Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen derde achter Mercedessen in laatste training Monza

Verstappen derde achter Mercedessen in laatste training Monza

MONZA (ANP) - Max Verstappen heeft in de laatste vrije training voor de Grote Prijs van Italië de derde tijd neergezet. De leider in het WK-klassement moest de twee Mercedessen voor zich dulden. Lewis Hamilton was de snelste op Monza in 1.23,246, zijn teamgenoot Valtteri Bottas eindigde op ruim twee tienden als tweede. Verstappen gaf iets meer dan vier tienden van een seconde toe op Hamilton. Zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez eindigde als vierde.

De training lag bijna een kwartier stil na een zware crash van Carlos Sainz. De Spaanse coureur belandde bij het insturen van de snelle Variante Ascari-bocht met zijn Ferrari in de muur. De rode bolide raakte daardoor flink beschadigd. Vorige week op Zandvoort crashte Sainz ook al in de laatste training.

Om 16.30 uur begint op Monza een sprintrace over achttien rondes. Bottas vertrekt dan vanaf de eerste startplaats, met Hamilton naast zich. Verstappen zette in de kwalificatie de derde tijd neer. De uitslag van de sprintrace, met punten voor de eerste drie, bepaalt de startvolgorde voor de Grote Prijs van Italië van zondagmiddag. Verstappen werd vrijdag in de eerste training tweede achter Hamilton.

WK-klassement

De Nederlander heeft weinig goede herinneringen aan Monza. Verstappen wist op het hogesnelheidscircuit nog nooit het podium te halen. Vorig jaar viel hij uit vanwege motorproblemen. Dit seizoen kan Red Bull met de Honda-motor qua topsnelheid beter concurreren met Mercedes, al zijn Hamilton en Bottas op Monza nog steeds wat sneller dan Verstappen.

Vorige week won Verstappen voor eigen publiek de Dutch GP op Zandvoort. Hij nam daardoor de eerste plaats in het WK-klassement weer over van Hamilton. Verstappen heeft 3 punten voorsprong op de zevenvoudig wereldkampioen.

De Nederlander won eerder dit jaar op Silverstone de eerste sprintrace in de Formule 1. Bij een aantal grands prix wordt dit seizoen geëxperimenteerd met een korte race in plaats van een training, voorafgaand aan de hoofdrace.

Meer uit Sport

Van Gerwen strandt in halve finale Premier League in Liverpool

LIVERPOOL (ANL) - Darter Michael van Gerwen is in de dertiende ronde van de Premier League gestrand in de halve finales. De 35-jarige Brabander verloor op zijn verjaardag in Liverpool met 6-2 van Rob Cross.

2 uur geleden
Formule E-auto trekt in 2025 sneller op dan Formule 1-wagen

MONACO (ANP) - De elektrische sportwagen die in 2025 in de Formule E zal rijden, trekt sneller op dan een Formule 1-auto. De Gen3 Evo-auto gaat in 1,86 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur en dat is 30 procent sneller dan de huidige Formule 1-auto, meldde Formule E-baas Jeff Dodds.

4 uur geleden
Atlete Bol loopt vlak voor Spelen in Diamond League Londen

LONDEN (ANP) - Atlete Femke Bol loopt op 20 juli, zes dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Parijs, een 400 meter horden op de meeting uit de Diamond League in Londen. De 24-jarige wereldkampioene liep vorig jaar in Londen haar Europees record van 51,45 seconden. De Amersfoortse is sinds augustus 2021 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League; ze won negentien races op rij.

5 uur geleden
Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

MILTON KEYNES (ANP/RTR) - Topontwerper Adrian Newey heeft besloten het Formule 1-team van Red Bull te verlaten. Dat meldden onder meer de BBC en diverse goed ingevoerde autosportmedia.

6 uur geleden
Nadal eenvoudig naar tweede ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0.

6 uur geleden
Shorttrackster Schulting gaat langebaanschaatsen bij Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting sluit aan bij schaatsploeg Jumbo. De meervoudig olympisch kampioene gaat het shorttracken combineren met langebaanschaatsen, meldt de ploeg van coach Jac Orie.

7 uur geleden
Tennisster Rus pijnlijk onderuit tegen Gauff in Madrid: 0-6 0-6

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 47 van de wereld was kansloos tegen de Amerikaanse Coco Gauff. Ze verloor in twee sets met de veelzeggende cijfers 6-0 6-0.

8 uur geleden