iets positiefs voor achterban

ARNHEM (ANP) - Vitesse hoopt John van den Brom snel aan te stellen als trainer voor volgend seizoen. Algemeen directeur Edwin Reijntjes is daarover met de voormalig speler en coach van de club in gesprek. "Het zou mooi zijn als John terugkeert bij de club, ook voor de achterban. Dan gebeurt er weer een keer iets positiefs", zegt Reijntjes op een persconferentie van de gedegradeerde club.

3 uur geleden
Trainer Rangnick bevestigt gesprekken met Bayern München

MÜNCHEN (ANP/DPA/AFP) - Ralf Rangnick is de belangrijkste kandidaat om Thomas Tuchel op te volgen als trainer van Bayern München. De 65-jarige Duitser bevestigt dat hij in gesprek is met de leiding van de Duitse topclub.

3 uur geleden
Nadal doet alleen mee aan Roland Garros als hij volledig fit is

MADRID (ANP/RTR/BELGA) - Rafael Nadal doet over een maand alleen mee aan Roland Garros als hij volledig fit is. De 37-jarige Spanjaard heeft al langere tijd te maken met blessures en wil geen risico nemen, zei hij bij het ATP-toernooi van Madrid, waar hij het donderdag opneemt tegen de 16-jarige Amerikaan Darwin Blanch.

3 uur geleden