Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen: heerlijk gevoel om in Zandvoort pole te pakken

Verstappen: heerlijk gevoel om in Zandvoort pole te pakken

ZANDVOORT (ANP) - Max Verstappen kon zich nauwelijks verstaanbaar maken in het luide gejuich van de duizenden fans op de tribunes van Zandvoort. De Nederlander van Red Bull gaf het publiek in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Nederland waar ze voor waren gekomen; de poleposition. "Het is een heerlijk gevoel om hier op deze fantastische baan poleposition te veroveren. Het publiek is geweldig en het was ook genieten in mijn auto, die reed fantastisch", zei de 23-jarige Limburger.

Verstappen kon zich ook niets beter wensen dan de eerste startpositie voor de Dutch Grand Prix, die na 36 jaar is teruggekeerd in Zandvoort. "Inhalen wordt gewoon moeilijk hier, dus vooraan starten is de beste positie. Ik verwacht niet dat het een makkelijke race wordt. De banden slijten best hard op deze baan bij deze hoge snelheden en we rijden best veel rondjes, maar natuurlijk hoop ik het zondag af te maken."

De Nederlander maakt zijn beste seizoen in de Formule 1 door. Hij won al zes races, maar is door twee mislukte races (op Silverstone en de Hungaroring) niet de leider in het kampioenschap. Dat is Lewis Hamilton van Mercedes. Bij een zege zondag in zijn thuisrace neemt Verstappen echter de leiding in de strijd om de wereldtitel weer over. "Ik heb veel zin in de race en ik ga uiteraard voor de zege, maar als gezegd: het zijn 72 rondjes, het is zwaar voor de banden en ik heb die Mercedessen van Hamilton en Valtteri Bottas direct achter me, dus zij kunnen een strategie kiezen. Ik heb geen teamgenoot die mij kan helpen, want jammer genoeg deed Sergio Pérez het niet zo goed in de kwalificatie."

In top 5

Verstappen genoot van het publiek en van de baan, maar Zandvoort is nog niet meteen zijn favoriete circuit. "Dat is en blijft Spa-Francorchamps, hoewel dit circuit wel in mijn top 5 komt. Het is uitdagend, maar je moet voor sommige bochten nog te veel afremmen. Als je hier van de baan vliegt, zit je ook meteen in de vangrails en dat wil je niet."

De Nederlander klokte in de kwalificatie 1.08,885 in zijn Red Bull en hij was slechts 38 duizendsten sneller dan Hamilton. "Het had nog sneller gekund, want in mijn snelste rondje verloor ik tijd bij het uitkomen van bocht 3, waar het wat hobbelig was. Bovendien stond mijn DRS niet aan, waarmee ik nog even extra snelheid had kunnen maken op het rechte stuk naar de finish. Ik had wel op de hendel geklikt, maar er is kennelijk iets niet goed gegaan."

Meer uit Sport

Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

2 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

2 uur geleden
Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

2 uur geleden
Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

3 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

3 uur geleden
Judoka Van Lieshout pakt zilver in eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Joanne van Lieshout heeft genoegen moeten nemen met zilver bij de EK in Zagreb. De 21-jarig judoka verloor in haar eerste EK-finale bij de senioren in de klasse tot 63 kilogram van Renata Zachova uit Tsjechië op ippon.

3 uur geleden
Titelverdediger Alcaraz naar derde ronde op tennistoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Carlos Alcaraz heeft eenvoudig de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Madrid. De als tweede geplaatste Spanjaard won in twee sets van Aleksandr Sjevtsjenko uit Kazachstan: 6-2 6-1.

4 uur geleden