Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen: blij dat ik de Mercedessen weer 'split'

Verstappen: blij dat ik de Mercedessen weer 'split'

SOTSJI (ANP) - Formule 1-coureur Max Verstappen was dik tevreden met zijn tweede plaats in de Grote Prijs van Rusland. "Ik heb gedaan wat ik kon en ben blij met dit resultaat, zeker na mijn uitvalbeurten in de vorige twee races is dit een mooie opsteker", zei hij kort na de race op het circuit van Sotsji. "Vooral ook mooi dat ik de twee Mercedessen 'split'."

Verstappen eindigde achter de Fin Valtteri Bottas, maar voor Lewis Hamilton. De Brit kreeg wel 10 strafseconden tijdens de race. "Op dit circuit is de Red Bull niet echt competitief, het is echt een baan voor Mercedes. Op de medium banden waar ik de race mee begon had ik wat veel overstuur en kon ik niet echt aansluiten of aanvallen. Na de pitstop op de harde band kon ik mee in het tempo van de Mercedessen. Ik verloor wel steeds wat terrein op de rechte stukken, maar deze tweede plaats is absoluut een opsteker."

De coureur van Red Bull moest voorzichtig manoeuvreren bij de start, waarin hij terugviel van de tweede naar de vierde plaats. "Ik had erg weinig grip aan de binnenkant van bocht twee, dus dat kostte me wat tijd. Ik moest door de chicane op de uitloopstrook en gelukkig kwam ik daar zonder problemen doorheen", zei hij over dat hachelijke moment, waarbij hij een aanrijding met de Australiër Daniel Ricciardo moest voorkomen.

Verstappen boekte zijn zevende podiumplaats van dit seizoen en behield de derde plaats in het kampioenschap met 128 punten. Hamilton leidt riant met 205 punten, Bottas is tweede met 161 punten. "Ik denk dat we als team alles goed gedaan. Die pitstop van 1,9 seconde was ook mooi. Dat kunnen de monteurs goed; ze trainen er ook echt op. We hebben het resultaat gemaximaliseerd en normaal gesproken moeten we ook de komende races weer om het podium kunnen meedoen, zoals we het hele jaar al hebben gedaan."

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

4 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

5 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden