Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen is veruit de snelste, maar worstelt met de banden

Verstappen is veruit de snelste, maar worstelt met de banden

MELBOURNE (ANP) - Max Verstappen veroverde voor het eerst in zijn carrière poleposition in de Grote Prijs van Australië. Hij deed dat met een superrondje in de kwalificaties op het circuit van Melbourne, waarmee hij veruit de snelste was. "Die ronde voelde wel heel goed aan", zei de regerend wereldkampioen in de Formule 1 bij Viaplay.

"Maar het kan altijd beter", voegde hij er meteen aan toe. "Het is lastig op deze baan om de banden goed te krijgen. Dat ligt aan het asfalt. Ik heb alles geprobeerd om beter grip te voelen, maar ik houd constant het gevoel dat het gewoon niet 100 procent is."

Desondanks begrijpt Verstappen dat hij ook het derde raceweekeinde van dit seizoen dominant oog in de Red Bull en dat hij zondag als favoriet voor de overwinning van start gaat. "Het doel is om gelijk weg te rijden bij de rest, maar dan moet nog wel eerst de start goed zijn", aldus Verstappen, die tijdens de kwalificatie nog wel even mopperde over het stroeve schakelen. "Het terugschakelen kan beter. Dat is altijd al een dingetje geweest bij ons, dus ik blijf daarop hameren. Maar zorgen over de betrouwbaarheid heb ik niet."

Perez in de grindbak

Verstappen reed tijdens de kwalificatie ook nog bijna een vogel aan, die over het asfalt trippelde. "Die was bijna dood, maar ik kon er gelukkig nog net omheen rijden."

De Nederlander heeft zondag in de race weinig te duchten van zijn teamgenoot Sergio Pérez, die de vorige race in Saudi-Arabië won en tweede staat in het kampioenschap met 1 punt minder dan Verstappen. De Mexicaan gleed in de eerste van de drie kwalificatiesessies (Q1) rechtdoor in een bocht en belandde in de grindbak. Hij moet zondag achteraan starten.

"Zeer teleurstellend", zei Pérez over zijn mislukte optreden. Hij had het moeilijk op de baan in Melbourne, want in de derde vrije training miste hij ook voortdurend bochten. "Ik treed niet in details, maar er is een probleem en dat moeten we snel oplossen."

Meer uit Sport

Wielrenner Vingegaard ontslagen uit Spaans ziekenhuis

MADRID (ANP) - Wielrenner Jonas Vingegaard is ontslagen uit het Spaanse ziekenhuis, waar hij bijna twee weken heeft gelegen. De tweevoudig Tourwinnaar kwam op 4 april hard ten val in de Ronde van het Baskenland. Hij bleek een sleutelbeen en meerdere ribben te hebben gebroken en een longkneuzing opgelopen te hebben.

34 minuten geleden
Wereldkampioene Kopecky doet woensdag toch mee aan Waalse Pijl

CHARLEROI (ANP) - Wereldkampioene Lotte Kopecky doet woensdag toch mee aan de Waalse Pijl. "Ze start als luxeknecht", meldt haar ploeg SD Worx-Protime.

2 uur geleden
Olympische vlam voor Spelen in Parijs ontstoken in Griekenland

OLYMPIA (ANP/RTR) - In Griekenland is de olympische vlam traditioneel ontstoken voor de Olympische Spelen van Parijs komende zomer. Dat gebeurde zoals altijd in Olympia, de plaats waar de Olympische Spelen zijn ontstaan.

3 uur geleden
Olympische basketbalselectie VS gevuld met NBA-sterren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse basketbalselectie voor de Olympische Spelen is zo goed als rond, schrijven onder meer The Athletic en CBS Sports. Het mannenteam bestaat uit NBA-sterren zoals LeBron James, Kevin Durant en Stephen Curry.

5 uur geleden
Tennisser Murray hoeft geen operatie te ondergaan

LONDEN (ANP/Belga) - Tennisser Andy Murray hoeft geen operatie te ondergaan voor zijn enkelblessure. Het is nog wel onduidelijk wanneer hij zijn rentree kan maken op de baan.

18 uur geleden
Nadal bevestigt deelname aan tennistoernooi van Barcelona

BARCELONA (ANP/RTR) - Rafael Nadal heeft bevestigd dat hij deze week zijn rentree maakt tijdens het tennistoernooi van Barcelona. "Dinsdag sta ik op de baan", zei de 37-jarige Spanjaard, die aangaf dat hij niet wist of hij kon spelen toen hij in Barcelona arriveerde.

19 uur geleden
Tennisser Alcaraz hoopt op deelname aan masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP/AFP) - Carlos Alcaraz hoopt dat hij zijn titel op het masterstoernooi van Madrid kan verdedigen. De Spaanse nummer 3 van de wereldranglijst zegt echter dat het onzeker is of hij fit genoeg is om dat te kunnen doen.

19 uur geleden