Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen kent geen druk, weet teambaas Horner

Verstappen kent geen druk, weet teambaas Horner

ZANDVOORT (ANP) - Max Verstappen liet zich woensdag nog niet zien op het circuit van Zandvoort. De Nederlandse Formule 1-troef van Red Bull bereidt zich in alle rust in zijn coronabubbel voor op de Dutch Grand Prix. Van extra spanning is geen sprake bij de Nederlander, weet teambaas Christian Horner. "Max is eigenlijk altijd relaxed. Druk lijkt niet te bestaan voor hem", zegt de Brit.

"Hij is in vorm en traint nu hard om zich te prepareren. Ik durf te stellen dat hij er klaar voor is. We zijn ook heel benieuwd naar Zandvoort. Ik weet zeker dat de atmosfeer geweldig zal zijn, we hebben op veel circuits al de oranje gekleurde tribunes gezien. Max heeft zoveel fans en deze race zal zeker ook voelen als een thuisrace", aldus Horner.

De teambaas is zelf ook ontspannen. Verstappen is door zijn zege in de verregende Grote Prijs van België afgelopen weekeinde 5 punten ingelopen op klassementsleider Lewis Hamilton (Mercedes) en staat nog maar 3 punten achter. "Het was frustrerend dat de regen voorkwam dat we niet echt konden racen, maar uiteindelijk was die overwinning de beloning voor de poleposition die Max veroverde in de kwalificatie. In Zandvoort wordt de kwalificatie ook belangrijk. Het is een nieuw circuit voor ons, bochtig en smal en daarmee een uitdaging. Nu maar hopen dat het weer een beetje vriendelijker voor ons is."

Sensationele ervaring

Horner heeft er alle vertrouwen in dat Verstappen goed gaat presteren op Zandvoort. "Uiteraard bespreken we verschillende strategieën, maar Max heeft meestal vrij snel het plaatje wel helder. Hij is wat dat betreft heel makkelijk om mee samen te werken.’’

Verstappen heeft in zijn carrière één keer geracet op Zandvoort, dat was nog op het oude circuit in de Formule 3. Op het vernieuwde circuit, met de twee zogeheten kombochten (bochten met een hellingsgraad) heeft de 23-jarige Limburger alleen wat demonstratierondjes gereden. "Het is een heerlijke baan met al die snelle bochten. Ik vond het destijds in de Formule 3 al genieten. Inhalen zal wel lastig worden, maar een rondje voluit gaan in de kwalificatie wordt volgens mij een sensationele ervaring’’, liet hij weten in de vooruitblik van zijn team.

Meer uit Sport

Wielrenster Vollering put vertrouwen uit tweede plek Waalse Pijl

HOEI (ANP) - Demi Vollering greep naast een tweede zege op rij in de Waalse Pijl. De wielrenster van SD Worx - Protime haalde desondanks vertrouwen uit haar manier van rijden en uit haar tweede plaats voor Luik-Bastenaken-Luik van zondag. "Ik voelde me de hele wedstrijd sterk", zei de 27-jarige renster die in de sprint bergop werd geklopt door de Poolse Katarzyna Niewiadoma.

10 uur geleden
Levenslange schorsing basketballer Porter na overtreden gokregels

TORONTO (ANP/RTR) - Basketballer Jontay Porter van de Toronto Raptors is voor het leven geschorst voor het overtreden van de gokregels, heeft de National Basketball Association (NBA) besloten. De 24-jarige Amerikaan is na een onderzoek van de NBA schuldig bevonden aan het beïnvloeden van wedstrijden en aan gokken.

11 uur geleden
Nadal in tweede ronde Barcelona onderuit tegen De Minaur

BARCELONA (ANP) - Rafael Nadal is er bij het graveltoernooi van Barcelona niet in geslaagd de derde ronde te bereiken. De 37-jarige Spanjaard, die in eigen land zijn rentree maakt na een blessureperiode, moest zijn meerdere erkennen in de als vierde geplaatste Australiër Alex de Minaur. Het werd 7-5 6-1.

13 uur geleden
Australische O'Callaghan zwemt vlak boven toptijd Steenbergen

MELBOURNE (ANP/RTR) - Zwemster Marrit Steenbergen lijkt op het koningsnummer 100 meter vrije slag op de Olympische Spelen van Parijs in ieder geval serieus rekening te moeten houden met de Australische Mollie O'Callaghan. De tweevoudig wereldkampioene pakte in Gold Coast de nationale titel in een sterk bezette finale, in een tijd (52,27) die maar één honderdste van een seconde boven de toptijd van Steenbergen van februari lag.

16 uur geleden
Britse sportbaas niet enthousiast over bonus olympisch kampioenen

LONDEN (ANP/RTR) - De baas van het Britse olympische comité is niet te spreken over de financiële beloning voor olympisch kampioenen atletiek vanaf de komende Spelen. Volgens Andy Anson verhoogt de stap onnodig de druk op bonden van andere sporten om met prijzengeld te komen. Ook gaat het in tegen de olympische gedachte, aldus Anson.

18 uur geleden
Van Aert drie weken na zware val terug op de fiets

HERENTALS (ANP) - Wout van Aert zit drie weken na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen weer op de fiets. Hij reed woensdag op een nieuwe fiets een rondje van 30 kilometer bij zijn woonplaats Herentals in België.

18 uur geleden
Barcelona-middenvelder De Jong noemt uitschakeling flinke domper

BARCELONA (ANP) - Frenkie de Jong van FC Barcelona wist dat zijn ploeg het met tien man lastig ging krijgen tegen Paris Saint-Germain. Na de rode kaart voor verdediger Ronald Araújo moesten de Spanjaarden nog meer dan een uur met tien man spelen tegen PSG en verloren met 4-1. "Dit is een flinke domper, omdat we volledig overtuigd waren dat we door konden gaan", zei hij tegen Movistar.

1 dag geleden