Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen in Boedapest gebombardeerd met vragen over crash

Verstappen in Boedapest gebombardeerd met vragen over crash

BOEDAPEST (ANP) - Max Verstappen is donderdag tijdens een persmoment in Boedapest gebombardeerd met vragen over zijn crash op Silverstone. In tegenstelling tot zijn Britse rivaal Lewis Hamilton, die ervoor verantwoordelijk werd gehouden dat hij met 300 kilometer per uur in de bandenstapel knalde, wilde de Nederlandse coureur er wel van alles over kwijt. Om te beginnen dat hij zich de eerste paar dagen na de Britse GP "behoorlijk beurs" voelde maar nu weer "goed" door "harder trainen dan ooit".

"Je kunt hoe dan ook een uitslag niet veranderen. Ik ben niet blij met wat er daar gebeurd is. In het bijzonder om zoveel punten te verliezen door toedoen van een ander. Maar het is niet anders", aldus Verstappen, die op de F1-site tevens bevestigde contact te hebben gehad met Hamilton. "Hij heeft me gebeld. Ik hoef niet in te gaan op de details, maar we hebben gepraat."

De koploper in de WK-stand bleef van mening dat de regerend wereldkampioen en het Mercedes-team zich anders hadden moeten opstellen. "Als de een in het ziekenhuis ligt en de andere met een vlag staat te zwaaien alsof er niets is gebeurd, nou ja, je hebt die vent wel in de muur gedrukt met 51G. Zo hoor je een overwinning niet te vieren, zeker niet gezien de manier waarop je die geboekt hebt."

Oneerlijke straf

Verstappen herhaalde nog eens dat hij het feestje van de concurrentie van totaal gebrek aan respect vond getuigen. "In zekere zin toont het aan hoe ze echt zijn. Het komt voort uit een situatie waarin de druk enorm was opgelopen. Ik zou zo niet gezien willen worden. Ik zou me trouwens ergeren aan mezelf als het andersom was geweest en ik zo'n manoeuvre had gemaakt. Dan had ik zeker niet zo staan te jubelen."

De onbetwiste kopman van Red Bull noemde de tijdstraf die Hamilton kreeg, 10 seconden, oneerlijk. "Omdat je in feite je belangrijkste concurrent uitschakelt en gezien ook de snelheid die onze auto's hebben. We liggen mijlen voor op laten we zeggen het op twee na beste team. We pakken onder normale omstandigheden gemakkelijk 40, 50 seconden. Dan stelt 10 seconden straf niets voor. Het zou veel meer moeten zijn."

Harde rijder

Verstappen vond dat hem niets te verwijten viel in de verbeten strijd die na de start ontstond om de koppositie. "Er wordt gemakkelijk gezegd dat ik een agressieve rijder ben. Ik denk van niet. Ik ben een harde rijder, ik race hard maar uiteindelijk weet ik heel goed hoe ik mijn wagen moet positioneren. Ik ben niet betrokken geweest bij ongelukken waarbij ik op iemand ben ingereden. En ik heb bovendien nul strafpunten, dus dat zegt wel iets."

De tweestrijd zal zeker achter het stuur hard blijven, te beginnen op de Hungaroring, maar Verstappen verwacht niet dat zijn relatie met Hamilton nu voor altijd getroebleerd is. "Uiteindelijk zijn we coureurs. We gaan gewoon door. We blijven jagen, we vechten nog steeds samen voor die titel en we racen verder op de best mogelijk manier, in elk geval van mijn kant."

Meer uit Sport

Atlete Sedney meed olympisch jaar na grensoverschrijdend gedrag

ARNHEM (ANP) - Atlete Zoë Sedney zegt meerdere keren te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag. In een post op haar Instagram-account schrijft ze dat "wat gebeurde voor het seizoen 2024 en hoe de autoriteiten ermee omgingen de druppel was". De situatie leidde ertoe dat de 22-jarige sprintster het olympische seizoen liet schieten. "Het is ook de reden dat ik eerder een operatie heb ondergaan."

12 uur geleden
Veldrijder Van der Haar wint opnieuw Nacht van Woerden

WOERDEN (ANP) - Veldrijder Lars van der Haar heeft zijn zegereeks in de Nacht van Woerden voortgezet. De Nederlander van Baloise Trek Lions was voor de achtste keer de beste in de avondlijke cross. Zijn serie begon in 2015. In 2020 en 2021 ging de Woerdense veldrit niet door.

12 uur geleden
Tennisser Thiem neemt afscheid met nederlaag in Wenen

WENEN (ANP) - De Oostenrijkse tennisser Dominic Thiem heeft voor eigen publiek in Wenen zijn laatste wedstrijd als professional gespeeld. De 31-jarige oud-winnaar van de US Open werd op zijn laatste toernooi in de eerste ronde uitgeschakeld door de Italiaan Luciano Darderi: 6-7 (6) 2-6.

14 uur geleden
Handballers Oranje raken opnieuw doelman kwijt door blessure

ARNHEM (ANP) - Na Bart Ravensbergen is opnieuw een doelman uit de nationale handbalselectie ernstig geblesseerd geraakt. Arjan Versteijnen heeft zondag in een competitieduel van zijn Duitse club EHV Aue de kruisbanden van zijn rechterknie gescheurd en wacht een lange herstelperiode. Versteijnen behoorde tot de selectie van bondscoach Staffan Olsson voor de komende EK-kwalificatieduels met Oekraïne en Kosovo.

17 uur geleden
Van de Zandschulp naar tweede ronde in Basel na opgave Boeblik

BASEL (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van Basel. De nummer 67 van de wereldranglijst zag zijn tegenstander Aleksandr Boeblik uit Kazachstan opgeven bij 3-6 6-4 4-0 in het voordeel van de Nederlander.

17 uur geleden
Skiër Hirscher kan zondag in Sölden debuut maken als Nederlander

SÖLDEN (ANP) - Skiër Marcel Hirscher maakt zondag mogelijk zijn debuut als Nederlander in Sölden. De 35-jarige Oostenrijker, die een Nederlandse moeder heeft, is aangemeld voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en beslist de komende dagen of hij daadwerkelijk in actie komt. Dat bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) dinsdag.

18 uur geleden
De Bruyne nog niet fit voor duel Manchester City met Sparta Praag

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City moet het woensdag tegen Sparta Praag in de Champions League waarschijnlijk doen zonder Kevin De Bruyne. De 33-jarige Belg is nog niet volledig hersteld van de spierblessure die hij opliep in het duel met Internazionale enkele weken geleden.

19 uur geleden